00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בישול-סאן

מרק עדשים ירוקים וחצילים סאן

המתכון מבוסס על ציר בקר,

אך בסוף יש גרסא שמבוססת על מרק ירקות או אבקת מרק ביתית.

 

מה מכינים:

250 מ"ג עדשים ירוקים

שן שום חתוכה לחתיכות קטנות

 כוס קוביות חציל חתוכים לגודל 1סנטימטר על 1 סנטימטר (בערך 150 גרם)

 

כפית וחצי מלח

חצי כפית כמון

100 מ"ל ציר בקר  http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2125636

רבע כפית פלפל שחור

חצי כפית אבקת שום

 

בצל בינוני קצוץ דק

3 כפות שמן זית כתית מעולה

 

רבע כוס אורז

                                      

 

שלבי ההכנה:

שלב ראשון - יש להשרות את העדשים במים כשעתיים לפחות

                  לשטוף ולהחליף מים מידי פעם.

שלב שני - מרתיחים את העדשים בסיר עם ליטר מים + עוד כוס מים אחת 

               לאחר רתיחה ראשונה מורידים עם כף את הקצף

שלב שלישי - מוסיפים את חתיכות השום וקוביות החציל לסיר ומבשלים המרק על אש קטנה

שלב רביעי - מטגנים בשמן זית את הבצל על אש בניונית עד שהשבבים הופכים שקופים ומעט זהובים

                 ומוסיפים לסיר המרק המתבשל

שלב חמישי - לאחר כחצי שעה של בישול באש קטנה של העדשים והשום, מוסיפים את התבלינים לסיר

שלב שישי- לאחר כשעה של בישול המרק, יש להוסיף את האורז לרבע השעה האחרונה של הבישול

              

 

בתאבון!

 

אפשרוויות נוספות:

ניתן להחליף את ציר הבקר בכפית אבקת מרק עוף,

לגרסא צמחונית ניתן להחליף את ציר הבקר בכפית מרק ירקות , או כפית מאבקת מרק ביתית ומדליקה של יערה שרי מהלינק הזה http://www.bishulog.co.il/blog/2008/12/01/lowsodiumsouppowder/

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל RamiSun אלא אם צויין אחרת