00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

קיש בטטה ובצל ירוק

  

 

 

עם הקיש הזה הגעתי לערב הבלוגרים וחובבי האוכל אצל חברתי דפני.מטבחונט    וזאת לאחר שינוי של הרגע האחרון מאחר והייתי אמורה להכין לכבוד הארוע המשמח הזה עוגת מוס. אבל כנראה שדברים לא קורים סתם כך ללא סיבה, והקיש הזה קיבל כל כך הרבה מחמאות ואהבה שהעלו לי את רמת הגאווה לראש הסקלה.

הערב הזה היה פשוט הצלחה ענקית     ו מיוחדת לדפני על האירוח הנפלא!!!  


הכרתי שם המון נשים /בלוגריות/ חובבות אוכל מקסימות והבנתי שלא רק אצלי יש את השיגעון הקולינארי הזה, מאחר וכל אחת שהייתה שם "סבלה" ממנו ברמה זו או אחרת.  

בסיומו של הערב הנפלא הזה הבטחנו לפרסם את המתכונים שלנו לקראת חג השבועות. 
 לכן מאחר ואני משתדלת תמיד לעמוד במילה שלי, והיות ואנחנו לקראת חג השבועות ובעיצומו של פסטיבל מתכוני הקישים בבלוג האישי שלי, (לאחר פרסום מתכוני קיש האנטי פסטי ו קיש הפטריות )

הנה המתכון השלישי בסידרה -  קיש בטטה ובצל ירוק מערב הבלוגרים הנפלא!

 

 

בצק הקלתית

125 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות

200 גר' קמח מנופה

1 חלמון

1 כפית מלח

1/2 כפית סוכר

2 כפות מים קרים

1 כף מחית שום או 2 שיני שום כתושות


מלית הירקות:

100 גר' חמאה

1 בצל סגול חתוך לחצאי עיגולים

1 בטטה בינונית קלופה וחתוכה לקוביות 

1/2 בטטה קטנה קלופה וחתוכה לפרוסות -(לקישוט הצדדים והפרח האמצעי)

5 גבעולי בצל ירוק קצוצים


רוטב השמנת:

200 גר' שמנת מתוקה 15% 

2 ביצים

1 כפית מחית שום

מעט טימין יבש

 מלח ופלפל 


הכנת הקלתית:

  1. לערבב במערבל מזון את הקמח, החמאה, המלח והסוכר עד לקבלת עיסת פרורים.

  2. בקערה קטנה לטרוף מעט, עם מזלג, את החלמון המים ומחית השום ולהוסיף לעיסת הבצק. להמשיך לעבד  עד קבלת בצק אחיד.  

  3. לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולהכניס למקרר לכחצי שעה.

  4. לאחר הקרור לרדד את הבצק בעובי של כ- 1/2 ס"מ ולרפד תבנית פאי, לחורר מעט במזלג ולהכניס למקפיא ל-10 דקות. 

  5.  בינתיים לחמם תנור ל- 180 מעלות, ולאפות אפיה עיוורת (מכסים את הקלתית בנייר אפיה ומעליו מניחים קטניות כלשהן כמשקל),  כ-20 דקות עד שהבצק מזהיב מעט.


הכנת המלית:

  1. להמיס במחבת 50 גר' חמאה ולטגן את הבצל הסגול, להוסיף את קוביות הבטטה ולהמשיך לטגן עד שהבטטה מתרככת מעט להוסיף את הבצל הירוק ולהניח בצד.

  2. להוסיף את 50 גר' החמאה הנוספים למחבת, ולטגן את פרוסות הבטטה שיקבלו צבע זהוב יפה.

  3. לערבב יחד את כל מרכיבי רוטב השמנת.

  4. להניח את תערובת הבטטה והבצלים מעל הבצק האפוי למחצה,ולסדר יפה את פרוסות הבטטה בצדדים ובאמצע, ולשפוך מעל את רוטב השמנת.

  5. להכניס בחזרה לתנור להמשך האפיה (בחום של כ- 180 מעלות), עד שהקיש מתייצב ומקבל צבע זהוב יפה. 


 





 

בתאבון ולהתראות במתכון הבא!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

18 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת