00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

עוגת גבינה ביתית

 

 

לקראת חג השבועות המתקרב הוצפנו כולנו במתכוני עוגות גבינה נפלאות ויפיפיות, דבר שהכניס אותי באופן מיידי למצב רוח של אפייה בכלל ואפיית עוגת גבינה בפרט.  וזאת למרות שבביתי אין הרבה חובבים לעוגת הגבינה.  


אז כמו שאמרתי, לאור החג המתקרב ובגינו העיסוק הגובר בעוגות הלבנות והאצילות האלו ... החלטתי  לזרום עם הרוב ועם החשק האישי שלי, ולאפות  עוגת גבינה ביתית.


השתדלתי להפחית, כמה שרק ניתן, בכמות הקלוריות ולכן השתמשתי בגבינה לבנה 5% ויוגורט טבעי. ולהפתעתי הרבה למרות הפחתת הקלוריות ולמרות העובדה שאין בסביבתי חובבי עוגות גבינה רבים.....
כעבור יומיים כבר כמעט ולא נשאר ממנה פירור... 

 

 

 

 

 

בסיס העוגה:

  • 200 גר` עוגיות פטי בר טחונים

  • 80 גר` חמאה מומסת

  • קונפיטורת תות   (או כל טעם אחר האהוב עליכם)

ההכנה:

  1. מערבבים את העוגיות הטחונות עם החמאה ומרפדים את תחתית התבנית.

  2. מהדקים היטב עם הידיים ומכניסים לייצוב במקפיא. (עד לסיום הכנת בלילת הגבינה)

         * לפני הוספת בלילת הגבינה, מורחים מעל שכבת הבסיס, שכבה נדיבה מקונפיטורת התות.

 

המלית:

  • 750 גר` גבינה לבנה 5% / או גבינת שמנת  - תחליטו אתם כמה אחוזי שומן אתם רוצים.

  • 1 גביע יוגורט טבעי 

  • 3 כפות אינסטנט פודינג וניל

  • 3/4 כוס סוכר לבן

  • 4 ביצים

  •  גרדת לימון מלימון אחד

ההכנה:

  1. מחממים תנור אפיה לחום של  120 מע`.

  2. מערבבים את כל חומרי הבלילה יחד (לא לערבב יותר מידי).

  3. מרפדים את צידי התבנית בנייר אפיה, ושופכים את בלילת הגבינה אל תוך התבנית.

  4. אופים את העוגה כשעתיים בחום של 120 מע`  עד שהיא מתייצבת אך רוטטת מעט באמצע.

 

 

קצף הקישוט:

  • 4 חלבונים

  • 3/4 כוס סוכר

ההכנה:

  1. מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב.     * למי שמעוניין, בשלב זה לפני הוספת הקצף, ניתן למרוח מעל הגבינה שכבה נוספת של הקונפיטורה.

  2. מורחים את הקצף בצורה חופשית או  מקשטים יפה בעזרת שקית זילוף.

  3. חורחים מעט את הקצף עם מבער.למי שאין מבער יכול להכניס את העוגה לדקות ספורות חזרה אל התנור. בחום גבוה של גריל עד לקבלת צבע זהוב יפה. שלב  זה הוא קצר מאוד ויש להישאר לייד התנור !!

  4. יש לקרר את העוגה ולהכניס לקירור למשך לילה, לפני ההגשה.

 

 

 

 

 

בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

20 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת