22
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

פשוט טעים

מרק ירקות מוקרם

מרק ירקות מוקרם

לפני שנתיים בדיוק, בארוחת ערב חג השבועות, דודה שלי, רותי, הגישה מרק כמנה ראשונה לשולחן. אני מודה, הצבע הירוק לא גרם לי להתלהב מיד, אבל הטעימה הראשונה גרמה לזה בקלות. כשהתלהבתי, היא צחקה ואמרה שזה כל כך קל ובכלל- שמדובר היה באלתור מהיר כשהרגישה שמשהו חסר בארוחה. מובן שלא היה חסר דבר והשאריות הספיקו לעוד הרבה זמן... אבל העיקר שיצא מזה מתכון :)

 

החומרים:

1 בצל קצוץ גס

4 שיני שום כתושות

1/2 שקית לקט ירקות קפואים

1 כף אבקת מרק פטריות

פלפל שחור

חופן תבלינים טריים: אורגנו, עירית...

1.3 ליטר מים רותחים

1/2 מיכל שמנת מתוקה (או שמנת לבישול 10%)

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים מעט שמן בסיר ומטגנים קלות את הבצל. מוסיפים את השום ומערבבים
  2. מוסיפים את הירקות, אבקת המרק, התבלינים ועשבי התבלין ומערבבים כדקה.
  3. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
  4. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים 20 דקות.
  5. סוגרים את הלהבה, מוסיפים את השמנת וטוחנים בבלנדר ידני למרקם חלק.
  6. מחזירים לבישול כ-5 דקות.

 

בתאבון!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל nois24 אלא אם צויין אחרת