88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

סדנת אפיה - שיעור שני - בצק עלים

שיעור שני בסדנא – בצק עלים חלבי – הכנת בצק, מליות וצורות מגוונות

אבל לפני כן, אני רוצה להראות את מה שהכנתי מהשיעור הקודם של הטארטים:

טארט אגוזים:

והטארט השני, טארט דובדבנים:

                                                          

 

 וגם הייתי חייבת להראות לכם את התמונה של המקרונים בצורת לב שמכינים בקונדיטוריה של גליה.

ולשיעור:

גליה מתחילה להסביר לנו את הכנת הבצק עלים, היא מביאה מצרכים, 650 גרם קמח, 100 גרם חמאה, מים, מלח ומסבירה איך להתחיל את הלישה, מכניסה למיקסר, לשה בצק, בצק נעים מאוד לעבודה, צריך להיות מעט קשה.

ככה צריך ללוש את הבצק על משטח העבודה כאשר באמצע הבצק נשארת מעין בליטה של הבצק עם החמאה

גליה מביאה עוד 500 גרם של חמאה, כן זו הכמות שתצטרף לבצק בנוסף ל-100 גרם שכבר נכנסה לבצק, מראה לנו איך מטמיעים את כל החמאה בבצק. זהו, קיפולים כמו מעטפה, ושליחת הבצק למקרר, להתקרר

הבצק הוצא מהמקרר ללישה פעם שנייה, צריך לחזור על הפעולה 3 פעמים בסה"כ.

בינתיים אנחנו מכינות את המילויים:

מליות מתוקות: תפוחי עץ, דובדנים, קרם פטיסייר ותמרים

הבנות חותכות את התפוחים, אחרות מכינות את המילוי תמרים, תלמידה נוספת מכינה את הקרם פטיסייר, תלמידה נוספת מכינה את הדובדבנים.

וגם מליות מלוחות: תפוחי אדמה ובטטות שייהפכו לפירה ויוזלפו למאפים וגם בצלים, בצל יבש, כרישה, בצל ירוק, עירית.

אני מכינה את התפוחי אדמה והבטטות.

גלית מכינה את הבצלים והכרישות

וגם תמונה של כל המילויים על הגז

גלית וגליה בפעולה וגם הבנות

 

הדובדבנים מתבשלים על האש

גם הקרם פטיסייר

מוציאים את הבצק בפעם השלישית, לשים, מקפלים ומחזירים למקרר

גליה מביאה את הבצק שהכנו, מחלקת לכמה חתיכות ומתחילה להראות לנו צורות של אפיה

כאן היא מראה לנו איך מכינים בושה

וכאן מאפה עם תפוחים מכוסה בבצק שמועבר דרך המטריצה שיוצרת צורה יפה למאפה

 

ככה נראים התמרים לפני המילוי, גליה ממלא בצק בתמרים, מראה לנו צורת מילוי

ומה עושים מהשאריות? אוזני חזיר, מקלונים מלוחים וגליה מראה לנו איך מכינים

המאפים שגליה הכינה בתבנית שהולכת לתנור

ואנחנו מקבלות בצק ומתחילות לעבוד, אחרי שעשינו צורות ומילויים, כך נראית התבנית שלנו שהולכת לאפיה

הבנות בשיא העשייה

 המאפים חוזרים מהאפיה וממולאים בקרם פטיסייר ובטטות

גליה מראה איך להכין עוגת נפוליאון, ככה נראה הבצק שחזר מהאפיה, דק דק

גליה חותכת את הבצק ומסבירה, מוסיפה קרם פטיסייר, מכסה בעוד שכבת בצק וככה נראה הנפוליאון של גליה.

המאפים שגלית הכינה והולכים אתה הביתה

המאפים שאני הכנתי והולכים אתי הביתה

זהו, השיעור השני הסתיים, מחכה לשיעור הבא. 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

39 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת