00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

להשוויץ בלחמעג`ון

 

מאז שהתחלתי לבשל (קצת יותר משנה), גיליתי הרבה דברים על עצמי. גיליתי שכן יש לי כישרון (וגם צניעות, אה?) לבישול ואפיה, גיליתי שאני ממש אוהבת בצקים עם שמרים, גיליתי שאני יכולה להכין עוגות מבלי להרוס אותן, גיליתי שאני חולת מתכונים חדשים וגיליתי שאין לי עצבים למאפים קטנים (כמו דים סאם שהלך ברובו לפח לפני כשבועיים).
מכל הרשימה הזו מצלצל כאן איזה צליל של ביטחון עצמי וגם שמץ של גאווה, שכן עשיתי דרך ארוכה מהמשרד (בו עבדתי כ-12 שנה) אל המטבח, אותו אני עדיין לא כבשתי במלואו. אז כיום גידלתי לי זוג נאה של ...(תבינו לבד:-) ואני אפילו מעזה לשנות חומר כזה באחר ולשחק עם המתכונים המקוריים.
זהו, אחרי שליטפתי קצת את האגו, אני יכולה לגשת לעניין:-)


כבר זמן מה אני רוצה להכין מאפה עם בשר טחון. אני מאוד רוצה לנסות אמפנדס, אבל האיש צועק שאני הורסת לו את הגזרה לכן חיפשתי משהו אחר. לא יודעת איך הגעתי ללחמעג'ון, שזו מין פיצה טורקית עם בשר טחון במקום גבינה. התחבב עלי הרעיון והחלטתי לפנק את האיש בארוחת ערב מעניינת.(ברור שגם סיפקתי לי את הצורך ההרפתקני שלי עם ניסוי מתכון חדש לגמרי).
מה אומר ומה אספר? אין לי מושג איך אמור לצאת הלחמעג'ון האמיתי, אבל שלי יצא נפלא, ממש-ממש טעים! הופתעתי לטובה (שכן בשר טחון לא נמנה על חומרי גלם החביבים עלי).
האיש טען שיש לרדד את הבצק דק יותר, אבל גם זה לא קלקל לי את הרגשת הנחת שחשתי כשהוצאתי את המאפים מהתנור וכשבלסתי להנאתי שניים מהם.
באתי בעיקר להשוויץ לכן לא אעלה כאן מתכון, שכן הוא קיים וזמין באתר נפלא וידוע "בצק אלים", רק אתנצל על התצוגה הבלתי מושקעת של התמונות- צולם על תבנית אפיה כמעט מיד לאחר צאתה מהתנור וכמעט ללא תאורה (בסביבות 7 בערב).

עד כאן:-)

 

 

*לחצו כאן למתכון של הלחמעג'ון*

 

כמה הערות לאחר ההכנה:
אני לא אוהבת בשר כבש, לכן השתמשתי בבקר
אני כמעט ולא קונה עגבניות רגילות (כי אין להן טעם), לכן השתמשתי ב8-9 עגבניות שרי
לא מצאתי  הנחיה ברורה לכמות הבצלים, הוספתי שניים בינוניים
חילקתי את הבצק ל-8 חתיכות ואפיתי בשתי תבניות 4 כל פעם
אחרי שהמגש הראשון כמעט התקרר במרפסת, הכנסנו אותו לחימום זריז והבצק קיבל פריכות נפלאה
אני מאוד אהבתי גם תוספת של סומאק על המנה שלי

 

 

שיהיה בתאבון למי שיחליט להכין!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

26 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת