00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המטבח של שרית

מיני לחמניות חמאת שום

מיני לחמניות חמאת שום

חומרים:

3- כוסות קמח

כפית ורבע- מלח

1- כף סוכר

2- כפיות שמרים יבשים

2- שיני שום כתושות

2- כפות שמן זית

1/2- כוס חלב

1/2- כוס מים פושרים

לציפוי:

4- שיני שום כתושות

75- גרם חמאה

2- כפות בזיליקום קצוץ דק

קורט מלח

אופן - הכנה:

 1. מנפים את הקמח לתוך קערת המיקסר. מוסיפים את המלח

ומערבבים,מוסיפים את הסוכר ומערבבים שוב. מוסיפים את השמרים, ומפעילים

את המיקסר (וו לישה) על מהירות נמוכה.

2. מוסיפים את השום הכתוש, שמן זית והחלב. לבסוף מוסיפים את המים לאט

לאט, עד שנוצר בצק רך (לא חייבים להשתמש בכל הכמות. אם המים נגמרים ולא

נוצר בצק – מוסיפים עוד מים, בכל פעם כף).

3. לשים במשך 10 דקות לפחות.

4. יוצקים מעט שמן לקערת המיקסר, ומגלגלים את הבצק כך שישומן מכל צדדיו.

מכסים בניילון נצמד ובמגבת, ומניחים להתפחה של כשעה וחצי, עד שהבצק

מכפיל את נפחו.

5. מחלקים את הבצק ל–15 חלקים שווים (זה יוצא 50 גרם לכל חלק). מגלגלים

כל חלק לצורת נחש ומלפפים לקשר רופף.

6. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, ומתפיחים שוב למשך כ–30 דקות.

7. מחממים תנור ל–180 מעלות, ומכינים את הציפוי: ממיסים יחד את החמאה

והשום (במיקרו או על להבה נמוכה). קוצצים את הבזיליקום ומוסיפים לחמאה.

מוסיפים קורט מלח ומערבבים היטב.

8. מברישים את הלחמניות בחמאת השום, ומכניסים לתנור לכ–20 דקות, עד

שהלחמניות מזהיבות מעט. מוציאים, ומברישים מיד שוב. מצננים ומגישים

טרי...תהנו.....


הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

קוביית קוד חופשי
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל sarit332 אלא אם צויין אחרת