33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על אוכל, לייף סטייל, צרכנות וזנזוני מוח

בלוג צרכנות , אוכל וביקורת בכל תחום

קיש חצילים גבינות ועגבניות נ"ג ולייט

קיש חצילים גבינות ועגבניות נ"ג  ולייט

לפני מספר שנים ראיתי בתוכנית של אודטה מתכון של קיש מעולה והכנתי אותו מספר פעמים המתכוןן המקורי אבד לי אבל הוא היה עם שמנת וגבינות שמנות על בצק פריך .
החלטתי להכין משהו דומה עם שאריות גבינות שהיו בבית, דל קלוריות וללא גלוטן . יצא מעולה שילוב אהוב של חצילים גבינות עיזים שום ועגבניות ...

שמנתי תבנית עגולה בספרי שמן בטעם חמאה לקחתי חצי שן שום ומרחתי עם חצי שן השום על כל התבנית כדאי שיקבל הטעם והניחוח השומי .
השרתי עלי אורז במים פושרים אחד אחרי השני וסדרתי בתבנית כולל שוליים .רססתי בתרסיסי שמן 

המילוי 

2 חצילים בלאדי קטנים קלויים וקלופים 
250 גר גבינה לבנה 
2-4 שני שום כתושות 
½ כפית מלח 
1 כפית פלפל שחור גרוס 
½ כפית שום גבישי 
ביצים 
לערבב הכל במעבד מזון 
להוסיף 
כ150 גר גבינה מלוחה(השתמשתי פטה 5%) חתוכה לקוביות קטנות .
50 גרם גבינה צהובה מגוררת (היה לי שארית של גבינה צהובה בטעם שום שמיר של כפיר)
2 כפות עירית קצוצה(קטפתי מהגינה בטעם שום ) אפשר להשתמש בעשב טיבול אחר. ואפשר לוותר.
לערבב היטב ולצקת על עלי האורז
לקפל את עודפי עלי האורז על הגבינות .

3 עגבניות גדולות ומוצקות לחתוך לחצי לאורך ולפרוס לפרוסות דקות 

לסדר את פרוסות העגבניה במעגלים בצורה חופפת על הגבינה במרכז להניח פרוסה שלמה של עגבניה

לטבל במלח ופלפל שחור את העגבניות לרסס מעט בתרסיס שמן ולאפות כשעה ב180 מעלות 

לאחר האפיה 



בתאבון 

 

תודה על בקורכם בבלוג ,אשמח אם תשארו אות לביקורכם בצורת תגובה ואם אהבתם לחצו על - או על  אהבתי  

אתם מוזמנים גם להיות חברים בזולה הכפרית בבן עמי
  בפייסבוק

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הים רגוע אלא אם צויין אחרת