00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

קדירת בקר עם פלפלים ביין אדום

22/05/2011

מזמן לא בישלתי בשר בקר! אין לי שותפים בבית לתבשילי בשר לצערי לכן הפסקתי לקנות ולהכין, אבל כשיש אורחים זו הזדמנות מצוינת  להכין קדרה טובה עם המון ירקות בשביל האורחים וכמובן בשבילי.

כשמגיעים אורחים זו גם הזדמנות מצוינת להציץ בספרים הרבים ששוכבים אצלי על המדף במטבח ולנסות למצוא מתכון מעניין שיגרה את הדמיון ואת התיאבון. על המדף מצאתי את הספר של בני סיידא שרכשתי לא מזמן "הכל בסיר אחד".  אני אוהבת תבשילים מהירים, אני אוהבת כשהכל בסיר אחד ואני אוהבת מתכונים שהמצרכים שלהם קלים להשגה ונמצאים בכל בית. כך עם המתכון הזה – בשר טוב, המון בצל ופלפלים, עגבניות, תבלינים ויין טוב ויש תבשיל ריחני ונהדר שלשמחתי קצר המון מחמאות.

אתם מוזמנים לנסות.

קדירת בקר עם פלפלים ביין אדום

מבוסס  על מתכון של בני סיידא עם שינויים שלי

 

מצרכים:

שמן זית לטיגון

3 בצלים גדולים פרוסים

1 ק"ג בשר בקר (אני השתמשתי בכתף מיושן)

3 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות

2 פלפלים ירוקים  חתוכים לקוביות

2 גזרים מגוררים גס

2 עגבניות חתוכות לקוביות

4-5 שיני שום פרוסות

מלח

פלפל שחור גרוס

1 כף טימין יבש או 3 ענפים טימין טרי

כוס וחצי יין אדום יבש

כוס מרק בצל

כוס פטרוזיליה קצוצה

 

אופן ההכנה:

בסיר גדול וכבד מחממים שמן זית ומטגנים את הבצלים עד הזהבה. מעבירים לקערה.

מוסיפים את הבשר לסיר ומטגנים עד שישחים מעט. מעבירים לקערת הבצל.

מוסיפים לסיר את הגמבות, הפלפלים והגזר המגורר ומטגנים כ-10 דק` תוך ערבוב מידי פעם. מחזירים לסיר את הבשר והבצל, מתבלים במלח, פלפל וטימין, מוסיפים את העגבניות, המרק והיין ומביאים לרתיחה.

מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה 3 שעות עד שהרוטב מסמיך.

מוסיפים את הפטרוזיליה, מערבבים ומסירים מהאש.
 
 
 
הירקות בתחילת הבישול
 
מוסיפים בשר ובצל
 
מוסיפים נוזלים - בשלב הזה הריח פשוט נפלא!
 
ומבשלים (אחרי שעה בישול)
 
מוכן
 
 
הערות:
* מומלץ להגיש עם אורז לבן או לחם טרי.
* ניתן להכין את התבשיל גם עם שייטל או שריר.
* אפשר ורצוי להוסיף פלפל חריף או צ`ילי גרוס, בשביל הפיקנטיות...
* מומלץ להכין יום קודם, הטעם רק משתבח!
 
 
בתיאבון
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

55 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת