00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

Um Um Um בלוג

כרמלה בנחלה - נחלת העבר

כרמלה בנחלה מגדירה את עצמה כמסעדת שוק שמגישה מטבח עונתי טרי. היום ההגדרה הזו כל כך טרנדית, ובכל שוק נפתחת מסעדה חדשה עם מחירים עירוניים וקולות באסטיונריים - אבל כרמלה בנחלה היא אולי הסנונית הראשונה בסגנון. בצהרי שישי הגענו למסעדה והושבנו ליד אננסים ריחניים ויפים. זה החלק הטוב. הכסא היה הכסא הכי לא נוח שישבתי עליו במסעדה, והכסאות בחוץ לא נראו טובים יותר. 

הזמנו לראשונה פטה כבד עוף כפרי ופיסטוקים עם אגסים צלויים, בצל ביין וקרוטוני פרצל (49 ש"ח) הפטה היה מאוד טעים, קטן מדי, הסלט שמתחתיו היה רענן ומתקתק והתאים לו מאוד, אבל קרוטוני פרצל הם לא טוסטונים או לחם. כמובן שעם הזמנת המנה מציעים להזמין גם לחם - אבל אם השילוב כל כך מתבקש, למה לא להביא לחם או צנימים עם המנה? בכל זאת, ארבעים ותשעה שקלים טבין ותקילין. מנה טעימה שמשאירה קצת טעם לוואי של חמדנות. כשצילמתי את המנה שמתי לב שתשומת הלב הופנתה אליי והמארחת אף שאלה מדוע אני מצלמת. בדרך כלל אם שואלים בסוף הארוחה אני מספרת שאכתוב על הביקור ברשת, אבל כיוון שזה היה כל כך מוקדם - הסברתי שזה לתיעוד אישי. מאותו רגע המארחת ריחפה מעלינו באופן די מטריד. כשסיימנו את המנה שאלה אם הייתה טעימה. כעשר דקות אחרי שפינו אותה, כשחיכינו לעיקריות ולמעשה דבר לא השתנה - חזרה לשאול אם הכל בסדר. כך גם בעת הגשת העיקריות וכו'. מעט לא נעים.

לעיקריות בחרנו ב:

נקניקיות קנאקוורסט מבושלות לצד כרוב כבוש, בייקון, תפו"א ואטריות שפצלה (74 ש"ח) המנה הזו דווקא סבירה בגודלה מבחינת החלבון. הנקניקיות הגיעו בשני סוגים, אחת פיקנטית וגסה מאוד עם חתיכות גדולות של שומן בה, שפחות אהבתי. ביקשתי שישלחו אותה לסיבוב בגריל. המלצר רצה לקחת את כל הצלחת, אך ניסיתי לבקש שיביא צלחת ויקח רק את הנקניקיה, כדי שאוכל להמשיך עם שאר המנה. הוא לא בדיוק נתן לי לסיים והתנהג כאילו הבקשה מאוד לא סבירה, עד שהבין והביא צלחת. הנקניקיה חזרה חיש מהר כמעט ללא שינוי. השניה הייתה מעודנת (פרט לקנאק הנפלא של העטיפה) ואהבתי אותה יותר. הן סך הכל סבירות בז'אנר שלהן, ולא יותר. למעשה, אין בהן הרבה פרט לקנאק. לשמחתנו התוספת היתה עדינה משציפינו, הכרוב הכבוש לא היה דומיננטי מדי והיה טעים מאוד עם תפוחי האדמה המבושלים, והשפצלה היה טעים והשתלב טוב ברוטב (ואפשר לשים יותר ממנו). 

פילה דג שמך במחבת ברזל ברוטב יין לבן, חרדל ושמנת עם שקדים קלויים בזעתר ואורז בר (98 ש"ח) בחרנו במנה זו על פני מנה אחרת של דג כיוון שעד כמה שזכור לא טעמתי בשנים האחרונות פורל, שאמור להיות טוב והרוטב נשמע מפתה. לצערי המנה סיפקה אכן רק טעימה של פורל. זה היה כמעט מעליב. כ-6 חתיכות כל אחת בגודל של פיסת דג מלוח. הרוטב היה תפל, כמעט בלתי מורגש, בעיקר שומני. עכשיו כשאני קוראת שיש ברוטב שמנת, אני מתרשמת שהיא נשברה. גם האורז המשעמם הוגש במשורה. מנה בגודל של ראשונה ובמחיר של עיקרית.

לסיכום: השירות היה בינוני. בין הראשונה לעיקרית חיכינו זמן רב, אבל זה לא מאוד מטריד אותי. היחס הלחוץ ומציק של המארחת הטריד יותר. בסך הכל אין לכרמלה מה להציע לנו - בשביל מנות קטנות ויקרות עדיף ללכת למקום שלפחות עושה אותן טעימות, ובעיר הזו יש מספיק מבחר, על מנת שלא נאלץ לחזור.

ציון: 6.6

כרמלה בנחלה, התבור 46, תל אביב

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

14 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל Tumor Suppressor אלא אם צויין אחרת