00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

קוויקי מלוח-שבלולי פיצה

את ארוחות הבוקר והצהריים אני מבלה עם ג'וניור ולמזלי(טפו-טפו) את הבררנו שלו באוכל הוא לא ירש מאביו. ככה שאני יכולה להכין כל מה שמתחשק לי ולהשתמש בכל הדברים שהם "לא" מוחלט אצל בן זוגי.
ארוחת הערב לעומת זאת עדיין חלק מאתגר משגרת הבישולים שלי, שוב בגלל אותה הסיבה של בררנות. אז לפעמים אני ממש משקיע ומכינה פיצה (מבצק נפלא ללא לישה של מגי) ועכשיו גם הלחמע'גון נכנס לנבחרת, אבל לרוב כבר אין חשק לעמוד ליד הכיריים/תנור. לכן כשנופל לידיי מתכון שגם אכיל מבחינת האיש, גם קליל ומתאים לשעות הערב וגם מהיר הכנה, אין שום דבר בעולם שיעצור אותי מלנסות.
את המתכון פגשתי בפורום "אוכל חלבי" והעלתה אותו בחורה מקסימה עם ניק מיוחד glig it freak באמתחתה עוד הרבה מתכונים נפלאים. ברשותה אני מעלה את המתכון כאן בתפוז עם טיפונת של שינויים משלי.
השבלולים האלה פשוט נהדרים! רכים, אווריריים, טעימים והכל בכלום עבודה. מכינים תוך 30 דקות וטורפים תוך דקה! קוויקי, כבר אמרתי?

 

 

*לחצו כאן למתכון המקורי של שבלולי פיצה*

 

הרכיבים(כ-25 יחידות קטנות):
לבצק
1/2 כוס שמן זית
3/4 כוס חלב
1+1/2 כפיות מלח
1 כף חומץ
2+1/2 כוסות קמח
2+1/2 כפיות אבקת אפיה

למילוי
1 קופסת רסק עגבניות(100 גרם)
1 כף שמן זית
מלח, פלפל,סוכר,אורגנו מיובש לפי הטעם
4 כפות מוצרלה מגוררת
4 כפות גבינה צהובה מגוררת
כ-10 זיתי קלמטה מגולענים וקצוצים

 

ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפיה.
מערבבים בקערה את החלב, החומץ השמן והמלח עד לקבלת תערובת אחידה.
מנפים את הקמח ואבקת האפיה לקערה נפרדת ומוסיפים אל קערת החומרים הנוזליים.
מערבבים בעזרת כף עץ עד שמתחיל להתגבש בצק וממשיכים ללוש בידיים עד לקבלת בצק אחיד ורך.
(במידה והבצק דביק, מוסיפים קצת קמח עד שמגיעים למרקם שנוח לעבודה).
בצלחת עמוקה מערבבים את רסק העגבניות עם השמן והתבלינים. טועמים ומתקנים במידת הצורך.
מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים ומרדדים כל חלק לעלה דק (כ-3 מ"מ).
מורחים על כל עלה מחצית מן המלית ומפזרים 2 כפות מהמוצרלה והצהובה.
על אחד העלים מפזרים את הזיתים הקצוצים.
מגלגלים כל עלה לרולדה מהודקת וחותכים אותה לדיסקיות בעובי של 2 ס"מ.
מסדרים את השבלולים על תבנית האפיה ואופים כ15-20 דקות עד הזהבה.
מצננים מעט וטורפים בהנאה!

 

הערות והארות:
מעניין  אותי לנסות את המאפה גם בתוספת טונה (אם כבר פיצה, אז עד הסוף:-)
השבלולים במיטבם ביום ההכנה, למחרת מומלץ לחמם בטוסטר אובן, אבל זה לא  אותו דבר
נראה לי זה מאפה מושלם לאירוח ולילדים בפרט

 

בהצלחה ובתיאבון!


הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

16 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת