00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

קסם גרעיני

לא, לא מדובר חס וחלילה בסודות הגרעין של המדינה, אלא בעוגיות חמאה מלוחות ומיוחדות, אשר מלאות בזרעונים וגרעינים לרוב.
המתכון שייך לשף דודו אוטמזגין ועליתי עליו לגמרי במקרה: בכלל החיפוש היה לפי "קישוטים משוקולד" ובאחד המתכונים המצולמים שבאתר "חיים טוב" באמת הכין השף קישוט יפיפה לעוגת מוס מהממת (שאני אפילו לא מעלה בדעתי לנסות ולשחזר). אבל אם כבר הגעתי לאתר מלא מתכונים מלהיבים, מה אני לא אדפדף?
ובכן דיפדפתי ממש קצת (מנסה ללמוד לא להתפזר כמו בעבר) והרי עוגיות חמאה מלוחות בחיים לא הכנתי, ואלו במתכון היו מלאות בזרעונים טעימים במיוחד וגם קצת מוצרלה מה שהופך אותן לנשנוש נפלא ומתאים כל כך לשבועות המתקרב.
אז הכנתי חצי כמות , כי 100 עוגיות זה יותר מדי ואין הרבה מקום במקפיא הצנוע שלנו. העוגיות יצאו כמו קרקרים קטנטנים ופריכים והמראה שלהם פשוט שובה לב בזכות שפע הזרעונים שהוכנסו פנימה.
ללא ספק היה שווה לסטות מקישוטי השוקולד ולמצוא הפתעה מלוחה, גרעינית ומקסימה כל כך!

 

 

 

 

*לחצו כאן למתכון המקורי וסרטון ההדרכה*

 

 עוגיות דגנים מלוחות

הרכיבים (כ-100 עוגית):
300 גרם חמאה קרה
90 גרם שמנת חמוצה
150 גרם מוצרלה מגורדת
2 כפיות מלח
15 גרם שומשום
15 גרם פרג שלם
20 גרם גרעיני פשתן
20 גרם גרעיני דלעת
40 גרם גרעיני חמניות
40 גרם בצל טרי טחון
100 גרם ביצים (כ-2 ביצים)
540 גרם קמח
1 שקית אבקת אפייה
לציפוי
50 גרם פרג שלם

ההכנה:
לשים בקערת המערבל עם וו גיטרה  את החמאה והשמנת החמוצה ומתחילים לערבל במהירות נמוכה כדקה.
מוסיפים פנימה את המוצרלה וממשיכים לערבל עד לקבלת מרקם אחיד יחסית.
מוסיפים את המלח ואת כל הגרעינים בזה אחר זה תוך כדי ערבול עד שהכל נטמע בתערובת.
מוסיפים את הבצל ומערבלים עוד קצת.
מוסיפים את הביצים ומערבלים עד הטמעה.
מוסיפים פנימה את הקמח ואבקת האפיה ומערבלים רק עד שהבצק מתחיל להתגבש (כמה גושים גדולים).
מחלקים את הבצק ל-4 חלקים ומרדדים כל חלק על משטח מקומח קלות לגליל באורך ועובי הרצוי.
מפזרים על מגש/משטח עבודה את הפרג ומגלגלים כל גליל עד שמצופה היטב.
מכניסים את הגלילים לפריזר לכ-3 שעות מוציאים ופורסים בסכין חדה לעוגיות בעובי של כ0.4 ס"מ.
אופים בתנור מחומם מראש ל-190 מעלות בין 12 ל-14 דקות עד הזהבה.
מצננים ומתענגים!

 

 הערות, תובנות והמלצות:
ממליצה בחום לצפות בסרטון המצולם ולא להסתמך על המתכון בכתב
כאמור הכנתי רק חצי כמות (עיגלתי את ה7.5 גרם של השומשום והפרג ל-8 :-) ויצאו לי משהו כמו 50 עוגיות
ביצה זה רכיב היחידי שלא שקלתי-פשוט הוספתי אחת
באתר לא מצוינת כמות המלח הנדרשת - אני שמתי כפית (על חצי כמות, לא לשכוח) והיה לי קצת חסר בסוף. ממליצה לטעום את התערובת לפני הוספת הקמח .
הכנתי "גליל" אחד גדול ושמרתי אותו לילה במקפיא. למחרת לא היה ניתן לפרוס מיד-גם קשה מדי וגם הפרוסות התפוררו, לכן השהתי את הבצק כשעה במקרר לפני החיתוך.
את העיצוב המרובע למדתי לעשות בבלוג אוגיו.נט של נטלי לוין -שמים את הגליל על נייר אפיה ולוחצים-מיישרים כל צלע בעזרת סכין או מרית. כאן הקישור להסבר.
המוצרלה בה השתמשתי היתה גרוסה גס, לכן על העוגיות צצו פאלולות זהובות ומצחיקות שהתנפחו בזמן האפיה
שמרתי את העוגיות בקופסה אטומה, אבל אחרי כמה ימים הן קצת איבדו מפריכותן. כמה דקות בטוסטר אובן חם פטרו את הבעיה בלי בעיה :-)
מעניין להוסיף מעט צ'ילי גרוס לתוך הבצק...

 

 

בהצלחה ובתיאבון!





הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

22 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת