00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קולינרי ועוד

מאפה פולנטה - צהוב, קריספי ושחום..

בחודש אפריל הייתי מרותקת בחלקו למיטה.. סוג של כך שדאגתי לפני לערימות חומרי קריאה, לא שבאמת היה לי כח. חלק מחומרי הקריאה כללו את גיליון דרך האוכל שפרסם כתבת מתוקים של נטלי ואת גליון על השולחן שכלל כתבת אוכל לשולחן הסדר של השף עומר מילר ממסעדת חדר האוכל. בין המתכונים שעומר הכין היה שם מאפה פולנטה. את המאפה הזה הגשנו בליל הסדר כמין תחליף ללחם.. משהו שספג רטבים והיה קריספי מבחוץ ורך מבפנים - בדיוק כמו שצריך. כאשר אנחנו הגשנו את המאפה החלטנו לצלות מעט את המאפה בגריל על מנת להפוך אותו לקריספי.. וזה שינוי שלנו לגרסת הבסיס של עומר.

לפני כשבועיים החלטנו קובי בן מאיר ואנוכי שהגיע הזמן להפגש.. וכך התחלנו לתכנן את הארוחה האיטלקית ללא גלוטן שלנו.. המון התכתבויות נוסח רות סירקיס והצלחנו לבנות תפריט מגניב שלא קלטנו זאת בהתחלה אבל כלל המון המון אוכל..

למנה ראשונה הכנו אנטי פסטי שכלל: תירס גילי צלוי (התירס הכי טעים שיש), אספרגוס, שומר צלוי, שאלוט צלוי, ארטישוקים צרובים (מהדוכן של פרימו בשוק האיכרים בנמל תל אביב), רול שייטל ממולא בגבינה כחולה, אספרגוס מאודה, חומץ בלסמי מצומצם, מלח גס ופלפל שחור גרוס ומעט שמן זית.. כמובן שהיו שם גם מבחר גבינות, מבחר נקניקים, טוסטים מלחם ללא גלוטן והכוכב - מאפה פולנטה. בשקט בלי שאף אחד יראה אני מודה שאנטי פסטי הזה יכול היה להיות הארוחה כולה.. אך לנו גם היה סלט מוצרלה וירקות צלויים, סלט ירוק ותותים, ריזוטו ערמונים, ניוקי בטטה ופסטו, סטייק אנטריקוט וקינוח.. איך אומרים בקטנה :)

מאפה פולנטה ועשבי תיבול / עומר מילר

חומרים לתבנית אינגליש קייק (10 מנות): (אני השתמשתי בתבנית מרובעת 22 ס"מ)
600 מ”ל (½2 כוסות) מים (אפשר גם ציר ירקות או חלב) - אני השתמשתי ב-500 מ"ל חלב והשאר השלמתי עם מים
5 כפות שמן זית (ועוד קצת לשימון)
עלים קצוצים מ-2 ענפי תימין - השמטתי (רק הפעם)
עלים קצוצים מ-2 ענפי רוזמרין
מלח ופלפל שחור גרוס טרי
200 גרם פולנטה אינסטנט

+ גוזרים יריעת נייר אפייה בגודל התבנית. משמנים את התבנית והנייר בשמן זית.
+ מערבבים בסיר מים, 3 כפות שמן זית, תימין, רוזמרין, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מוסיפים קמח תירס באיטיות ומבשלים תוך כדי ערבוב על להבה בינונית כ-7 דקות עד שהתערובת מסמיכה.
+ יוצקים לתבנית, מזלפים מעל 2 כפות שמן זית ומכסים בנייר האפייה המשומן. עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר עד יומיים. פורסים בסמוך ככל האפשר להגשה.

כאמור לאחר הפריסה אנחנו צלינו את האצבעות הפולנטה בגריל עד להשחמה על מנת שיהיה קריספי. בנוסף, ניתן לשים את תערובת הפולנטה בתבנית יותר גדולה ולשטח אותה לשכבה דקה יותר כך שלאחר הצליה בגריל, תתקבל תוצאה של משהו שמזכיר מעט קרקר פריך.

המתכון לקוח מתון המגזין "על השולחן", גליון אפריל 2011.

התמונות צולמו על ידי דביר בר וקובי בן מאיר.

ועוד קצת תמונות מהארוחה:

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

10 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל מעיין נדיר אלא אם צויין אחרת