לג בעומר - עוף על האש וגם בטטות
לג בעומר - עוף על האש וגם בטטות
שדור חוזר של רשומה ישנה מאד מהבלוג ומתי אם לא עכשיו כאשר
המדורות דולקות יש לנו את ההזדמנות לקבץ כמה גחלים לוהטים ולצלות עוף שלם בחום הגחלים וגם אם לא הספקנו להשרות אותו ללילה במישרה עדין כדאי לתבל את העוף ולצלות אותו היטב ולהנות ממנו עם תפוחי אדמה לוהטים בגחלים
עוף על האש
מתכון לעוף על גחלים ,אחלה מתכון למטיילים בשטח או למנפנפים על המנגל בפארק.
עוף שלם שעבר לילה במרינדה טובה לאחר עיסוי טוב.
עוף בינוני חתוך ל 2 חלקים מחוברים בגב ולהשאיר את העור עליו .
לעסות את העוף מ 2 צדדיו בשמן זית ,מלח גס ,פלפל שחור גרוס ,המון פפריקה מתוקה שום כתוש עלי רוזמרין וטימין.
לאחר העיסוי יש לאחסן את העוף ללילה סגור בניילון לספיגת טעמים .
לצלות את העוף בשלמותו על רשת הצליה מעל הגחלים בגובה של כ 15 עד 20 ס"מ
בכדי שהצליה תהיה איטית על בסיס חום הגחלים והעוף לא ישרף .אני השתמשתי ברשת שהונחה על בלוקים.
זמן הצליה כשעה ויש להפוך את העוף מפעם לפעם ולמשוח אותו במשרה של שמן זית פפריקה , מלח ופלפל שחור.
לקראת סוף הצלייה להזהר בהפיכה מכיון שהעוף כבר רך ופריק .

הוספת תגובה
11 תגובות