88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

קישים אישיים של ירקות וגבינות

16/06/2011

אז מה אם נגמר שבועות, זה אומר שלא נאכל מאכלי גבינה? אני אוהבת מאכלי גבינה בכל השנה

לצפייה בערכים תזונתיים למתכון - כנסו 

 אפשר לאפות את הקיש בתבנית פאי בקוטר 24 ס"מ או בתבניות פאי אישיות - אני אפיתי בתבניות אישיות

מצרכים לבצק: 

200 גרם קמח - לנפות לקערה

40 גרם קמח מחיטה מלאה, למי שאין יכול לוותר ולהחליף לקמח רגיל

1/2 כפית מלח

100 גרם חמאה קרה בקוביות

שמנת או חלב לפי הצורך לגיבוש הבצק

הכנת הבצק:

להכניס למיקסר עם וו גיטרה, קמח, מלח וחמאה ולעבד עד לקבלת פירורים

להוסיף שמנת/חלב/מים בהדרגה תוך פעולת המיקסר במהירות נמוכה עד שנוצר בצק רך ונעים למגע.

להפסיק את עבודת המיקסר, לעטוף את הבצק בניילון נצמד, לשלוח למקרר למנוחה של חצי שעה.

לרדד את הבצק, להניח בתבנית פאי או בתבניות ולאפות אפיה עיוורת חלקית 

             

אפיה עיוורת = מחוררים את הבצק עם מזלג, מניחים מעליו נייר אפיה ומכסים בחומוס גרגרים או שעועית ואופים עד

שהקצוות
מזהיבים, בין 10 דקות לרבע שעה.

     ככה מכינים לאפייה עיוורת

     

        מצרכים למלית ירקות והכנה: 

    

1/2 קילו ירקות שמורכבים מ: גזרים, בטטות, קישואים, כרישה

לחתוך את הירקות בקולפן ז'וליין ואת הכרישה לחתוך לרצועות דקות 

להקפיץ אותם בווק או בסיר רגיל כמה דקות, עם שמן זית, להכניס למסננת לסנן 

להוציא את התבנית או תבניות הפאי מהתנור, לפזר את הירקות בצורה שווה מעל הבצק.

הבלילה: 

ככה מכינים רויאל:

מכניסים לקערה 3 ביצים + 3 כפות קמח, מערבבים, מוסיפים 200 מ"ל שמנת מתוקה, 1/2 גביענ שמנת חמוצה, 200 גרם

גבינות מגורדות, מעט מלח ופלפל לפי הטעם, מערבבים.

 בניית הקיש: 

אם התבנית גדולה, מומלץ לערבב את הבלילה עם הירקות ולהניח על הקיש. אם הקישים אישיים, להניח קודם את

הירקות ומעל לשפוך את הבלילה.

תניחו מעל הבלילה ירקות בצורה כזו - משווה צורה יפה לקיש 

                                        

 לאפות בחום 180 מעלות בערך 20 דקות 

לקרר ולהוציא בזהירות מהתבנית/תבניות ולהגיש

לכל מי שביקר אותי בבלוג אני מאחלת המשך יום נפלא

תודה לכל מי שטורח ומגיב בבלוג

אם אהבתם, אשמח אם גם תלחצו על אהבתי

ו/או גם על -

אתם מוזמנים גם להיות חברים שלי גם בפייסבוק 

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

72 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת