00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

פאי גבינה פיסטוק

הכל התחיל בגלל משחת פיסטוק ירקרקה שקניתי בחנות בי"ס עושים בישול של אורן גירון. היא ישבה שם במדף מצרכי האפייה שלי ולא הפסיקה לעשות לי עיניים עם הצבע הירוק זוהר הזה שלה. ידעתי שאני חייבת להכניס אותה איכשהו לאחת מעוגות הגבינה שאעשה החג הזה. ליד המשחה הירוקה נחה לה גם המטריצה החדשה שלי וגם היא רצתה לצאת להתאוורר מהארון הסגור. אני שכ"כ אוהבת את הפרודוקטים שלי חייבת להתחשב בהם, כך שהחלטה לעשות פאי גבינה ירקרק לשבועות עם רשת יפה מעל, לא אחרה להגיע.
בשישי בערב הגיעה כל החמולה לארוחת ערב כך שזו הייתה הזדמנות נפלאה בשבילי להכין עבורם את מה שכ"כ רציתי לעשות.
עוגות גבינה כמו עוגות גבינה אוהבות לשבת במקרר יום או יומיים לפני שאוכלים אותן, כך הן רק משתבחות, מתייצבות והטעמים מתעצמים. מהסיבה הזו הכנתי את העוגה כבר ביום רביעי, נתתי לה לנוח במקרר ובליל שבת היא הוגשה למשפחה. דוגרי, קצת חששתי מהתגובות, בכ"ז פיסטוק וגבינה בעוגה ירקרקה זה לא משהו שרואים כל יום, אבל לשמחתי העוגה יצאה נפלא! הצבע המיוחד והטעם המיוחד, עשו את שלהם והמחמאות לא אחרו להגיע.
עכשיו נשאר לי לרוץ ולספר לכם, כדי שגם לכם תהייה עוגה כזו בחג. :)
זו עוגה ממש לא קשה להכנה, אבל היא דורשת הקפדה על השלבים, על קרור הבצק לפני האפיה ובמהלך העבודה עליו ומשחת פיסטוק שצריך לרכוש בחנויות מתמחות. כל השאר קלי קלות!
 
פאי גבינה פיסטוק
 
מצרכים לקלתית:
300 גר` קמח לבן
200 גר` חמאה קרה חתוכה לקוביות
100 גר` סוכר
קורט מלח
1 ביצה
 
מצרכים למלית:
500 גר` גבינת טוב טעם (2 אריזות)
1 גביע שמנת חמוצה 10-15% (250 גר`)
2 שקיות סוכר וניל
1/2 כוס סוכר (100 גר`)
2.5 כפות קורנפלור
100 גר` שוקולד לבן קצוץ קטן
3 חלמונים
2 כפיות משחת פיסטוק  (20 גר`) (להשיג בחנויות מתמחות)
 
50 גר` פיסטוק קצוץ לעיטור
חלבון ביצה להברשה
 
** תבנית פאי (רצוי עם תחתית נשלפת) בקוטר 26 ס"מ.
 
אופן הכנת הקלתית:
במעבד מזון יש לשים את הקמח, המלח, הסוכר והחמאה ולעבד בפולסים עד קבלת פירורים בגודל של פתיתי קוסקוס. להוסיף את הביצה ולעבד עד קבלת מספר כדורי בצק קטנים ומגובשים (לא פירורים). לעצור את פעולת המעבד להעביר את הבצק למשטח מקומח מעט ובעזרת כרית כף היד להדק את הבצק לגוש אחד. לשטח את הגוש, לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר לחצי שעה לפחות עד שלושה ימים.
 
אופן הכנת המלית:
בקערה גדולה לערבב את כל החומרים עד לקבלת תערובת אחידה וירקרקה. לעטוף בניילון נצמד ולקרר.
 
הרכבת הפאי:
את הבצק הקר יש לחלק ל1/3 ו-2/3. את החלק הגדול יש לרדד לעיגול גדול ולהניח בעזרת המערוך על תבנית הפאי (אין צורך לשמן את התבנית). בעדינות יש להדק את הבצק לדפנות המסולסלות ובעזרת המערוך יש להוריד שוליים מיותרים (מגלגלים את המערוך על שפת התבנית כשקצות הבצק מופשלות כלפי חוץ, כך הבצק יחתך בצורה שווה ואחידה).
אם נוצרים חורים או קרעים בבצק אפשר להדק אותם מחדש בעזרת האצבעות.
עם מזלג יש לחורר את פני הבצק.
* בשלב הזה רצוי להחזיר את הבצק למקרר לכ-1/2 שעה או למקפיא ולהדליק את התנור לחום של 180 מעלות.
 
לאחר שהבצק הצטנן שוב, יש להעביר את המלית וליישר אותה בעדינות בעזרת פלטה או גב כף.
 
את ה-1/3 הנותר של הבצק יש לרדד לעובי של כ-4 מ"מ ובעזרת המטריצה ליצור את הרשת, אותה יש להניח בעדינות על המלית ולהדק מסביב.
אם אין לכם מטריצה ניתן פשוט לחתוך רצועות בצק ולהניח בשתי וערב על המלית.
מברישים את רצועות הבצק/רשת הבצק והשוליים בחלבון ביצה ומקשטים בפיסטוקים קצוצים. (אם אתם רוצים רשת בצק זהובה יותר, רצוי למרוח אותה בחלמון ולא בחלבון).
 
אופים 35 דק` עד להזהבה. מלית רוטטת מעט במרכז זה בסדר! העוגה תתייצב בחוץ.
** לשמור בקירור.
 
 
קלתית מחוררת בעזרת מזלג
 
מלית הגבינה עם משחת פיסטוק (אחחח איזה צבע משגע!)
 
לפני אפייה
 
 
 
ואחרי
 
* לרשת בצק זהובה יותר יש למרוח בחלמון ביצה
 
 
 
 
 
הערות:
* חשוב לשמור על בצק קר לאורך כל העבודה! ומכיוון שהימים כעת חמים, יש לקרר את הבצק בין שלב לשלב. אל תחסכו! זה חשוב ביותר לפריכות הבצק.
* אני יודעת שמשחת פיסטוק זה לא מוצר שיש לכל אחד מכם בבית, אבל אם באמת מתחשק לכם הפאי הזה ובא לכם להרשים את האורחים או המארחת, לכו על זה! כנסו לחנות מתמחה לאפייה ותקנו לכם קופסא קטנה של משחת פיסטוק. זה לא מוצר זול, אבל באופן חד פעמי זה בהחלט שווה.
* אם אין לכם גבינת טוב טעם ולא ממש יצא לכם לקנות, אתם יכולים לסנן גבינה לבנה עם 5% שומן בתוך חיתול בד במקרר במשך 24 שעות ותקבלו תוצאה דומה וטובה לא פחות. רק קחו בחשבון שבשביל 500 גר` גבינה בתוצאה הסופית לאחר סינון, דרושה לכם 800 גר` גבינה לבנה מהקופסא. (הגבינה מאבדת בסינון כ-30% ממשקלה).
* אם אתם מחפשים עוגת גבינה אוורירית, לא זו העוגה בשבילכם.
המלית כאן דחוסה ואינה אוורירית. 
 
 
חג שמח

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

57 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת