33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בריאות בקלות

סלט קוסקוס קייצי.

מזג האויר מתחמם, הימים ארוכים ....ובקרוב יהיו מהבילים, חמים והנה הגיע הקיץ .

כל מי שקורא אותי יודע שאני מבחינה בין תזונת חורף לתזונת קיץ. אמנם החודשיים האחרונים היו מתעתעים, החורף התמהמה וחווינו גשמים ומזג אויר קר בחודשים אפריל מאי אך הימים מתחממים ועונת הרחצה נפתחה וזו העת לשנות תזונה .

ביום שישי האחרון פורסם שהשף אבנר לסקין פרסם ספר מתכונים חדש בשם"חגיגה ים תיכונית" , המתכון שצוין לשבח היה סלט קוסקוס עשיר בירקות ואגוזים, נאמר עוד שהוא מתאים לארוחת צהרים בעבודה, אני אוסיף שהסלט מתאים לסטודנטים הלומדים ימים ארוכים בשל תכולת האגוזים .

התלהבתי ,  כיון שלדעתי קוסקוס הוא דגן המתאים גם לקיץ , קל לעיכול משביע ומזין. בחורף הוא נאכל לצד מרק ירקות/ עוף  מועשר בחומוס גרגרים ובקיץ ניתן לשדרג אותו ברכיבים תזונתים קיצים .

היום בערב הכנתי את הסלט ....10 דקות הכנה כשלוקחים בחשבון את הכנת הקוסקוס.

עשיתי מעט שינויים בכמויות  התבלינים שהדגישו את הארומה ואת הטעמים.

 בסלט זה ניתן להשתמש בקוסקוס מלא וקוסקוס רגיל אינסטנט.

1. שקית קוסקוס מלא לשפוך לקערה ולהוסיף 3 כוסות מים רותחים+ 3 כפות שמן זית  ולכסות , עד שהקוסקוס מוכן. לאוורר בעזרת מזלג ולצנן.

2. שקית קוסקוס רגיל לשפוך לקערה ולהוסיף 2 כוסות מים רותחים + 3 כפות שמן זית ולכסות, עד שהקוסקוס מוכן. לאוורר בעזרת מזלג ולצנן.

120 גרם אגוזי מלך

2 גזרים קצוצים דק

1 חופן פטרוזיליה

3 שיני שום קצוצים דק

4 כפות שמן זית

11/2 לימון סחוט

2 כפות בלסמי

2 כפות מלח

1 כפית פלפל שחור.

לקצוץ את האגוזים דק בעזרת  סכין חדה, את הגזרים לקצוץ לקוביות קטנות, חופן פטרוזיליה לקצוץ דק וכן את שיני השום, להוסיף לקערת הקוסקוס .

רוטב: שמן זית, לימון, חומץ , מלח ופלפל לערבב היטב וליצוק על הסלט, לערבב היטב ...ולטרוף.

סלט קליל, טעים . . . קר.

 בתאבון, אתי.

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל eti19651 אלא אם צויין אחרת