88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

שיעור שלישי בסדנא - המטבח החלבי

 

הסדנא היום: המטבח החלבי – הכנה לחג שבועות 

היום למדנו איך להכין:

  • מוס סלמון/טונה
  • בצק פסטה
  • לזניה ברוטב עגבניות ובשמל,
  • טרין ירקות קלויים, פסטו ועגבניות
  • קישים
  • לחמניות שבלולי פסטו
  • מרק "כתומים"

 שלא כבכל סדנא שאנחנו לוקחות את מה שאנחנו מכינות הביתה, הפעם אכלנו את כל מה שהכנו בסדנא.

 מתחילים:

גליה מסבירה לנו מה בדיוק הולך להיות היום בסדנא ומראה לנו איך להכין. לחתוך ירקות לקיש ולטרין, להכין את מוס הטונה, להכין בצק לפסטה, בצק לקיש, ללחמניות, ועוד

קבלנו משימות, כל אחת קבלה מצרכים להכנת המוצרים. אני מתנדבת ומתלהבת להכין את הבצק פסטה ללזניה מהסיבה שלאחרונה רכשתי מכונת פסטה וזו הזדמנות להתחיל ולעבוד אתה.

זה רוטב הפסטו שתרצה הכינה

וזה  המוס טונה שגלית מכינה

הבנות חותכות ירקות למרק הכתומים

ירקות האנטיפסטי ממתינים לשימון ולהכנס לתנור

                                                           

מרק הכתומים מתבשל על האש

גלית ואני הכנסנו את מוס הטונה לתבניות סיליקון

 

אנחנו מעבירות את בצק הפסטה במכונה, אוי כמה שזה קל וכיף

גליה מראה לנו איך להכין את הקיש

הירקות שמיועדים לקיש, נקלפו עם קולפן ז'וליין מוקפצים בווק

זו הבלילה שתכנס ביחד עם הירקות לקיש  

את הירקות מערבבים עם בלילה או רויאל שזה בלילה של ביצים וחלב. אם מכינים קישים קטנים עדיף להכניס קודם את הירקות ואח"כ לשפוך מעליהם את הבלילה, בתבנית גדולה, לערבב את שתי התערובות.

תבנית הקיש מוכנה ללכת לתנור

מכינים את הלזניה מבצק הפסטה שהכנו במכונת הפסטה, דפי הלזניה מועברים לתבנית, מעל יוצקים בלילה של רוטב עגבניות, גבינות רצוי מוצרלה, רוטב בשמל ושוב חוזרים על אותה פעולה, מסיימים עם עגבניות ומוצרלה.

  

הלזניה מוכנה ללכת לתנור לאפיה

מרק הכתומים מוכן וגלית ואניח טוחנות עם בלנדר ידני

גליה מראה איך להכין את הרולדה ללחמניות פסטו ומראה גם איך להכין את הלחמניות

 

גליה מראה לנו איך מכינים את הטרין ירקות, גבינות ורוטב פסטו, עדיף שהגבינות יהיו שמנות, לא גבינות רזות. הגבינות השמנות מחזיקות יותר טוב את הטרין.

הטרין נעטף בניילון נצמד ונשלח למקרר למנוחה וגיבוש. אפשר להכין בתבנית אינגליש קייק, אפשר בתבנית עגולה.

 

הקיש יוצא מהתנור

גם הלזניה חוזרת מהתנור

אני קולה גרעיני חמניה שיתווספו לסלט ירוק בויניגרט תפוזים, בתוספות רוקפור ואגוזים

הירקות של הטרין כל כך טעימים, שאפשר לאכול אותם מיד

מרק הכתומים מוכן, כל אחת מקבלת צלחת וכף ומוזמנת לטעום

ביחד עם הלחמניות פסטו

זה סלט הירקות – תביטו כמה הוא עשיר

 ככה נראה מוס הטונה לאחר שהוצא מהתבניות

 

הלזניה נחתכת ומחולקת 

וגם טרין הירקות חוזר ומוגש לנו לטעימות

 

 מה אגיד לכם, חזרתי הביתה שבעה ושמחה וכבר מחכה לסדנא הבאה.  

 אני מאחלת חג שמח לכל בית ישראל

לכל מי שביקר אותי בבלוג אני מאחלת המשך יום נפלא

תודה לכל מי שטורח ומגיב בבלוג

אם אהבתם, אשמח אם גם תלחצו על אהבתי בצד ימין למטה

ו/או גם על -

אתם מוזמנים גם להיות חברים שלי גם בפייסבוק 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

32 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת