55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חברות מבשלות

עוגיות (כעכים) מלוחות

כעכים מלוחים.

החומרים:

1 קג` קמח

2 שקית אבקת אפיה

1 כף מלח

200 גר` מרגרינה או חמאה

1 כוס שמן

2 כוסות מים

 

ההכנה:

רצוי מאוד להכין את הבצק יום לפני הכנת העוגיות ולשמור אותו במקרר.

1. מערבבים במערבל את כל החומרים, למעט הקמח.

2. מוסיפים בהדרגה את הקמח, עד אשר הבצק מקבל מרקם אחיד וחלק (על שתי כוסות מים זה יוצא קצת

    פחות מקילו קמח). רצוי לשמור את הבצק במקרר ללילה. למחרת מוציאים את הבצק מהמקרר. כאשר הוא קר וקשה יותר, הוא נוח יותר להכנת עוגיות.

3. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ובינתיים, נותנים לבצק לנוח כעשר דקות.

4. קורצים מהבצק חתיכות בגודל של ככדור פינג פונג ויוצרים מהם כעכים. מסדרים בתבנית עם נייר אפיה

5. מורחים בעדינות ביצה טרופה על העוגיות ומפזרים שומשום או קצח או שניהם

6. אופים כ- 12 דקות, עד שהעוגיות מקבלות גוון זהוב.

7. אם רוצים את העוגיות יותר יבשות, בסיום אפיית כל העוגיות מכניסים אותן בתבנית אחת (בערימה) לתנור לעוד מס` דקות.

8. בתיאבון.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

5 תגובות

העורך בחר...
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל חברות מבשלות אלא אם צויין אחרת