33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בריאות בקלות

ביכורי קציר חיטים.

בשבוע האחרון  ממש לפני חג השבועות החלו לקצור את החיטה , קומביין ירוק גדול עובר בשדה קוצר את החיטה  ועושה דיש - הפרדת גרעיני החיטה מהשיבולת. אחרי הקומביין עוברת מקצרה שקוצרת את הגיבעולים.

 חיטה היא מזון חשוב לאדם ממשפחת הדגניים. השימוש העיקרי של גרגרי החיטה הוא הפקת קמח לאפיית לחם. מוצרים נוספים מגרגרי חיטה הם פניני חיטה (בורגול) המשמשים להכנת דייסות, ופתיתי חיטה.

קמח מחיטת הדורום (T. durum) המכיל אחוז גבוה של גלוטן, אינו מתאים לאפיית לחם רגיל, אלא למיני מאפה שאינם צריכים תפיחה (פיתות, מצות). שימושו העיקרי הוא לתעשיית אטריות המיוצרות מהסולת הדקה (Semolina) שטוחנים מהגרגרים הזגוגיים והקשים של מין זה.

החלטתי לשתף אתכם במתכונים של מוצרי חיטה ודגן נוספים.מתכונים טובים עשירים ומגונים , מזינים המשתלבים היטב עם פירות, אגוזים וירקות . מתאימים לאירוח חגיגי וכן לארוחת צהרים וערב.  

סלט גרגרי חיטה

 סלט קוסקוס קייצי.

 סלט פסטה וטונה.

לחם גרעינים.

עוגיות שיבולת שועל .

זוהי תרומתי לשולחן החג שלכם.

מקווה שתהנו . חג שמח אתי.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל eti19651 אלא אם צויין אחרת