66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בכיף

מאפה שמרים וארבע גבינות

בס"ד


מתכון מדהים של השפית אביגיל מיי'זליק. בצק שמרים עדין,מילוי גבינות פיקנטי והכל יחד מגולגל לשושנים שנהדר להגיש בשבועות ובכלל מתאים מאוד לארוחת בוקר.



המצרכים:

לבצק 

500 גרם קמח

2 כפות שמרים טריים

2 כפות סוכר

2\1 כפית מלח

4\1 כוס שמן

2 כוסות מים פושרים

למלית:

גביע קוטג' 

100 גרם גבינה מלוחה מגוררת

100 גרם גבינה צהובה מגוררת

חבילת קממבר (אם לא משיגים ניתן להוסיף עוד 100 גרם משתי הגבינות הקודמות)

2\1 כוס אגוזים או זיתים מגולענים 

ביצה מעורבת עם כפית מים למריחה על המאפים

אופן ההכנה:

שמים את כל חומרי הבצק בקערת המיקסר (חשוב שהמלח לא ייגע בשמרים)

מעבדים עד לקבלת בצק אחיד,לשים עוד כחמש דקות,מכסים ומתפיחים כשעה.

מערבבים יחד את כל רכיבי המלית עד לקבלת תערובת אחידה.

מחלקים את הבצק לשני כדורים,מרדדים את הכדור הראשון לעלה מלבני ארוך.

מורחים חצי מכמות המלית על העלה ומגלגלים לרולדה ארוכה.

חותכים לשושנים בעובי 4 ס"מ ומניחים במנז'טים או על תבנית תנור מרופדת בנייר אפיה.

מכינים באותה צורה גם את העלה השני.

מתפיחים כ-40 דקות או עד שהשושנים הכפילו את ניפחן.מורחים בתערובת הביצה.

אופים בחום של 180 מעלות למשך 20-15 דקות עד שהמאפים זהובים.

לפני האפיה

 

אחרי האפיה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

12 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פזית 72 אלא אם צויין אחרת