00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

בחושה ומתובלת

 

לפני שלושה-ארבעה שבועות באחת הקפיצות לקניון (לעלות בדרגנוע, לעשות סיבוב על אופנוע שלא פועל ולרוץ לראות מכוניות נכנסות-יוצאות מהחנון) ראיתי דוכן מחוץ ל"סטימצקי" -ספרים ב20 ש"ח. פעם כשהיה לי פנאי הייתי קוראת קצת (בעיקר באוטוסבוס בדרך לעבודה) וכיום כל מה שמעניין אותי זה ספרי ילדים וספרי בישול. מכיוון שבספרי הלידים ג'וניור לא מתעננין בשלב זה של חייו, ישר הלכתי על פינת ספרי הבישול ואת העין לכדה כריכה עסיסית עם שער מלא בעוגות יפיפיות. דיפדפתי קצת, הזלתי ריר ונפרדתי בשלות נפש גדולה מ-20 שקלים.
מדובר בספר "עוגת השבוע" מבית "לאישה", בו רוכזו מתכונים אשר פורסמו פעם במגזין "שף". אז נכון זו לא מהדורה אחרונה ומעודכנת במיוחד, אבל מצאתי בספר מתכונים נפלאים וגם רעיונות לאילתורים מעניינים (שיבוא בוודאי בהמשך).
בערב שיווקתי את הספר כמתנה לאיש, והוא ישר (איך לא?) קפץ על עוגת תפוחים. גם כי הוא מכור לקינמון וגם כי היא קלה להכנה והמצרכים הדרושים תמיד קיימים במלאי השוטף, למעט הברנדי. וסוף-סוף הפסקנו להתקמצן ורכשנו לנו בקבוק של הנוזל החיוני (למאפים כמובן:-) והזהוב הזה.
אז העוגה למרות הפשטות שלה, מאוד-מאוד טעימה. אבל אל הקינמון אשר מלווה קבוע את תפוחי העץ מצטרפים כאן גם ציפורן וגם אגוז מוסקט, אשר מניבים ניחוח נפלא וגם טעם עמוק ועשיר. בשתי מילים :עוגה נהדרת!

 

*מתכון של מיכל לוי-אלחלל עם שינויים והתאמות שלי*

 

עוגת תפוחים מתובלת

הרכיבים (לתבנית בקוטר 24 ס"מ):
1 כוס קמח לבן
1/2 כוס קמח מלא
1/2 כוס שקדים טחונים לאבקה
1+1/2 כוסות סוכר
1 שקיק אבקת אפיה
1 כפית קינמון טחון
1 כפית ציפורן טחון
1 כפית אגוז מוסקט טחון
1/2 כפית מלח
200 גרם חמאה רכה
4 ביצים
1/4 כוס ברנדי
1 כפית תמצית וניל
3 תפוחים קלופים וחתוכים לקוביות של 1 ס"מ
1 כוס תערובת פקאנים ואגוזי מלח קלויים וקצוצים גס

 

ההכנה:
מחממים תנור לחום בינוני-נמוך (175 מעלות) ומשמנים את התבנית היטב.
מנפים אל קערה גדולה את שני סוגי הקמח עם התבלינים הטחונים, המלח ואבקת האפיה. מוסיפים את אבקת השקדים ומערבבים.
בקערת המערבל מקרימים את החמאה הרכה יחד עם הסוכר במשך כ-2 דקות עד לקבלת קרם בהיר.
מוסיפים תוך ערבול מתמיד את הביצים , זו אחר זו עד שהן נטמעות בעיסה.
מוסיפים פנימה את הברנדי ואת תמצית הוניל ומערבבים ידנית עד לקבלת מרקם אחיד.
מוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח ומערבבים בתנועות קיפול עד שמתקבלת עיסה אחידה.
מוסיפים את קוביות הצתפוחים ואת האגוזים הקצוצים ומערבבים מעט עד שהם נטמעים בעיסה.
יוצקים אל התבנית המשומנת ואופים כ50 דקות עד שהעוגה מזהיבה היטב ומבחן הקיסם מביא תוצאה יבשה.
מצננים קלות ומגישים.

*ניתן לשמור בטמפרטורת החדר עד שבוע*

 

 

הערות:
התפוחים נשארו מעט נגיסים בתום האפיה (אפילו שלא השתמשנו בזן גרני סמיט שקשה יותר במרקמו)
אגסים יכולים להיות גיוון נהדר לתפוחים או תערובת של שניהם
את האגוזים קליתי ב-160 מעלות בטוסטר אובן כ-10 דקות
לתוספת עניין כדאי לפזר כף-שתיים סוכר חום דמררה לפני האפיה על פני העוגה
אפשר לחמם מעט לפני הגשה ולשדרג עם קצפת או כדור גלידת וניל איכותית

 

בהצלחה ובתיאבון!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

25 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת