33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בריאות בקלות

חג שבועות בשביל החלב?!

07/06/2011

חג שבועות  הופך עורו בעידן האחרון מחג האדמה, החקלאות  , הדגן לחג הלבן, חג הרפת, המחלבות והחלב.

איך הגענו למצב ששבועיים לפני החג אנו נכנסים לכוננות קרב של  שיווק ,פרסום ,רכישה, צריכה של המוצרים הלבנים, מוצרי חלב על כל גווניהם? ארוחות החג הפכו להיות בעיקר מבוססות על גבינות, גבינות שמנות, עתירי קלוריות ומוצרים לבנים נוספים- בשולחן החג מוגשות פשטידות עשירות בגבינות, מאפים מבוססי גבינה, עוגות גבינה עשירות בקלוריות ושומן נוטף.

חג שבועות נועד לציין את תנובת הארץ, פירות ירקות, תנובת האדמה- חיטה ושעורה .

"והגעתם אל ...ארץ זבת חלב ודבש" : ארץ טובה ורחבה המעידה על שפע, על ברכה ועל רווחה כלכלית. הדימוי הוא לפי האידאל של רועי צאן, המתארים ארץ מרעה, שופעת ירק ודבש (של תמרים, תאנים וחרובים).

אני לא יוצאת נגד מוצרי חלב, יש חשיבות למזון זה כשנאכל במידתיות ובשילוב נכון בתזונה שלנו ולא כמוצר עיקרי.  

הבעייה שנוצרה לדעתי בעקבות הפרסום, השיווק האגרסיבי, המונופול  היא הביסוס של מוצרי חלב כמזונות בריאים , יחודיים וכמעט בלעדיים לספיגת וצריכת סידן וחלבון . אנשים רבים בונים, מרכיבים ומבססים את תפריטם היומי על מזון שומני בעיקרו שבגלל תכחום וטכנולוגיה ניתן לשנות את ערכו הקלורי / תזונתי , וכשנצרך בכמות רבה ובאופן שוטף אינו נספג בצורה מטיבה, איכותית ומועילה , מכאן שספיגת סידן לעצמות  יורדת  .

מוצרי חלב אינם מתאימים לכלל האוכלוסייה - אשתף אתכם במספר דוגמאות. . .

 ישנם אנשים הרגישים או אלרגיים לחלב . תופעות כגון שילשולים, פריחות בעור , ליחה וגודש הם סימפטומים המאפינים רגישות זו. מצב מתמשך של הסימפטומים בעיקר שילשולים  יכולים להביא לאי ספיגה של מרכיבי תזונה ויטמינים ומינרלים, לגרום לדלקת ברירית הקיבה, ולעיתים לירידה במשקל. מצב של גודש /ליחה ממושך יכול לגרום לעייפות גדולה, צפצופים בנשימה, דלקת ריאות . אנשים הסובלים מאסטמה ראוי שיפחיתו /ימנעו מצריכת מוצרי חלב.

 אנשים הסובלים מדלקת פרקים שיגרונית ,ארטריטיס, (דלקת התוקפת  מפרקים ופרקים ועוברת כמו רוח ממקום למקום בגוף ) , גורמת לאי נוחות , נוקשות בתנועה ושיבוש איכות החיים .

 בתקופה האחרונה אני פוגשת יותר ויותר לקוחות הסובלים מהחיידק "הליקובקטר פילורי". חיידק המסב הרבה כאב , אי נוחות, צרבת, כאבי בטן , נפיחנות וגורם לאולקוס.  לאנשים אלו אני ממליצה להמנע ממוצרי חלב על כל גווניהם- כיון שהם מעלים חומציות הקיבה ותורמים מאוד לכל הסמפטומים .

 בשל היותם של מוצרי החלב מזונות אלרגניים ,אני ממליצה לכאלו הסובלים מכאבי בטן, נפיחנות, אי נוחות גבוהה בקיבה, שילשולים ועצירות לסרוגין, כאבי ראש ועוד סימפטומים לא נהירים, המופיעים מידי פעם ,כאלו שממצאים/בדיקות  רפואיות לא העלו דבר , להפסיק לצרוך מזון זה לפחות למשך 3 חודשים . אחרי ההפסקה להכניס לתפריט ולבדוק השפעה על הגוף - תגובת אלמינציה ואתגר.

 סרטן מעי גס, מחלות מעיים דלקתיות כגון קוליטיס, כרון, אולצרטיב  וכדומה  אמליץ להמנע ממוצרי חלב ולאכול מזונות אחרים המכילים סידן .

 נשים, גברים וילדים הנוטים לצמחונות לעיתים מבססים את תזונתם לחם, פסטות  והרבה מוצרי חלב , כיון שאלו הם מזונות זמינים, קלים להשגה, טעימים ומכילים סידן , שומן וחלבון . תזונה צמחונית חייבת להיות עשירה במגוון מזונות מן האדמה,פחמימות מורכבות , דגניים, פירות וירקות, קטניות, אגוזים ושקדים ועוד מגוון מזונות כדי להשלים את מגוון הערכים והצורך התזונתי של הגוף. מוצרי חלב הם רק חלק קטן מהתפריט.

ישנם דוגמאות נוספות אך לא אלאה אתכם ואסיים ואומר שחשובה המידתיות באכילת מוצרי חלב, חשוב שלא להגזים בצריכת מוצרי חלב בעלי אחוזי שומן גבוהים מצד אחד ומצד שני לא לאכול מוצרי חלב בעלי 0 אחוז שומן הנפוצים בשוק. צריכה של מוצרי חלב בעלי 1.5% , 3% , 5% הם חשובים וטובים לספיגת סידן וחלבון ובעלי קלוריות סבירות ל 100 גרם.

המאמר נכתב בעיקבות השיווק  החזק, הפירסומות המלוות אותנו הן בטלויזיה והן באתרים ברשת העוסקות בקידום מוצרי חלב לקראת החג. יסלחו לי הבלוגרים המפרסמים את המתכונים הטובים ביותר שלהם לפשטידות ועוגות גבינה .

אם הצלחתי להשפיע ולו במעט . . אשמח לתגובה.

ביי אתי.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

14 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל eti19651 אלא אם צויין אחרת