88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

סדנת אפיה - שיעור ראשון - טארטים

 

זהו, החלטתי שמה שאני רוצה לעשות, זה ללכת ללמוד סדנת אפיה.

כן כן אפיה, זה המדע המדוייק הזה, שלא כמו בישול, מכניסים לסיר, מתבלים ומבשלים.

באפיה, אם רוצים לקבל מאפה או עוגה משובחים צריך להקפיד גם על המצרכים וגם על הכמויות.

אז חיפשתי סדנא, שתהיה קרובה אלי, שתהיה נוחה והגעתי לסדנא של גליה בירושלים

כבר בכניסה לקונדיטוריה, ריח העוגות באויר, והמראה של העוגות, מהמם.

עוגיות מיניאטוריות, מקארונים, עוגות מעוצבות ועוד, הכל מסודר בכניסה, חלק במקררים, חלק בחוץ ומי שאוהב את התחום הזה, לא יכול להשאר אדיש.

אני כמובן, מצויידת במצלמה ומקבלת אישור מגליה גם לצלם וגם לתעד ואני מצלמת ועוד איך מצלמת, אי אפשר להשאר אדישים למראות האלה ויש עוד פשוט לא צילמתי הכל

   

                  

 

 

הגעתי כמה דקות לפני כולם, כך שהיתה לי הזדמנות גם להתרשם מהמקום, כתה קטנה עם שולחן בצורת ח` וכסאות, סדנא שמתאימה ל-10 משתתפים.

בהמשך, הגיעו כל התלמידות בזו אחר זו, התיישבנו והתחילה הסדנא.

היום הסדנא היתה בנושא: טארטים שעשויים מבצק פאי ובתוכנית, הכנת טארט פקאן, טארט לימון, טארט שוקולד, טארט פירות.

גליה מראה איך להכין את הבצק ומסבירה איך לאחסן לפני אפיה, איך לשטח בתבנית, איך לאפות, איך ליצור את הכיסוי מעל הטארט בעזרת מטריצה ועוד.

גליה גם מסבירה וגם עונה לשאלות של התלמידות

וידוי: אני מעולם לא התעסקתי עם הבצק הזה, מהסיבה שהיה נראה לי שלא אצליח אתו.

בהמשך, כל אחת קבלה בצק שגליה הכינה  מראש (מה שנקרא הכינותי מראש), קבלנו תבניות אישיות והתבקשנו להכין את הטארט הראשון לאפיה.

הבצק היה לי מאוד נעים למגע, מתמסר בקלות, כולן הכינו שני טארטים וכמה טארטלטים בצורות שונות, היה תענוג לעבוד עם הבצק.

בטארטים יש אפשרות של אפיה חלקית, לדוגמא במילוי שוקולד/טארט תפוחים, אופים, מוציאים, מקררים ולאחר מכן שמים את המלית ומחזירים לאפיה נוספת. יש גם מה שנקרא אפיה עיוורת - אופים עם משקולת ולאחר מכן, מכניסים מילוי שאין צורך לאפות. 

                                                                     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

בינתיים מכינים את המילויים והתחלנו עם מילוי אגוזים.

גליה הכניסה לקערה את המצרכים שצריך לערבב, ביצים, סירופ מייפל, סוכר, קנמון, תמצית וניל, ליקר אגוזים/שקדים, קורנפלור וערבבה, לא הקציפה ערבבה בעזרת מטרפה.

ואח"כ סיננה את הכל לקבלת בלילה חלקה, וצריך לעשות גם פעולה שנקראת לכפות, ז"א להוציא קצף.

הבאנו את הטארטים מהמקררים, סידרנו עליהם אגוזים ומעל שפכנו את הבלילה והטארטים נשלחו לאפיה.

בהמשך הכנו עוד 3 סוגים של טארטים: שוקולד, פירות, לימון.

תראו איזה יופי

ועוד יופי

ועוד אחד לסיום

טוב, זהו להיום, מחכה כבר לשיעור הבא שבודאי גם יתועד ויצולם.

אין לקדם פוסט זה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

52 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת