00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

קאפקייקס שוקולד וקרם וניל

 

 

את הקאפקייקס שוקולד המושחתות הללו הכנתי במיוחד עבור מסיבת יום ההולדת של בני.

הן פשוט השתלבו  מצויין עם הקישים האישיים שהכנתי והסושי הטעים שהכינו בני וחבריו. הכיבוד במסיבה היה כולו על טהרת ההכנה העצמית  וכל אחד... טוב נו..  כמעט כל אחד... תרם את חלקו.


 אגלה לכם בסוד כי בכל קאפקייק גם מסתתרת הפתעה קטנה   קוביית שוקולד לבן, המתגלה לאחר הביס הראשון... אך משאירה את טעמה גם לאחר הביס האחרון.


 

 

 

המצרכים לקאפקייקס: ( ל- 12 יחידות)


  • 1/4 1 כוס  קמח רגיל 

  • 1/3 כוס א.קקאו 

  • 3/4 כפית א.סודה לשתיה

  • 1/4 כפית מלח

  • 1/2 כוס סוכר

  • 1/2 כוס סוכר חום

  • 60 גר` חמאה

  • 1 ביצה גדולה

  • 1 תמצית וניל איכותי

  • 1/2 כוס מים פושרים

  • 1/4 כוס חלב

  • 12 ריבועי שוקולד לבן 

 

 

 


   

 

 

המצרכים לציפוי:

 

  • 250 מל` שמנת מתוקה (1 מיכל)

  • 1/2 1 כפות א.סוכר

  • 1 כפית תמצית וניל איכותי

  • 35 גר` פיסטוק קלוף וקצוץ דק


לקישוט:

  • מעט אגוזי פיסטוק קצוצים גס 

  • תותים - אופציה

 

 

ההכנה:


  1. לנפות אל קערה את הקמח, אבקת הקקאו, אבקת הסודה לשתיה והמלח.

  2. להקציף בקערת המיקסר במהירות בינונית-גבוהה, את החמאה, הסוכר הלבן והסוכר החום עד לקבלת תערובת אוורירית בהירה ותפוחה. להנמיך את המהירות ולהוסיף את הביצה והוניל.

  3. בהדרגה ולסירוגין להוסיף אל תוך הבלילה את תערובת החומרים היבשים עם המים והחלב.

  4. לסדר בכל שקע של התבנית מנג`ט ולחלק את התערובת עד לגובה של כ- 1/4 מגובה המנג`ט, להניח ריבוע של שוקולד לבן באמצע ולכסות בעוד כף מעיסת העוגה עד לגובה של כ- 1/3 מגובה המנג`ט.

  5. לאפות כ- 25 דקות בחום של 180-190 מע` עד שהעוגות מתייצבות וקיסם הננעץ באמצע יוצא עם מעט פירורים.

  6. מקררים את העוגות ובינתיים מכינים את הקרם.

  7. מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה, אבקת הסוכר,ותמצית הוניל עד קבלת קרם יציב.

  8. מוסיפים את הפיסטוק הקצוץ דק ומערבבים ידנית בתנועות קיפול.

  9. מעבירים את הקרם לשק זילוף מקשטים בקרם ולמעלה מפזרים מעט מהפיסטוק הקצוץ.
    (אפשר גם להוסיף קישוט עם תותים טבולים בשוקולד כמו בתמונה). 

 

 

 

 

 

בתאבון ולהתראות במתכון הבא!!

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

16 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת