00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

שחורדיניות גבינה

 

הקיץ שכבר כאן ואיתו חג השבועות שממש בפתח יוצרים צורך בעוגות קלילות וגבינתיות לרוב. יש כל כך הרבה גרסאות וכל אתר ובלוג שמכבד את עצמו מזמן הציע שלל מתכונים מפוארים ומפתים כאחד.
אני נדלקתי הפעם דווקא על רעיון וביצוע פשוטים יותר של עוגת גבינה בחושה, אשר העלה יונתן שכטר בבלוג המתוק והטעים שלו "עוגות יונתן". באותו שבוע כשעשינו קניות הצטיידתי בגבינת שמנת והחלטתי לעשות שדרוג קטן ו"לשייש" את העוגה עם קצת שוקולד מריר.עוד בטרם הספקתי לעשות משהו מר' שכטר הכין עוגת שיש בחושה וככה הלך לי הרעיון :-) קצת התבאסתי,אבל בשבוע שעבר עברתי על כל כך הרבה מתכונים של עוגות גבינה, שצץ לי עוד רעיון. זה לא בהכרח שיפור למתכון המקורי, אבל זה יצא יפה כל כך שאני פשוט לא מפסיקה להתלהב מעצמי (שוב הצניעות חוגגת כאן:-).
אז השינוי הראשון הוא אפיה בתבנית שקעים, השינוי השני- הוספת גרידת תפוז וקליפות תפוז מסוכרות והשלישי והחגיגי ביותר-שטרויזל קקאו מעל המאפים! נכון אני גאון?
ורק שתדעו שהשחורדיניות השובבות האלה תמימות רק למראה ובפנים מסתתר לו סוד של 30% (והמבין יבין:-)

 

 

 

 

הרכיבים (ל-12 יחידות בתבנית שקעים סטנדרטית):
לקאפקייקס:
150 גר' חמאה בטמפ' החדר
125 גר' גבינת שמנת 30%
250 גר' סוכר
קליפת תפוז מגוררת מ1 תפוז
1 כפית תמצית וניל
1 כף ברנדי
3 ביצים בטמפ' החדר
210 גר' קמח
אפשרות: 2 כפות קליפות תפוז מסוכרות קצוצות דק
לשטרויזל קקאו:
40 גרם חמאה קרה מאוד חתוכה לקוביות
50 גרם סוכר
1/8 כפית מלח
40 גרם קמח+10 גרם אבקת קקאו

 

ההכנה:
מחממים תנור לחום של 165 מעלות ומרפדים את השקעים במנג'טים לאפיה.
מכינים את השטרויזל:
מנפים יחד את הקמח עם אבקת הקקאו.
שמים את קובית החמאה, הסוכר והמלח בקערה בינונית נפרדת וממוללים-מועכים בידיים עד שהסוכר נטמע בחמאה.
מוסיפים את הקמח ומפוררים אותו עם החמאה רק עד שמתקבלים פירורים בינוניים.
מאחסנים במקרר עד שלב האפיה.
שמים בקערת המיקסר את החמאה חתוכה לקוביות, מוסיפים את הסוכר ומתחילים לטרוף במהירות נמוכה עד בינונית עד איחוד החמאה עם הסוכר .
מוסיפים את גבינת השמנת ומגבירים את המהירות למהירות בינונית. טורפים עד שמקבלים תערובת אחידה ואוורירית (3-4 דק').
מוסיפים את תמצית הוניל והברנדי וגרידת התפוז תוך כדי הערבול.
כעת מוסיפים את הביצים והקמח לסירוגין תוך כדי ערבול-בשלושה מחזורים מוסיפים ביצה ו1/3 מהקמח ומחכים שהתערובת תתאחד.דואגים שהקמח יהיה הרכיב האחרון שייכנס פנימה.
עוצרים את פעולת המיקסר(אם רוצים, מוסיפים את הקליפות הקצוצות ומערבבים ידנית בתנועות רחבות עד לפיזור אחיד).
מחלקים את התערובת בין השקעים, מוציאים מהמקרר את השטרויזל ומפזרים מעל כל שקע מן התערובת.
אופים כ-30 דקות עד שהקיסם הננעץ באמצע יוצא נקי.

 

 

הערות, תובנות והמלצות לרוב:
במקור יש לשים במקום הברנדי ליקר אמרטו
כנראה לא עיבדתי מספיק את השטרויזל כי המון חמאה נמסה מסביב לקאפקייק והצורה של הפירורים קצת נמעכה וגם הסוכר לא נמס כראוי
נראה לי אין בעיה להכין את הפירוריםבמעבד מזון (אם כי הכמות קטנה כל כך, אז תחליטו אתם)
מעניים להוסיף איזה פרי יער או תות טרי בפנים בתור הפתעה
מומלץ לאכול את הקאפקייק בטמפרטורת החדר, כי הם קצת "מתגבשים" בקירור

 

בהצלחה ובתיאבון!

 

שבוע קסום לכולם!

 

 

 


 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

30 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת