00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

הדבר האמיתי

בחוץ ערב קיצי ונעים.
ריח של מדורה נישא באוויר.
כולנו יושבים בחצר של דודתי.
במרכז השולחן סמובר ענקי וצלחת מלאה בבליני מהבילים.
אני לוקחת בלין אחד- הוא עבה, רך, זהוב ומלא בחרירים קטנים.
טעמו וניחוחו מזכירים לחמניה טריה ובשמחה רבה הוא מקבל לחיקו כף גדושה של שמנת חמוצה עליה מתפזרים להם בעליצות גרגירי סוכר לבן.
לתה יש טעם מעושן ולבליני יש טעם גן עדן...


ככה אני זוכרת את הבליני מהילדות, שלצערי בשל מורכבות ההכנה לא הוכן רבות בביתנו. בליני הוא המאכל הרוסי העממי והמקורי שהיה קיים עוד בטרם הומצאו בלינצ'ס וקרפים המערביים המעודנים יותר. את הבלילה מכינים עם שמרים וזה דורש כמה שלבים ושעות. אבל התוצאה השמימית מצדיקה כל מאמץ.
ככה זה עם הדברים האמיתיים, לא? שווים כל רגע!

 

 

 

 

הרכיבים (כ-20 יחידות בקוטר 26 ס"מ):
750 מ"ל חלב חמים
3 כפיות שמרים יבשים או 25 גרם טריים (קוביה או מגורען)
1 כף סוכר
2.5 כוסות קמח (כ350 גרם)
3 ביצים מופרדות
100 גרם חמאה רכה
1/2 כפית מלח

להגשה:
שמנת חמוצה וסוכר וכל מה שנראה לכם טעים


ההכנה:
לשים את החלב בקערה גדולה ולהוסיף את השמרים והסוכר.
להוסיף 200 גרם מסך כל הקמח ולערבב.
לשים את הקערה במקום חמים ולתת לבלילה לעלות ולתפוח היטב.
להקציף את החמאה במיקסר לקבלת מרקם קרמי ולהוסיף את החלמונים תוך כדי ההקצפה.
להוסיף את התערובת אל קערת הבצק המקדים.
להוסיף את המלח ואת הקמח הנותר ולערבב.
לשים את הבצק במקום חמים למשך שעה.
במהלך השעה לתת לבצק לתפוח ולערבב כמה פעמים במהלך ההתפחה.
להקציף היטב את החלבונים ולערבב בעדינות לתוך עיסת הבצק. אם בצק ממש סמיך-לדלל קצת עם חלב חמים.
לחמם היטב מחבת כבדה ולשמן.
לצקת כ-2/3 מצקת בכל פעם ולטלטל את המחבת עד שהבלילה מתפשטת על כל התחתית.
לטגן משני הצדדים עד הזהבה.
להגיש חמים בתוספת שמנת חמוצה ולפזר מעל קצת סוכר.
לטרוף ולא להאמין איזה מרקם עשיר יש לבליני.

 

בהצלחה ובתיאבון!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

28 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת