00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

טונה זה לא רק סלט

 

לפני שהגעתי ארצה טונה היתה בשבילי ייצור תת ימי גדול אותו ראיתי רק בתוכניות בסגנון הערוץ "דיסקברי".בארץ הדבר הראשון שטעמתי היה סלט טונה ורק אחרי כמה שנים החך התרגל לטעם המיוחד. היום שימורי טונה הם מצרך קבוע במזווה וגם ודברים אחרים "הולכים" לי טוב עמם, כמו פיצה ופסטה למשל.
המאפים שלהלן נוצרו בהשראת אחד המתכונים מהספר "קאפקייקס" של ויולה גורן , אשר מציע גם אופציות מלוחות ומפתיעות למדי. מה שעשיתי הוא שפשוט הורדתי את הטעמים המקוריים (קישואים ואגוזי מלך, שילוב מדהים יש לציין) וציידתי את בלילת הקאפקייקס בטונה (כן, כן מקופסת שימורים!), גמבה ועירית קצוצה. וזה השתלב נהדר! לטעמי זה יצא מצוין - קצת מלוח בזכות הטונה, קצת מתוק בזכות הגמבה, קצת "פיקנטי" בזכות הפרמזן. וזה מתאים כל כך כארוחה קלילה לימים מהבילים שפוקדים אותנו עכשיו.

ולפני שתגידו" עוד פעם זאתי עם הקאפקייקס שלה?", אנמק למה אני מרבה להכין אותם:
1. ההגשה האישית מקסימה בעיניי
2. זמן האפיה קצר מאוד=מוכן מהר
3. קל מאוד לנייד אותם=פיקניק, דודה ברוניה, חוף הים וכו...
4. כנראה אני פשוט אוהבת להתעסק בפיצ'פקס

ובנימה אופטימית זאת, קבלו את קאפקייקס הטונה שלי!

 

 

קאפקייקס טונה ופלפל אדום

הרכיבים (כ-9 יחידות בתבנית שקעים סטנדרטית)
1/2 כוס קמח
1/3 כוס קמח תירס
1 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית מלח
1/2 כפית סוכר
1/3 כוס שמן זית
1 ביצה
1/2 כוס שמנת חמוצה(או רוויון)
5 כפות פרמזן מגוררת(כ-40 גרם)
1/2 גמבה גדולה חתוכה לקוביות קטנות
2 כפות שמן זית לטיגון
1 קופסת שימורי טונה(160 גרם) מסוננת מהשמן ומפוררת בעזרת מזלג
3 כפות עירית קצוצה



ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים את השקעים במנג'טים לאפיה.
שמים את 2 כפות השמן במחבת קטנה ומטגנים את קוביות הגמבה כ-5 דקות עד שהן רכות אך עדיין נגיסות. מורידים מהאש ומצננים בצד.
במקביל מערבבים בקערה את החומרים הרטובים: הביצה, השמנת החמוצה והשמן עד לקבלת מרקם אחיד.
בקערה נפרדת מנפים יחד את הקמח עם אבקת האפיה, המלח והסוכר, מוסיפים את קמח התירס ומערבבים.
מעבירים את התערובת אל קערת ה"רטובים" בהדרגה, מוסיפים גם את הטונה, הפרמזן והעירית.
מערבבים במרית בתנועות מעטות ככל הניתן עד שהתערובת כמעט אחידה.
ממלאים כל שקע עד 3/4 מגובהו ואופים כ-20 דקות עד שהקיסם המוחדר למרכז יוצא יבש.
מוציאים מהתנור, מצננים מעט ומחלצים מהתבנית.
מגישים בליווי סלט טרי-טרי ונהנים מכל ביס!

 

הערות, תובנות והמלצות לרוב:
קמח התירס שהיה לי נקנה במשקל ב"עדן טבע מרקט" והוא היה קצת גס מדי וקצת מעצבן בשיניים. ממליצה לקנות חבילה רגילה ארוזה של סופר, כי הקמח דק יותר.
אני שימנתי את השקעים ועדיין הקאפקייקס נדבקו, לכן אני ממליצה לרפד במנג'טים או להשתמש בתבנית מסיליקון.
הקאפקייקס לא הזהיבו לי מדי ונשארו בצבע צהבהב בהיר.

 

 

בהצלחה ובתיאבון!

 

נ.ב לא באמת יש לי דודה שקוראים לה ברוניה, אבל למקרה והיתה בטוח היתה שמחה לקבל משלוח שכזה:-)

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

15 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת