88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

עלי גפן ממולאים - או יפרך בכורדית - בשרי

09/06/2011

 

זה הזמן להכין עלי גפן, העלים בעונה זו הכי הכי מתאימים למילוי, כי הם בתחילת העונה והם רכים מאוד.

הגפן שלנו פורחת ואני מבקשת מהבעל לקטוף לי עלים, הוא יודע לקטוף את העלים המתאימים, גם השכנות קוטפות

 מצרכים:  

  1. עלי גפן - מכניסים לקערה, שופכים עליהם מים רותחים לכמה דקות מסננים וסוחטים בעדינות
  2. 1/4 קילו בשר טחון - הכי טעים זה בשר קצוץ
  3. 2 כוסות אורז שטוף ומסונן
  4. 1/2 חבילה פטרוזיליה וכוסברה קצוצים
  5. 2 בצלים קצוצים
  6. 1 עגבניה קצוצה דק
  7. מלח ופפריקה מתוקה לפי הטעם
  8. 1/4 כוס שמן קנולה

הוראות הכנה

  1. להכניס את השמן למחבת או לסיר ולחמם מעט, להוסיף את הבצל ולהזהיב
  2. להוסיף את הבשר, לטגן, לערבב כל הזמן שלא ישרף, לטגן בערך 10 דקות, לכבות
  3. להוסיף את האורז, לערבב
  4. לקחת סיר מתאים, לסדר בתחתית עלי גפן או תפוחי אדמה פרוסים
  5. למלא את העלים אפשר לעשות צורות עגולות/מרובעות ולהניח בסיר
  6. לסדר אותם אחד ליד השני בשכבה אחת ומעליה עוד שכבה. ככה להכין כמה שכבות
  7. את השכבה האחרונה לכסות בעלי גפן או בעגבניות פרוסות
  8. לערבב 2 כוסות מים + מיץ מלימון אחד + 3 כפות שמן ולשפוך מעל העלים
  9. המים צריכים לכסות את היפרך.
  10. להרתיח פעם אחת, להנמיך את האש ולבשל בערך שעה על אש נמוכה
  11. בהגשה להפוך את הסיר בקערת הגשה 

מתכון ליפרך לא בשרי


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

אין לקדם פוסט זה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

43 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת