00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

ממיטב בישוליי (Oriental Cooking)

6 מתכוני דגים בתנור. בפוסט 1!

24/09/2011

בע"ה

לכבוד שבת קודש - דגים בתנור


6 מתכונים קלים וטעימים!


ריכזתי ברשומה אחת שש דרכים שלי להכנת דגים בתנור. רובם ככולם קלים מאוד להכנה. אם אתם שואלים אותי, אז זה הרבה יותר פשוט מבישול דגים..

*חלק מהתמונות צולמו לפני זמן רב, סליחה על איכות הצילום

 

*מתכון לדגי מושט (אמנון) שלמים בתנור או פילטים

המתכון הנ"ל מתאים ומעולה גם לפילה ולא רק לדגים שלמים..



מצרכים:

  • כ-3 דגי מושט שלמים (או כחצי קילו פילטים) 
  • 1 חבילה כוסברה קצוצה דק - עלים בלבד
  • 1 ראש שום- שיניים כתושות או מגוררות במגררת דקה
  • 5 שיני שום - פרוסות
  • 8 עגבניות שרי חתוכות לחצי או פרוסות
  • 2 כפות גדושות לימון כבוש (פרוסות) חתוכים לרבעים
  • 4 חתיכות של עגבניות מיובשות* חתוכות לרבעים
  • כף פלפל וצ`ומה*
  • כפית גדושה פפריקה אדומה מתוקה/מרוקאית בשמן
  • 3 כפות שמן זית/קנולה
  • ¼ כפית מלח גס**
  • ½ כפית פלפל שחור גרוס דק
  • ¼ כפית רוזמרין מיובש- לבחירה

הוראות ההכנה:

שוטפים היטב את הדגים. ניתן גם להשרותם מעט במי מלח/חומץ/לימון להסרת ריחות דג אופייניים, אך לא חובה.

מסננים מהנוזלים.  מכניסים לקערה את כל חומרי התיבול, מערבבים היטב. מכניסים לתוך חלל הבטן מעט מתערובת התיבול ומושחים בידיים היטב את הדגים משני הצדדים. מרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה ומניחים בתוך התבנית. מכניסים לתנור לחום של 200 כ-20 דקות במצב `אפייה`. מעבירים את התנור למצב `גריל` ונותנים לו לקבל מעט צבע עוד כ-15 דקות נוספות. אם בחרתם לעבוד עם פילטים של מושט, זמן האפייה אינו משתנה אך ותרו על הגריל, הוא רק ייבש את הפילטים וחבל.

מתקבל בשר צחור, רך ועסיסי. תיהנו!

ממליצה להשתמש בתיבול בפלפל צ`ומה של `אוליביה` כמו כן גם בעגבניות המיובשות שלהם..

 

 

ניתן להוסיף לתבנית תפוחי אדמה קטנטנים שעברו הרתחה במים עד אשר היו כמעט מוכנים(כ-12 דקות בסיר עם מכסה סגור). אם תטבלו אותם בתערובת התבלינים שהכנו, יהיה עוד יותר טוב.. 

 

 

 

כאן בתמונה השתמשתי עם פילה מושט עם אותו התיבול






 

*מתכון לדג מושט מרוקאי כמו

באולמות אירועים קל קל קל!!!

וטעים!!!

כל כך קל ופשוט להכנה, גם לא ממש דרוש להפשיר את הדגים מראש, תוך חצי שעה ויש לכם ארוחה טעימה אפילו אחרי הדחת כל הכלים הנצרכים. 


מצרכים:

כ-6 פילטים של דג קפוא בוואקום 

3 כפות מיץ לימון משומר/חומץ להשריית הדג

½ חבילת כוסברה קצוצה דק דק

6 שיני שום כתושות 

רבע כוס שמן זית

פלפל שחור

מלח

חצי כפית פפריקה חריפה (יוצא פיקנטי ולא חריף)

כף פלפל-צ`ומה או אריסה

מיץ מחצי לימון קטן

5 חצאי פרוסות לימון כבוש קצוצים

ניתן למצוא בכל רשתות השיווק!

מצאתי מוצר חדש יחסית של פילטים מושט(אמנון) שבאים באריזות וואקום כבר מתובלים. צילמתי לכם. המחיר היה במבצע של 29.90 לקילו (נכון ליולי 2012). שווה לקנות כמות גדולה במחיר כזה, תאמינו לי... שיחקו אותה לגמרי..

הוראות הכנה:

אין צורך בהשריית הדג מראש. משרים את הפילטים כשהם קפואים בתוך קערה מלאה במים ומוסיפים את מיץ הלימון המשומר או החומץ. עד שתכינו את חומרי התיבול, הדגים כבר יהיו 90% מופשרים לגמרי. לבינתיים בקערה בינונית מכניסים את כל מרכיבי התיבול ומערבבים היטב. לוקחים כל פילט דג, מורחים אותו בעזרת הידיים בשני צדיו בתערובת התבלינים ומניחים בתוך תבנית חד פעמית בינונית המרופדת בנייר אפייה (ללא נייר אפייה ניסיתי והתייבש הדג. אל תוותרו על הנייר!). מסדרים את כל הפילטים אחד ליד השני בצפיפות. כשסיימתם עם הפילטים, הוסיפו 1-2 כפות מים לקערת התבלינים(לא יותר), ערבבו היטב עם שאריות התבלינים שבקערה וצקו נוזלים מועטים אלו מעל הפילטים שבתבנית. מכניסים לתנור שחומם 5 דקות לפני כן ל-190 מעלות לכ- 15-25(15 דקות לכל הפחות ועשרים וחמש דקות לכל היותר) דקות על טורבו (כמו באפיית עוגה). אין צורך להפוך את הדג. 5 דקות אחרונות מומלץ למשות נוזלים בעזרת כף גדולה מתחתית התבנית ולצקת על הדגים מלמעלה.  

*גם אין צורך להסיר את העור של הדג. באכילה העור נפרד יופי מבשר הדג ואין שום בעיה אסטטית שמצויה בד"כ כאשר דג מוגש עם העור. עליי.

 

רציתי להמליץ לכם על מוצרים אלו שתמיד שטוב שמצויים במקרר. לאחרונה ניסיתי להוסיף מהם קצת לדגים שהכנתי בתנור ויצא פיצוץ!!!

טעים ומתאים מאוד גם להוסיף להכנת קציצות דגים, גם לדגים מרוקאיים מבושלים וגם לדגים בתנור..

 

מעדן הכורכום הוסיף צבע וטעם מדהים למתכון הספציפי הזה. אני בטוחה שהוא הולך לשדרג לי עוד מאכלים נוספים רבים.. (אפשר למצוא ברמי לוי באיזור הסלטים בכעשרה שקלים)                       






 *מתכון לנתחי פילה סלמון בתנור בקלי קלות


מצרכים:

750 גר` פילה סלמון (מהאיכות המשובחת)

½ חבילת כוסברה קצוצה

4 שיני שום פרוסות דק

½ כפית טימין יבש

½ כפית רוזמרין יבש שבור ביד

1 פלפל אדום מיובש מושרה 15 דקות במים רותחים, מסונן וחתוך דק

בין רבע לחצי כפית מלח גס

כ- ½ כפית פלפל שחור גרוס

3-4 כפות שמן זית

רבעים משלוש פרוסות של לימון כבוש

הוראות ההכנה:

מנקים את הדג מקשקשיו או שיטה יותר קלה- כשהדג חצי קפוא (!) מסמנים חתך בקצהו האחד בעזרת סכין חדה ומושכים את כל חלק העור על קשקשיו. שוטפים היטב את נתח הדג. ניתן להשרותו מעט במי לימון או חומץ, אך אין הכרח. מייבשים על נייר מגבת, חותכים לפרוסות בעובי של כ-7 ס"מ. בקערה מערבבים את כל התבלינים יחד, מושחים את הדגים משני הצדדים בתערובת התיבול ומסדרים אחד ליד השני על דף אפייה בתוך תבנית. ומכניסים לתנור חם בחום של 180 ל- 15-20 דקות בתנור (לא יותר, כדי שלא יתייבשו). בתיאבון!

 

*ווריאציה נוספת מעולה! (ללא תמונה לצערי) - דג סלמון בתנור עם תיבול מועט

700 גר` פילה סלמון חתוך לפרוסות עבות,  בקערית מערבבים 3 כפות שמן זית+חצי כפית מלח גס+חצי כפית פלפל שחור גרוס+ רבע כפית רוזמרין שבור ביד+רבע כפית טימין מיובשת. מושחים את תערובת התיבול על פרוסות הדג ביד משני הצדדים ומכניסים לתנור או לטוסטר אובן בחום של 190ֹ לכ-15 דקות. דקה לא יותר.

(ככלל, דג סלמון לא זקוק לבישול/צלייה בתנור לזמן ממושך. אם תייבשו אותו באפיית/בישול יתר, טעמו ייפגם). ממליצה לרכוש את דג הסלמון המיובא מנורווגיה. קרה והתפתיתי לרכוש פילה סלמון המיובא מסין בשליש מחיר(!) מהסלמון הנורווגי, וטעמו היה תפל ומרקמו - לא ברור. אילו היו עושים `חיקויים` למאכלים, הייתי בהחלט חושדת שמדובר ב`חיקוי זול`.. :)





*מתכון לפילה סלמון ולימון כבוש במעטפת בצק עלים 


מצרכים:

כ-700 גר` פילה סלמון

קילו בצק עלים מוכן

 

לציפוי -ביצה טרופה עם שתי כפות שמן זית

מעט שומשום/או זעתר אם תרצו

תבלינים:

חצי כפית פלפל שחור גרוס

רבע כפית פפריקה אדומה-חריפה

רבע כפית פפריקה גרוסה או צ`ילי גרוס

חצי כפית טימין מיובש

חצי כפית רוזמרין מיובש

כפית שטוחה מלח גס

10חצאי פרוסות לימון כבוש

7 שיני שום מגוררים או כתושים

חצי חבילת כוסברה קצוצה  

4 כפות שמן זית

הוראות ההכנה:

כשהדג חצי קפוא (!) מסמנים חתך בקצהו האחד בעזרת סכין חדה ומושכים את כל חלק העור על קשקשיו. שוטפים היטב את נתח הדג. ניתן להשרותו מעט במי לימון או חומץ, אך אין הכרח. מסננים מהנוזלים ומנגבים בנייר מגבת, חותכים לפרוסות בעובי של כ-7 ס"מ. בקערה מערבבים את כל התבלינים יחד, מושחים את הדגים משני הצדדים בתערובת התיבול. 

פורשים את בצק העלים על משטח עבודה מקומח קלות, וחותכים לכ-12 מלבנים שווים בגודלם. (בשלב זה, ניתן ומומלץ למרוח על כל פיסת בצק ממרחים פיקנטיים כלשהם כיד הדמיון הטובה עליכם) מניחים מעל כל מלבן בצק חתיכת דג מתובלת וסוגרים את הבצק בצביטות קלות. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה כשהפתח כלפי מטה. מושחים בבלילת הביצה והשמן וזורים מעט שומשום/זעתר. חורצים בתנועה זריזה ובעזרת סכין חדה שני חריצים על כל מלבן בצק.

מכניסים לתנור חם בחום של 190 מעלות ואופים עד הזהבה כ-20 דקות.

 





 

*פילה מושט במעטפת פלפל קלוי ועלי פילו קריספיים

 


 

מצרכים:

כחצי חבילת עלי פילו מופשרת במקרר יום שלם ואף יותר(רק אחר שהפשירה לגמרי, נחתוך אותה לחצי, פן העלים יישברו) 

7 פילטים של דג מושט(הוא הוא ה`אמנון`) (נמכרים בוואקום אחד אחד, כעת יש עליהם מבצע ברוב רשתות השיווק)

7 פלפלים אדומים (גמבות) קלויים על הגז / בתנור

ממרח שום ועשבי תיבול / או כל אחד אחר לטעמכם

פרוסות לימון כבוש

מלח

פלפל שחור

שמן זית למשיחה על עלי הפילו

50 גר` צנוברים / שבבי שקדים מולבנים - לא קלויים

ביצה בלולה בשתי כפות שמן זית - למשיחה



קל מאוד :

מחממים תנור לחום של 190 מעלות. 

כשהדג חצי קפוא (!) מסמנים חתך בקצהו האחד בעזרת סכין חדה ומושכים את כל חלק העור על קשקשיו. שוטפים את הדג ומייבשים מנוזלים על נייר מגבת. מעבירים פילה אחד על צלחת שטוחה, מורחים אותו בממרח השום ועשבי התיבול, ממלחים ומפלפלים, מניחים פרוסות לימון כבוש לפי טעמכם, עוטפים את הדג בעדינות בפלפל אחד קלוי. בינתיים פורשים חצי דף פילו** על משטח העבודה, משמנים אותו בשמן זית ומניחים עלה נוסף מעליו, מושחים גם אותו במעט שמן ומניחים את הדג המתובל בתחילת השליש השני לאורכו של הדף (ראו תמונות). ניתן גם לפזר מעט צנוברים קלויים מעל הפלפל הקלוי. כעת סגרו וקפלו את עלי הפילו על הדג. קודם הניחו את החלק התחתון של הבצק מעל הדג, וכעת תוכלו לסובב כמו סיגר עד שייגמר הבצק. סדרו מעל תבנית מצופה בנייר אפייה כאשר הקפל של העלה נמצא למטה. 

מושחים בבלילת הביצה ומפזרים מעל מעט שומשום (אני השתמשתי בשומשום שחור) וצנוברים/ שבבי שקדים (על חלקם פיזרתי גם מעט זעתר).

הכניסו לאפייה של כ- 15-20 דקות או עד שהצבע זהוב ונראה מוכן.

** אפשרות אחרת היא להשתמש בדף פילו שלם, למשוח את חציו השמאלי בשמן זית, ולקפל את החצי הימני מעל החצי השמאלי המשומן ושוב למרוח שמן ולהמשיך כפי ההוראות..

*** ניתן להכין מספר ימים מראש, להקפיא על מגש גדול, עטוף היטב למניעת ספיחת ריחות לוואי מהמקפיא, ולחמם בתנור(לא במיקרוגל. עלי הפילו לא יישמרו קריספיים), או על הפלטה של שבת כשעה לפני הסעודה.

 





 

*`בורקס דג` - פילה אמנון במעטפת בצק עלים

(עם טחינה גולמית, חציל קלוי ושבבי שקדים)

ישנה ווריאציה נוספת להכנת פילה אמנון עטוף בצק. הפעם הבצק הוא `בצק עלים`. מרחתי מלבן בצק בטחינה גולמית, פיזרתי מעל מעט טימין, רוזמרין ואורגנו. הנחתי את פילה האמנון(השטוף והמיובש על  נייר מגבת), פלפלתי והמלחתי, מרחתי אותו בסלט חצילים מזרחי שנשאר לי משבת הקודמת (בעצם ניתן למרוח מה שתרצו. תרשו לעצמכם להתפרע עם הדמיון) זריתי מעל שבבי שקדים ועטפתי בבצק. סוגרים מכל הכיוונים, מניחים בתבנית מצופה בנייר אפייה כשהפתח למטה, מורחים מעל בבלילת ביצה ושמן זית ומעל- מפזרים מעט שומשום שחור ושוב שבבי שקדים(לא קלויים). חורצים בתנועה זריזה ובעזרת סכין חדה שני חריצים על כל `בורקס` דג ליציאת האדים. אופים בתנור מחומם מראש, על חום של 190 מעלות- כ 25 דקות או עד הזהבה.

* בכדי ששבבי השקדים לא יישרפו באפייה, הניחו רדיד אלומיניום מעל התבנית בצורה חופשית ולא מהודקת, בעשר דקות האחרונות של האפייה.

** ממליצה להכין מתכון זה רק לחובבי טעם הטחינה הגולמית. טעמה די דומיננטי ומורגש מאוד. נראה לי שילדים פחות יתחברו לטעם הטחינה הגולמית. קחו זאת בחשבון..

 

בתיאבון!

 

 

המלצה חמה שלי

המתכון המנצח מכולם -  זה


 

 

מתכון נוסף שקיים כאן בבלוג והוא דג סלמון במעטפת עלי פילו.

לִחצו על הקישור אם ברצונכם להגיע לפוסט המדובר

 

 "לכבוד שבת קודש!"

 

 

הערה חשובה- פילה הסלמון ופילה האמנון, הכי מתאימים לשילוב עם בצק הפילו/העלים, משום ששניהם אינם זקוקים לאפייה ממושכת (רק 15 דקות!) וזהו בדיוק הזמן שנצרך לאפיית הבצק עד הזהבה יפה. לכן אני לא ממליצה לשנות את סוגי הדגים במתכונים הספציפיים האלו.. 

*ועוד דבר- כמו שציינתי קודם, כעת רוב רשתות השיווק הורידו את מחיר פילה המושט אשר בא באריזות וואקום נפרדות. המחיר נע בין 29.90 לקילו (`שופרסל דיל`) לבין 39.90 (`אושר עד` ו`רמי לוי`). ייתכן גם ברשתות שיווק נוספות, כתבתי רק מה שאני ראיתי.

בהצלחה






אם לא השתמענו עד אז.. (אני מאד מקווה שכן, אך לא יודעת בוודאות)- ארצה לברך אתכם/ן שתהיה לכולנו שנה טובה ונהדרת. שתהא יותר מוצלחת מקודמתה בכל המישורים ואני מאחלת מכל ליבי לכל אחד/ת  - שלא תדעו שום צער השנה הזו תשע"ב הבעל"ט, שכולנו נצא מאפילה לאורה איש איש ומטעניו האישיים.. 

 

חיבוק גדול ממני.. 

קרן


 

 

לחדשים שהגיעו לבלוג - 

ראשית, אברככם בברכת "ברוכים הבאים!". מאוד שמחה שאתם כאן.

יש לכם אפשרות להרשם לעדכונים דרך קוביית "נשארים מעודכנים" בתחתית העמוד, הכניסו את כתובת הדואר האלקטרוני שלכם ולחצו על "שלח", וכל מתכון חדש שיעלה כאן, תקבלו אותו ישירות לתיבת הדואר שלכם.

בהצלחה!


הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

108 תגובות

קוביית קוד חופשי
החינה של ליסה ונדב

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lisa's Henna Slideshow: KEREN’s trip from Tel Aviv, Israel to Jerusalem was created by TripAdvisor. See another Jerusalem slideshow. Create your own stunning free slideshow from your travel photos.
 
מי שלא ראה חינה מרוקאית אותנטית , חייב לצפות!!!
החינה היא של בת דודתי ליסה והחינה נערכה בביתה של אימי היקרה שנידבה את ביתה לאירוע . את המתוקים והמאפים הנהדרים הכינה הכל לבדה אם הכלה - דודה סימה המוכשרת ואני רק צילמתי..
מקווה שתהנו,  קרן.

*ליסה יקרה -מוקדש לך בהמון ♥
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל קרן אברהם הלוי אלא אם צויין אחרת