00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

עוגת לימון

 

מספרים כי בגן של אדם וחוה היה עץ תפוחים, אך לא אתפלא כלל אם יספרו לי שגם עץ לימון היה להם שם!

כל הסיפור של עוגת הלימון בשמלה הלבנה התחיל בחיפושי אחר מתכון קל וזריז לעוגה בחושה, כדי להמתיק מעט את הקפה של שבת.
ובכן את מבוקשי מצאתי, כמה לא מפתיע, בבלוג המקסים של נטלי לוין עוגיו.נט , שם כבר התענגתי על לא מעט מתכונים והפעם מבוקשי הגיע כמתכון לעוגת לימון בחושה שיצאה פשוט נפלא.

 

 

 

 

כעבור מספר ימים לקראת יום הולדתי, חיפשתי שוב מתכון לעוגה טעימה אך הפעם ביקשתי שתהיה קצת יותר מקושטת וחגיגית. ומאחר וטעמה של עוגת הלימון עדיין השאיר בי זכרונות טובים. החלטתי להכין אותה כבסיס, להוסיף לה באמצע, שכבת קרם לימון טעים ולהלבישה בקישוטי קצפת. (כיאה לעוגת יום הולדת יוקרתית). וכפי שאתם יכולים להתרשם כך היא יצאה בסופו של התהליך... 

 

 

 

המצרכים לעוגה:

  • 3 ביצים
  • 250 גר' סוכר

  • 1 כפית וניל איכותי

  • קורט מלח

  • גרידת לימון מלימון אחד

  • 50 מל' (1/4 כוס) מיץ לימון

  • 100 מל' (1/2 כוס) שמן

  • 100 מל' שמנת מתוקה

  • 3/4 1 כוס קמח לבן

  • 1 שקית א. אפיה

 

ההכנה:

  1. לערבב במיקסר את הביצים, הסוכר, גרידת הלימון והוניל עד לקבלת עיסה לבנה ותפוחה.
  2. לנפות ולערבב בקערה נפרדת את הקמח, א. האפיה והמלח ולהוסיף לסירוגין  עם השמן, השמנת המתוקה ומיץ הלימון אל תוך עיסת הביצים והסוכר.

  3. לשפוך לתבנית עגולה מס'  24 ולאפות בחום של כ- 180 מע' עד לקבלת צבע זהוב יפה ושקיסם הננעץ במרכזה יצא יבש.

  4. לקרר את העוגה לחצות אותה לרוחבה ולשפוך על התחתית מעט סירופ המורכב מ-  1/2 כוס מים רותחים (מהקומקום) + 50 גר' סוכר +1 כף מיץ לימון לערבב יחד עד שהסוכר נמס.

 

קרם לימון:     (לשכבת האמצע)

  • 1 כף קורנפלור
  • 1 כף מים

  • 1/2 כוס מיץ לימון

  • 3/4 כוס סוכר

  • 3 ביצים

ההכנה:

  1. לוקחים סיר עם מים ומביאים לרתיחה
  2. לוקחים קערה נוספת, חסינת חום, (עדיין לא להניח מעל המים הרותחים) שופכים פנימה את הסוכר וגרידת הלימון ומערבבים היטב, טורפים פנימה את הביצים ואת מיץ הלימון.

  3. בקערית קטנה נוספת מערבבים את הקורנפלור עם מעט מים, שלא יהיו גושים ומוסיפים לתערובת הסוכר והביצים ומערבבים היטב. 

  4. מניחים את הקערה מעל סיר המים הרותחים. מבשלים תוך כדי ערבוב רצוף עד שהקרם מסמיך.

  5. זהירות לא להפסיק לערבב כדי שלא תקבלו חביתה מקושקשת בטעם לימון. כל התהליך לוקח בערך כ- 10 דקות.

  6. מצננים מעט את הקרם ומורחים מעל שכבת הבסיס התחתונה. מכסים עם שכבת העוגה השניה ומרטיבים גם אותה במעט מסירופ הלימון שהכנו קודם.

 

קצפת וניל:  (לקישוט העוגה)

  • 1 שמנת מתוקה

  • 1 כוס חלב

  • 1 אינסטנט פודינג וניל

ההכנה:

  1. להקציף יחד את השמנת, החלב והפודינג עד קבלת קצף יציב. 
  2. להכניס את הקצף לשקית זילוף ולקשט את העוגה.  

  3. מי שרוצה יכול להפסיק כאן וגם כך העוגה מספיק יפה ונפלאה. אך ניתן גם להוסיף למעלה את הזיגוג היפה עם מעט שקדים קלויים, (כמו בתמונה שלי).

 

הזיגוג

100 גר'  א. סוכר + 2 כפות מים, לערבב היטב יחד עד קבלת עיסה סמיכה אך לא סמיכה מידי, למרוח על העוגה ולפזר מעל מעט שקדים קלויים.

 

 

 

 

 

 

 

בתאבון לכולם, ולהתראות במתכון הבא!

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

10 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת