33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

bob ממשיך במסע

Vega-Sicilia - הייחודיות שב- Unico

לא בכל יום שותים יין מופלא.  
לא בכל יום שותים ארבעה יינות כאלה ברצף.

ככל שהתקרב מועד המפגש התקופתי של חבורת חובבי היין, רמות התכונה וההתרגשות התגברו. תיבת הדואר התמלאה בהודעות תיאום (זמן, מקום ותוכן). היות וכל אחד מחברי הקבוצה רצה לתרום להצלחת הערב, ההירתמות הייתה מלאה.

סוף-סוף הגיע המועד המיוחל.
התכנסנו בערבו של יום בביתו של אחד מהחברים. במרכז הבמה עמד היקב החשוב ביותר בספרד Vega-Sicilia. יחד עם זאת לא נפקדו מקומם של כמה הפתעות שהתגלו במהלך הערב.
שוב תודה מקרב לב לבעל הבית ולאשתו על התקרובת ועל האירוח.

את הערב פתחנו ב'סירות' אנדיב עם גבינה כחולה, ז'וליינים של תפוח עץ ואגוזים.

 

 

אותם ליוונו עם :

Pierre Gimonnet et Fils Cuvée Millésime de Collection Special Club 2002

על שמפניות בכלל ועל הבית בפרט הרחבתי ברשומה : טעימת שמפניות בוטיק מבית Gimonnet
שם גם טעמתי את השמפניה הזו בפעם הראשונה.

Didier Gimonnet מציין שכאשר רצו ביקב להכין את ה-Special Club של בציר 2002 יצאה תוצאה טובה יותר ממה שציפו. היות ו- Special Club הוא סוג של מותג שלו שותפים כ- 35 יצרנים, היה צורך לבקש אישור מיוחד לשינויים כמו הגדרתו כ- Millesime De Collection. האישורים ניתנו. מתברר שיש יתרונות בלהיות יו"ר האיגוד.

 

מדובר בשמפניה נפלאה.
בטעימה ב"רוקח 73" השמפניה הייתה מעט סגורה אך כבר אז ניכר הפוטנציאל שלה. כאן היא בהחלט "נתנה". שמפניה יבשה וטעימה, מאוזנת, מרירות עדינה ונעימה.

 

 

  

 

לא הספקנו לסיים להתענג על הפתיח והשמפניה ועל השולחן הונח קרש חיתוך עליו היו פרוסות לחם אגוזים שאפה אחד מהנוכחים ופרוסות בגט.

 

 

חיש קל הונחה לצידם מנת סביצ'ה בר-ים שלוותה בין היתר ביוגורט סמיך וטעים ובבמיה חמימה שהוקפצה קלות בשמ"ז. בעל הבית ציין שהמתכון לסביצ'ה מקורו בשף אסף גרניט. אינני יודע איך המקור אבל מה שהוגש לנו היה פשוט טעים ומהנה.

 

 

את המנה ליווינו עם :

2007 Stein St. Aldegunder Palmberg-Terrasen Riesling Spätlese feinherb

יין ריזלינג מחלקת Palmberg-Terrassen ב- Mosel. החלקה בנויה כמדרגות תלולות על צלע הר (הדגמה בתמונות). הגישה לגפנים קשה ולכן הבציר הוא ידני.  11.5% אלכוהול. היין היה פטרולי ומינראלי. היו חילוקי דעות בקשר למידת מתיקותו. לתחושתי הוא לא היה מתוק מידי והיה בו משהו פראי. 

(אתר היקב , אתר מידע נוסף)    

 

 

 

 

 

 

 

לאחר ש"ניקינו" עם הלחמים את שיירי הסביצ'ה על הצלחות, נמזג לכוסות :

Valsotillo Ismael Arroyo gran Reserva 1996

100% טמפרניו, 13% אלכוהול. התיישן כ- 30 חודשים בחביות עץ אלון אמריקאיות. צבע חום-כתום. הרבה עץ. קסיס. אפטר טסט ארוך. לי הוא היה מריר מידי. הייתה הסכמה בשולחן שהוא מעט עייף. גם הטמפרטורה שבה הוא הוגש (חם מידי) לא החמיאה לו. 

(אתר היקב )

 

 

 

 

 

 

 

לא עבר זמן רב ואל השולחן הוגשו פרוסות נתחי פילה בקר מרמת הגולן יחד עם פסטה (אם אני לא טועה Paccheri) שהונחה על מעין תבשיל פטריות. פרמזן מגורד שפוזר למעלה השלים את התמונה. הבשר נעשה לעילא ולעילא. המלח הגס והפלפל הגרוס נתנו לו את המגע הסופי. הפסטה הייתה אל-דנטה כמו שצריך. הפטריות היו קצוצות דק ונעשו עם בצל והמון אהבה. הטעם היה מרוכז אך מעודן. הכל היה נכון ומדויק. השילוב של חומרי גלם טובים ויד בטוחה נתן תוצאות נהדרות.

 

 

וכעת לכוכב הערב.
החלטנו לטעום את היינות זה לצד זה ולבחון אותם לאורך זמן. הכוסות סודרו כחיילים בשורה. היה מי שהתכונן מראש וסימן את הכוסות שלו במדבקות או בתוויות. היינות נמזגו וקולות הנאה החלו להישמע.

יקב וגה סיציליה הקיים מ- 1864 הוא היקב המפורסם ביותר בספרד ומהווה קטגוריה בפני עצמו. כפי שהגדיר אותו מייקל ברודבנט : שאטו לפיט של ספרד. הגפנים גדלות באזור Ribera del Duero. בזכות המותג וגה סיציליה עלה מאד המוניטין של האזור. זן הענבים המרכזי הוא טינטו פינו (תת זן של טמפרניו). משפחת Alvarez הם הבעלים מ- 1982 ועד היום. היקב מייצר ארבעה סוגי יין:

1. Unico - יין הדגל שהוא תמיד באיכות gran reserva כלומר הוא עומד במספר דרישות של אזור הפיקוח וזוכה בתו התקן הזה. כך למשל הוא מבלה שבע שנים בחביות ושלוש שנים נוספות בבקבוק לפני שהוא יוצא לשוק. היין לא יוצא בכל שנה אלא רק בשנים טובות במיוחד.

2. Reserva Especial - תערובת של מספר שנות בציר של unico. כאן בניגוד לייצוג של שנה יש כוונה לייצר יין שייתן באופן מצרפי את אופיו המיוחד של היקב בצורה המיטבית.

3. Valbuena 5º - היין השני של היקב המיושן 5 שנים לפני הפצתו.

4. Alion - יין מאחוזת אליון הסמוכה לוגה סיציליה ונמצאת באותה בעלות. מדובר ביין צעיר יותר המוכן לשתייה בטווח קצר יותר.

היקב ידוע בפרפקציוניזם שלו: דילול גדול מאד של האשכולות מה שמביא ליבול קטן ומרוכז; בציר ידני בהתאם להבשלת השורות; מיון קפדני של האשכולות ; העסקת חבתנים משלו ; מעבר בין סוגי חביות שונים בתהליך היישון ועוד. תהליך כזה יכול להימשך אפילו 16 שנה (בציר 1970). לא קל להשיג נתונים על יינות היקב. היקב לא מנדב מידע רב.

       

Vega Sicilia Unico 1991

 

האף מדהים. לי הזכיר מעט פופקורן. הוסכם שיש בריח משהו קלוי. בתחילה הפה היה פחות בולט בהשוואה לאף אבל במהלך הערב הדברים השתנו. בכלל גם היין הזה וגם יתר היינות נתנו רבדים שונים ומיוחדים במהלך שתייתם. חמיצות טובה, טעם שיורי ארוך, אלגנטי, נקי, זך, עגול, שכבות רבות של פרי, טעים ומרשים עד מאד. בהשוואה לאחרים היין היה מוכן לשתייה כמעט מהרגע הראשון. בסך הכל הוא נתן מעצמו במהלך כל זמן שתייתו.

 

 

 

 

 

  Vega Sicilia Unico 1994

 

באף מוחצן יותר מקודמו למרות שברור שהשפה של היינות היא אותה השפה. מרכיבי היסוד הנמצאים ב- 91, נמצאים גם כאן אך לא באותה רמת איזון. שנת 1994 נחשבת לשנה טובה במיוחד. יש מי שטוען שהבציר הוא הטוב ביותר מאז 1968 ו- 1970. מבחינתי היין היה עם הרבה פרי, מרוכז ומורכב, טעם שיורי ארוך אבל פחות מוכן מקודמו. סביר להניח שעם השנים הוא אכן יהפוך להיות הטוב ממבין השניים.

 

 

 

 

 

 Vega Sicilia Unico 1995

 

באף מתקתק, משהו בין קרמל ל-נוגט ל-וניל. בסה"כ די מודרני באף ושונה. היין הפחות מוכן שבחבורה אבל ברור לכולם שיש לצפות לעוד הרבה שנים של התפתחות (בכלל היינות של היקב הם יינות לשימור ארוך של עשרות שנים).

 

 

 

 

 

  

 Vega Sicilia Unico Gran Reserva Especial NV

 

הופץ ב- 2010. מכיל תערובת של השנים 1991, 1994 ו- 1995. התערובת באחוזים אינה ידועה. יוצרו 15,298 בקבוקים. באף בלט קסיס. למרות השימוש המאסיבי בחביות עץ שנעשה באופן מוצהר ביקב, רק במקרה זה הייתה נוכחות רבה של העץ. היה מי שציין אף מחוספס כמו של אפרסמון שלא הובחל מספיק. יחד עם זאת היין היה "רגוע" ו-"בטוח בעצמו" אם כי היה בו גם אלמנט אניגמאטי. קוריוז קטן: ג'י מילר – מבקר היין ב- WA ביטאונו של רוברט פרקר העניק לו את הציון 99. הציון מעט מוזר היות והציונים שהוא נתן לכל בציר בנפרד היו נמוכים יותר. מכאן ניתן להסיק שמבחינתו השלם גדול מסכום חלקיו והאיזון המושלם מושג דווקא מאיחוד שלושת הבצירים.

 

 

 

 

בעת שהיינות התערסלו להם בכוסות יצא בעל הבית אל הגריל שבחוץ עם נתחי בשר מרהיבים ביופיים. לאחר פרק זמן לא ארוך הוא חזר ובידיו נתחי הבשר מלווים בתפוחי אדמה. היו אלה נתחי סינטה בסגנון קובה ביף. גם אם לא מדובר בבשר המקורי הייתה זו חוויה יוצאת מן הכלל. לאחר הגריל נגרסו על הבשר מלח גס ופלפל שחור ותו לא. מבחינת הטעם יש בבשר הזה עומק ועושר טעמים ומצד שני הוא מאד עדין. מישהו ציין שטעמו מזכיר לו ארטישוק ירושלמי. תפוחי האדמה היו מעולים אף הם. הם היו כל כך פריכים שמיד כולם ניסו לברר כיצד הושגה התוצאה. הבנתי שבעל הבית עשה אותם ב- 2 שלבים. בשלב הראשון הם נתן להם מכת חום איומה ובשלב השני הם המשיכו להיעשות על חום בינוני לפרק זמן ארוך. תענוג אמיתי. היה משהו נעים בחיתוך כמו גם בנגיסה וכמובן בטעם. 

 

 

 

 

 

המשכנו לבחון את היינות. הם השתנו והתפתחו. הדירוג שלי החל מסתמן. את המקום הראשון הענקתי ל- 1991 ואת המקום השני ל- 1994 (אם כי היה ברור לי שבשנים הבאות הוא יזנק אל קדמת הבמה).

אל השולחן הובאה עוד ככר לחם פרוסה ולצידה מגש גבינות שנקנו אצל באשר (גרוייר, גאודה מיושנת 12 שנה וגבינת עיזים רכה בטעם ניטראלי).

 

 

יין הקינוח שליווה את מגש הגבינות היה

1995 Costers del Siurana Priorat Dolç de L'Obac

 

יין קינוח מבוסס גרנאש המגיע מפריוראט, איזור יין הנמצא כ- 100 ק"מ דרומית מערבית לברצלונה. 15.5% אלכוהול. היין לא היה מתוק מידי אך לטעמי תוקפני ומעט מחומצן.

(אתר היקב)

 

 

 

 

 

 

את הערב חתמנו בשני קינוחים מעשה בית (באבא או רום וטירמיסו) שהביאה אחת מהחברה.

 

 

 

 לסיכום

כפי שוודאי ניתן להבין המרכיבים השונים (חברה, אוכל ויין) השתלבו בערב שנמשך על פני כמה שעות בצורה נפלאה.

הבמה המרכזית הייתה שייכת ל- Vega Sicilia. לא בכל יום זוכים לשתות רצף כזה של יינות. למרות הדמיון בין היינות מהשנים השונות, כל אחד מהם היה ברמה מאד גבוהה. לֹא בִּכְדִי היקב הזה זוכה למעמד שהוא זוכה לו בעולם היין.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

37 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל bob68 אלא אם צויין אחרת