66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בכיף

קלצונה במילוי בטטות וגבינה מלוחה

קלצונה במילוי בטטות וגבינה מלוחה

בס"ד

 

לכבוד חג השבועות הממשמש ובא הנה לכם מתכון נפלא שקצר הצלחה הן אצל המבוגרים והן אצל הילדים.

הקלצונה היא מאפה בצק מקופל שמקורו במטבח האיטלקי ובעצם זוהי פיצה ממולאת. בדר"כ הקלצונה ממולאת במוצרלה ועגבניות אבל כאן יש מילוי שונה לגמרי שהשילוב ביניהם ממש מנצח.

 

 

 

המצרכים לבצק:

1.5 כוסות מים

1 כף שמרים יבשים

3 כוסות קמח

1 כף סוכר

1/2 כפית מלח

 

המלית:

2 בטטות

1/2 בצל סגול קצוץ

1/2 כוס גבינה לבנה

100 גרם גבינה מלוחה מגוררת

 

אופן הכנת הבצק:

-בקערה לשים קמח,שמרים ומים ולהתחיל ללוש.

-להוסיף את המלח והסוכר וללוש עוד כעשר דקות לקבלת בצק רך וגמיש.

-להכין מהבצק כדור ולהניח בקערה משומנת להתפחה של שעה.

אופן הכנת המלית:

-לחתוך את הבטטות לקוביות ולבשל במים עם מלח עד לריכוך (כמו פירה)

-למעוך את הבטטות ולערבב עם יתרת המצרכים.

-לחלק את הבצק לעשרים כדורים שווים ולרדד כל כדור לעלה דק.

-להניח כף מהמלית באמצע העלה ולקפל לחצי סהר.

-למרוח ביצה טרופה ולזרות שומשוםץ

-לאפות בחום של 200 מעלות עד להזהבה כ-15 דקות.

*במידה ונשאר בצק אפשר להכין פיצות אישיות.

 

המלית

 

קלצונה במילוי

ביציאה מהתנור

 

קלצונה מוכן

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

10 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פזית 72 אלא אם צויין אחרת