00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

מלון דן זה ממש כאן

 

לצערי (או שמא לשמחתי), תכנון זה לא הצד החזק שלי. למרות שאני מנסה "לראות את הנולד" ונלחצת כשלא כל הפינות מכוסות זה לא מסתדר לי כל כך.אני ויפוס זורם יתר.לפעמים אני מתלהבת ממשהו חדש ,מתכון לצורך העניין, עושה לי השלמות עם המצרכים ואז נשארת עם משהו כמו קופסת שימורים של קוביות אננס, ועוד בסירופ קל!
וכך הקופסה עמדה ועמדה לה במזווה ונמאס לי מלראות אותה מיואשת ובלי תקוות לעתיד. למה בלי תקוות? כי סלט פירות לא בא לי, לסלט וולדורף האיש לא יתקרב ובשביל עוגת אננס הפוכה צריך "דיסקיות" ולא קוביות (ועוד בסירופ קל!).
אז אחרי קצת חיפושים ברשת ודפדוף בין 3-4 דפים שגוגל הציג, מצאתי את עוגת ה"מוס אננס ושוקולד". קראתי בעניין רב את ההקדמה בה מסופר על חופשה במלון דן (רק לא צוין באיזו עיר) והשף הנחמד (לא צוין שמו) שהסכים לחלוק במתכון של הקינוח המפואר אשר נטרף תוך דקות בארוחת הערב. יש לציין, כמו בפרסומת טובה זה עשה עלי רושם והרי עוגות מזן תלת שכבתי טרם ניסיתי. אז הפור נפל! הדפסתי את המתכון וביום שישי אחר הצהריים הגיברת המגונדרת הוכנסה בכבוד רב אל המקרר לצינון.
העוגה יצאה פשוט יפיפיה, עם כי מחמת חוסר הנסיון לדעתי לא לגמרי כמו במלון דן. אבל המסקנות הוסקו והרעיונות לעתיד פרחו, ככה שאני מרוצה ורושמת V גדול.
ואם יש לכם טיפים להכנת עוגות מסוג זה, אני יותר מאשמח לקבל!  

 

 

 

 

עוגת מוס אננס ושוקולד

המרכיבים(לתבנית מתפרקת 24 ס"מ):
לתחתית

5 ביצים מופרדות
80 גרם חמאה רכה
50 גרם סוכר+150 גרם סוכר נוספים
כפית תמצית וניל
גרידה מלימון גדול
90 גרם קוקוס
30 גרם פירורי לחם
לקרם אננס
250 מ"ל שמנת מתוקה קרה
חבילת אינסטנט פודינג וניל
1/2 כוס חלב
1 כוס קוביות אננס קצוצות
לציפוי גנאש
100 גרם שוקולד מריר
100 מ"ל שמנת מתוקה

 

ההכנה:
הכנת התחתית
מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית במעט חמאה.
בקערת המערבל מקרימים את החמאה עם 50 גרם מהסוכר עד לקבלת קרם בהיר.
מוסיפים את החלמונים בזה אחר זה עד שנטמעים היטב, מוסיפים את תמצית הוניל וגרידת הלימון ומערבלים עוד קצת.
מפנים את קערת המערבל (שוטפים ומנגבים ממש טוב) ומקציפים את החלבונים עם 150 גרם סוכר עד לקבלת קצף יציב.
מאחדים בתנועות קיפול את תערובת החלמונים עם קצף החלבונים, מערבבים יחד את הקוקוס עם פרורי הלחם ומקפלים בעדינות פנימה.
יוצקים לתבנית ואופים כ-30 דקות עד שהעוגה מתיצבת ומזהיבה ממש קצת.
מוציאים מהתנור ומצננים לגמרי.
הכנת הקרם
מקציפים במערבל את השמנת והחלב יחד עם הפודינג לקרם יציב.
מוסיפים את קוביות האננס בתנועות קיפול עדינות.
יוצקים על העוגה האפויה ומאחסנים במקפיא לחצי שעה.
הכנת הציפוי
מחממים את השמנת עד לסף רתיחה ויוצקים אותה על השוקולד.
מערבבים לקרם חלק ויוצקים על העוגה הקרה, מנערים מטים את התבנית כדי לקבל שכבה אחידה.
שומרים במקפיא כשעה, עד שהעוגה נוחה לפריסה (מומלץ לפרוס בעודה קפואה, כדי שתשמור על צורתה).

 

הערות ותובנות לרוב:
ייתכן ובמקור מדובר באננס טרי, כי הטעם של המשומר היה מרומז בלבד ואני לא מרוצה
תוך כדי צינון התחתית איבדה משמעותית מנפחה ואני לא יודעת אם זה בסדר או לא
לאחר אפיית התחתית כדאי לשים שקף מסביב כדי לקבל צורה אחידה ויפה יותר לקרם והציפוי
מעניין לנסות ולהחליף את הקוקוס בשקדים טחונים וגם לשים את האננס כשכבה נפרדת בין התחתית לקצפת
אם שומרים את העוגה במקפיא, כדאי לתת לה קצת זמן במקרר לפני ההגשה, אחרת היא קשה ובלתי ניתנת לאכילה
את "פרחי השוקולד" הלבן "גילפתי" בעזרת קולפן ירקות מחבילת שוקולד שלמה(בטמפרטורת החדר השרבית) וגלגלתי לכרוכיות

 

 

בהצלחה ובתיאבון!
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

20 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת