00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

פילה פורל ברוטב שמנת ועירית

פילה פורל עם פלפלים קלויים ברוטב שמנת ועירית

 

את המתכון הזה הכנתי לקראת  ארוחת הערב הביתית, לאחר שהתוודעתי אל דג הפורל, בעקבות מינויו של אחי למנכ"ל דגי הדן. 

אחי הרבה לספר לנו בשבחו של הדג בעדינותו ביופיו ובטיבו. דג הפורל  ידוע כ "צבר" אמיתי, הוא גדל בבריכות מים זורמים וזכים ממיימי השלגים המופשרים מהחרמון. 

מבחינה בריאותית יש בפורל פי שלוש חומצות אומגה 3 וזאת בהשוואה לדגי בריכות אחרים. 

שילוב מתכוני דגים בארוחות, לפחות פעם בשבוע, הוא חיוני ביותר לבריאותנו, מאחר ואת מעלותיו הבריאותיות וטעמו הטוב אנו כבר מכירים, אך לא פחות חשוב הוא גם אופן ההכנה המהיר של רוב מתכוני הדגים. אין הם מאוהבי הבישול הארוך וההתעסקות הרבה.. נהפוך הוא ככל שנמעיט בהתעסקות עם הדג הוא ייתן לנו תמורה גדולה יותר!!!


מי שמעוניין במידע נוסף לגבי דג הפורל או דגי הדן יכול להיכנס לכאן..http://www.danfish.co.il/

 

 מקור המתכון  הוא של השף אילן שליידר/ עם מעט תוספות שלי  

לצורך הכנת מתכון זה השתמשתי בפילה פורל ורוד... 

 

 

 

לפני הכל...אני תמיד מפשירה את הדג בתבנית עם מיץ ופלחי לימון... (העירית כרגע סתם כדי לייפות את התמונה) 

 

 

 

המצרכים:

 

  • 6 נתחים של פילה פורל

  • 4 כפות קמח

  • 50 גר' חמאה

  • 1/4 כוס ציר דגים / או ציר עוף

  • 1/4 כוס יין לבן יבש

  • 1 מיכל שמנת מתוקה 15%

  • 3 כפות עירית קצוצה

  • 1 פלפל אדום (גמבה)

  • 1 פלפל צהוב/כתום 

  • מלח ופלפל שחור

 

אופן ההכנה: 

 

  1. לפני הכל בעת ההפשרה של הדג פזרו בתבנית פלחי לימון טרי והרטיבו את הדג במעט מהמיץ.

  2.  מורחים את הפלפלים במעט שמן זית ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום גבוה. מידי פעם יש להפוך אותם על מנת שיקבלו צבע מכל הצדדים.

  3. לאחר הוצאת הפלפלים מהתנור יש להכניסם לתוך שקית ניילון ולסגור. ולאחר הקירור יש לקלף ולחתוך לרצועות.

  4. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, המלח והפלפל השחור. מצפים את הדגים ומנערים מעודפי הקמח. כך שישארו עם ציפוי דק מאוד של הקמח.

  5.  ממיסים במחבת את החמאה ומטגנים את הדגים כ- 3-4 דקות מכל צד.

  6. מוציאים את הדגים ושומרים בצד.

  7. מוסיפים אל המחבת את היין וציר הדגים ומצמצמים, מוסיפים את השמנת ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ופלפל שחור, ממשיכים לבשל עוד כחמש דקות ומוסיפים את העירית הקצוצה,מבשלים עוד כדקה שתיים ומורידים מהאש.

  8. מסדרים יפה במרכז הצלחת אורז, או פירה, מעל מפזרים מעט מהפלפלים הקלויים ומעליהם מניחים את הדג, יוצקים מעט מרוטב השמנת ומגישים.

 


בתאבון

 


 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת