00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בחירות נכונות

עוף ממולא בסיר חרס.

15/05/2011

 

מלאכת יצירת העוף הממולא משולה לשילוב בין חוג מקרמה לסדנת בישול למתחילים.

כניסתם של חוט התפירה והמחט לחלקת המטבח שלי נוסכת בי תחושה של תחביב. 

וחדוות העשייה הופכת לשליחות... 

כדי למלא עוף, ראוי להקדיש לכך תשומת לב ראשונית בתהליך הקניה.

מבחינתי העוף אמור להיות קטן ואסטטי במשקל 1300 גרם לא יותר.

כשמצאתי את מבוקשי מבעוד יום, היה לי ברור שיעודו של חומר הגלם יהיה עוף ממולא. 

 

הכנתי את  החומרים.

עוף שלם נטול שומן ונקי.

סיר חרס

בצל שעבר השחמה קלה בשמן זית

אורז שנתבשל כבר מראש.

חוט ומחט

  

  

 

מה שנותר עתה הוא למלא את העוף ולתפור היטב בכדי שהעוף לא יקרע.

  

 

  

 

 מטובל ועם ציר עוף 

בדרך לתנור 

  

 

אני נוהגת לאפות את העוף 50 דקות על חום גבוה מאוד

אחר כך מנמיכה את החום ועוזבת לשעה וחצי נוספות.

מוסיפה בשולי הסיר תפודים מבושלים או מקרוני מבושל

ומכניסה שוב לתנור להמשך אפייה בחום נמוך. 

 

ראוי לציין שצבעו הכהה של חזה העוף נראה בתמונה כחרוך

מהטעם שהתבלינים הבאים במגע עם מכסה הסיר יוצרים מראה חרוך

אבל טעם נפלא...... 

 

ערכתם שולחן? מיד אגיש...

בתאבון. 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

33 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תפו ופוזה אלא אם צויין אחרת