33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בריאות בקלות

לחם שאור וגרעיני חמנייה.

לחם שאור טעמו חמוץ , מרקמו כבד ועשיר . חומרי הטעם סוכר, דבש, סילאן, מלח הם המעניקים ללחם את טעמו החמוץ מתוק או החמוץ מלוח.

זו הפעם השנייה שאני מכינה לחם שאור, הפעם לקראת חג השבועות. השנה לא יצאנו לטיול ג'יפים ובילינו בבית כך היה לי זמן להכין את השאור ולאפות לחם .

השאור הפעם  עם דבש וקמח לבן , "נח" לפחות יומיים במקום חמים.

המתכון נלקח מתוך הספר "לחם " של חנה גולדשטיין . לדעתי הכמויות של הקמח היו מטעות, הכפלתי את הכמות.

שאור עם דבש.

21/2 כוסות מים פושרים

2/12 כפות שמרים יבשים

2 כפות דבש ניגר

21/2 כוסות קמח לבן.

 בכלי פלסטיק ממיסים את השמרים במים חמימים ומערבבים פנימה את הדבש והקמח. משהים  לתסיסה ליומיים במקום חמים. מערבבים לפחות פעמים ביום בעזרת כלי מעץ או פלסטיק לא מתכת. בתחילה השאור תוסס אחר כך מתיצב ומרקמו כמו שמנת.

ללחם זה משתמשים בכוס שאור ,את היתרה מאחסנים בכלי  זכוכית בעל מכסה מנוקב במקרר.  ניתן להקפיא למשך שלושה חודשים . לפני שימוש נוסף מפשירים את השאור לטמפ' החדר, מוסיפים 1/2 כוס מים פושרים ו 1/2 כוס קמח, בוחשים ומשהים ללילה מחוץ למקרר.

הטמפ' היא גורם חשוב עבור השאור הזקוק לחום כדי להחמיץ ולתפול כראוי.

להכנת הלחם:

2 כפות שמרים יבשים

3/4 כוס מים חמימים 

ממיסים את השמרים במים החמימים ומשהים.

כוס שאור

כוס מים

1/2 כוס דבש / סילאן

2 כפות שמן קנולה

3 כפיות מלח

2/3 כוס גרעיני חמניות קלופים

לשפוך כוס שאור לקערה גדולה, בבחישה להוסיף בהדרגה את המים, הדבש, השמן, המלח, וגרעיני החמנייה.

מוסיפים את תמיסת השמרים ומערבבים.

6 כוסות קמח - 3 כוסות קמח מלא, 3 כוסות קמח לבן .אפשרות רק מלא/ כוסמין, שיפון

1 שקית א . אפייה

3/4 כפית סודה לאפייה

מערבבים את הקמח עם אבקות האפייה ומוסיפים לבלילת השאור, מערבבים ובוחשים היטב עד שהבצק ניתק מדפנות הקערה.

1/2 כוס קמח

מעבירים את הבצק למשטח מקומח ולשים עוד 5-7 דקות, תוך הוספת קמח לפי הצורך.

צרים כדור.

מניחים בקערה משומנת לתפוח לנפח כפול.

שבים ולשים את הבצק, צרים  2 ככרות  ומניחים להתפחה נוספת לנפח כפול.

מחממים את התנור לחום בינוני 180 מעלות.

אופים כ - 60 דקות.

הלחם נשמר כ 4-5  ימים בטעם ואיכות טובה. אם לא מתחסל לפניי. .  .

בתאבון , אתי.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל eti19651 אלא אם צויין אחרת