00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בחירות נכונות

תפוחי אדמה ממולאים בבשר - סדנה.

 

 

זמן רב חלף מאז העלתי סדנה לתבשיל כלשהו. הייתי שקועה במלאכת הכתיבה בתחומי האימון ולכן נאלצתי להמתין, מה גם שמלאכת הצילום דורשת זמן הכנה ממושך יותר ומאריכה תהליכים במטבח והיות שאינני יודעת לעשות חצי משימה נרתמתי לסדנה רק ברגע שיכולתי לתת את כולי.

היום בעודי אוספת כוחות חדשים אחרי סופ"ש של תשישות וכאבי בטן עזים במיטה. אני מעלה את שהכנתי ממש הבקר ואפף את הבית ניחוחות של טריות והפעיל את בלוטות הרוק של מי שנכנס לכאן ממש בדקות אלו. 

 

המתכון

12 תפוחי אדמה אדומים קטנים קלופים.

למלית:

רבע קילו בשר טחון

בצל קצוץ קטן

פסרוזיליה קצוצה

תבלינים: פלפל גרוס, פפריקה מתוקה,  מלח, גריל עוף. כף אבקת מרק. 

לערבב הכל יחד ולהשיב למקרר . (במידה והעיסה רטובה מעט אפשר להוסיף כף שבבי תפוחי אדמה / פירורי לחם )

לציפוי:

ביצה טרופה

קמח מצה או פירורי לחם

לרוטב:

רוטב עגבניות טריות סמיך שהכנתי מראש.(ראו מתכון נפרד) 

שיני שום טריות 

וכמובן שמן לטיגון. 

 

קלפתי את התפודים והכנסתי למים קרים קצצתי את הבצל והתחלתי להכין את המלית. 

 

  

בקערה עמוקה ערבבתי את חומרי המלית, רואים מימין את שבבי תפוחי האדמה וכף גדושה של אבקת מרק מבחינתי אפשר להוריד אותה  על פי טעמו של כל אחד. 

 

חציתי את תפוחי האדמה כדי שני שליש מגודלם. לא יותר. 

 

  

מלאתי את התפודים במלית הבשר והכנתי את חומרי הציפוי:  קמח המצה וביצה טרופה .

 

 

טבלתי את התפודים הממלולאים בפירורי מצה 

 

 

העברתי לקערית הביצה והישר לסיר הטיגון.

 

 

ערכתי את התפודים המטוגנים בתבנית אפייה

 

 

שפכתי מעל כמות נדיבה של רוטב עגבניות מבושלות, רוטב סמיך ומתובל. 

קצצתי שיני שום והוספתי.  כיסיתי בניר אלומיניום והכנסתי לאפיה של שעה. 

 

המנה מוכנה.  ניתן להוסיף סלט או אורז. 

בעלי יאהב עם פרוסות לחם שחור. 

בתאבון. 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

12 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תפו ופוזה אלא אם צויין אחרת