22
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

פשוט טעים

לזניה גבינות

לזניה גבינות

הגיע התור למתכון של אחותי הקטנה, עדי. התפקידים שלה במטבח הם ברורים: מוקפץ עם אננס וקשיו (שהיא לא עשתה המון זמן...) ולזניה. ומכיוון שאני מכורה לפסטות ולא יכולה בלי גבינות- הנה הלזניה הכי טובה שאני מכירה!

 

החומרים:

חבילת עלי לזניה

5 פרוסות גבינה צהובה להקרמה

לרוטב:

5 עגבניות קלופות וקצוצות

1 בצל קצוץ

3 שיני שום כתושות

2 קופסאות קטנות רסק עגבניות

1/2 כפית צ'ילי גרוס

מלח, פלפל

חופן קטן אורגנו טרי (אפשר גם מיובש)

לתערובת הגבינות:

1 קופסת קוטג'

1/2 מיכל שמנת מתוקה

1 גבינה לבנה

1/2 שמנת חמוצה

4 כפות פירורי לחם

4 ביצים

1/2 כוס גבינה לבנה מפוררת

1/2 כוס גבינה צהובה מגורדת

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים שמן במחבת גדולה, מטגנים את הבצל, מוסיפים את השום ומערבבים.
  2. מנמיכים מעט את הלהבה, מוסיפים את העגבניות ומבשלים כ-10 דקות.
  3. מוסיפים את שאר חומרי הרוטב, מערבבים ומבשלים כ-5 דקות נוספות.
  4. מערבבים יחד את כל מצרכי המילוי.
  5. בתבנית מלבנית גדולה, מסדרים שכבה של עלי הלזניה, עליה שופכים שליש מרוטב העגבניות ומעל חצי מתערובת הגבינות. ממשיכים עם השכבות, כאשר השכבה העליונה האחרונה היא רוטב העגבניות.
  6. מסדרים את פרוסות הגבינה הצהובה מלמעלה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180מעלות, כ-40 דקות (עד שהעלים מתרככים והגבינות מתייצבות).

 

בתאבון! :)

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל nois24 אלא אם צויין אחרת