00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

עוגת סופלה שוקולד עם מוס חלבה וסוד קטן...

20/05/2011

כבר שלושה חודשים שאני מחזיקה את זה חזק חזק בבטן, מעט יודעים על הבייבי החדש שלי שאני מטפחת באהבה גדולה ובכייף גדול עוד יותר. שלושה חודשים שגוזלים ממני זמן כתיבה יקר, בו המתכונים מחכים יפה ליד המחשב, התמונות במחשב במחיצות המתאימות ואני מתקשה להגיע לכל זה. לא חשבתי שזה יקח ממני הרבה "שעות עבודה" אבל מסתבר שזה שואב, וכשאני עושה משהו אני משתדלת לעשות אותו הכי טוב שאפשר במיוחד כשזה בא תוך הנאה רבה.

אז על מה בכלל אני מקשקשת לכם כאן? מי הוא אותו בייבי בן שלושה חודשים?  אז חלקכם כבר הכרתם אותו, ביקרתם וגם החמאתם (מה שדירבן אותי עוד יותר להמשיך :-) ).   זה הזמן לספר לכם שיש לי בלוג נוסף! בלוג בו שני תחביבים מרכזיים בחיי בנוסף לבישול והאפייה, בימים אלה מתחברים - טיול וצילום. בשנים האחרונות כשהילדים כבר גדלו אנחנו מרבים לצאת לטייל ומאז שיש לי את המצלמה החדשה והחביבה שלי, אני גם מרבה לצלם, כך שזה היה אך טבעי שאני אפתח בלוג כדי לתעד את הסיפורים והחוויות בשילוב התמונות הרבות שמצטברות לי במחשב, זה בער לי בבטן וזה סוף סוף קרה.

זהו, אז אתם מוזמנים!! לבלוג קוראים Trips and Tips  ותמצאו שם רעיונות לטיולים משפחתיים, טיפים, קישורים מעניינים והמון תמונות. תבואו לבקר ותרשמו לעדכונים, אני מאד אשמח לראות אתכם שם :-)

אז שתדעו לכם שהמתכון הזה מחכה לי ליד המחשב מאז פסח!! הכנתי את העוגה הזו מהאתר של קרין גורן לכבוד החג, שיניתי את מרכיבי המוס ואופן הכנתו וקישטתי עם אבקת קקאו ותלתלי שוקולד לבן, יצאה עוגה חגיגית ויפה. העוגה מתאימה גם ליתר ימי השנה, היא חגיגית, עשירה, טעימה והכי חשוב, ממש פשוטה להכנה (באמת!!).

 

עוגת סופלה שוקולד עם מוס חלבה - מבוסס על מתכון של קרין גורן

 

מצרכים לעוגה:

300 גר' שוקולד מריר

150 גר' חמאה

1/2 מיכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה 38%

6 ביצים בטמפ' החדר

3/4 כוס (150 גר') סוכר


מצרכים למוס: 

*** שימו לב – רצוי להתחיל להכין את המוס יום קודם!

2 מכלים שמנת מתוקה 38%

200 גר' חלבה בטעם וניל (כל חלבה! אני השתמשתי באחוה)


לקישוט:

תלתלי שוקולד לבן / שערות חלבה / אבקת קקאו / אגוזים / שוקולד מריר מגורר....


אופן הכנת העוגה:

מחממים תנור ל-160 מעלות.

בבן מארי ממיסים שוקולד, חמאה ושמנת מתוקה – מצננים מעט (על השיש)

במיקסר מקציפים ביצים שלמות וסוכר במשך 10 דק' במהירות מקסימלית, עד קבלת קציפה סמיכה ובהירה.

מקפלים פנימה את תערובת השוקולד.

משטחים את התערובת בתבנית משומנת (קוטר 26 ס"מ) ואופים 50-55 דק' עד שהעוגה תפוחה, יציבה למגע בשוליים ומתחילה להיסדק. מצננים לחלוטין.

** כשהעוגה יוצאת מהתנור היא עדיין מעט רוטטת במרכז וזה בסדר, כשהיא מתקררת היא שוקעת ונסדקת אבל עדיין נשארת בעלת גובה יפה יחסית. אז הכל בסדר, לא לדאוג!


אופן הכנת המוס: (יש להכין את המוס כשהבסיס קר לחלוטין)

בבן מארי שמים מיכל אחד של שמנת מתוקה ו-200 גר' חלבה מפוררת. מערבבים את התערובת עד אשר היא הופכת אחידה וללא גושים.

שמים במקרר לצינון מלא – רצוי למשך לילה או ל-5 שעות לפחות.

מקציפים את המכל השני של השמנת המתוקה ביחד עם גנאש החלבה הקר עד לקבלת מוס אוורירי.

מסביב לבסיס רצוי לשים שקף אבל אם אין אז לא נורא, זה פשוט שומר על עוגה ישרה והתוצאה הסופית תהיה יפה יותר.

מעבירים את המוס על גבי בסיס השוקולד, מיישרים עם פלטה ומכניסים להקפאה.


לפני ההגשה יש לפרק את הטבעת ההיקפית של התבנית, להוציא את השקף בזהירות, לקשט ולהגיש.

יש להוציא את העוגה מהמקפיא כשעתיים לפני ההגשה ולשמור במקרר.


עוגת הבסיס לאחר הצטננות בטמפ' החדר

 

מוס חלבה לאחר הקצפה

 

 

 

עיטור ע"י קקאו ותלתלי שוקולד לבן

 

(הצילומים בתנאי שטח... עמכם הסליחה)

 

 

הערות:

* רצוי להכין את העוגה יום מראש ולשמור אותה בהקפאה עד שעתיים לפני ההגשה.

* לאחר ההגשה יש לשמור את העוגה במקרר ואפשר להחזיר למקפיא.

* העוגה נטולת גלוטן כך שהיא מתאימה גם לציליאקים!! (כמובן שיש להשתמש בחלבה נטולת גלוטן!)

* כפי שאתם רואים זו עוגה עשירה בקלוריות, לכן היא מתאימה לדעתי רק לארועים מיוחדים (שהאורחים ישמינו ;-) )

* מומלץ להעביר את העוגה לצלחת הגשה בזמן שהיא קפואה, כך תמנעו תאונות מיותרות....

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

75 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת