00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

שיתוף מהמטבח הפרטי

חטיפי סמוסה

 



סמוסה זה כמו סמבוסק. בהודו הסמוסה נמכרת ברחוב, כמו שאצלנו מוכרים פלאפל בדוכנים.

ניסינו את המתכון בבית. פעם ראשונה יצא בסדר. פעם שנייה יצא מעולה והכי קרוב למקור, בזכות הגאראם מאסאלה, תבלין הודי שהגיע ישירות מהודו.

הכנתי את הסמוסה לפני כחודש. הילד הגדול היה בהודו, ואצלנו בבית, זה היה הכי קרוב לחוויה הודית שאפשר. כשהילד הגיע מחו"ל הכנו שוב, והפעם יצא מאד מוצלח. המתכון גרף הצלחה ופרגון שטעים אפילו יותר מב...הודו.

אז תהנו גם. הבצק מאד נוח להכנה. קל. ויוצא מאד פריך לאחר טיגון.

בצק!
2 כוסות קמח מנופה,
4 כפות שמן
כפית מלח
4 כפות מיים.

מנפים את הקמח. מעבירים לקערה... מוסיפים את המלח והשמן ומעבדים את השמן לתוך הקמח. זה החלק הכי כייפי בהכנת הבצק - לאחר שהשמן נספג במלואו בקמח מוסיפים 4 כפות מים ולשים כעשר דקות !!!!  כשהבצק מוכן, למרוח אותו במעט שמן [בערך כף אחת שמן על מנת שלא יתייבש] לשים אותו בשקית ניילון לנוח.

ערבוב השמן בקמח מעניק לקמח מרקם קטיפתי. זו פעם ראשונה שאני מתנסה בהכנת בצק בשיטה הזו והיא מעולה. הבצק יוצא רך וגמיש כמעט כמו פלסטלינה. 

בנתיםםםםם.....
מרתיחים 4 תפוחי אדמה, אפשר לקצר תהליך ומראש לקלף את תפוח האדמה לפרוס לקוביות ולהרתיח כך. 

כשתפוחי אדמה התקררו, חותכים לקוביות קטנות.

במחבת, מטגנים 1 בצל קלוף וקצוץ עד שמשחים בקצוות. , מוסיפים 200 גר` אפונה מופשרת, כף זנגביל טרי, פלפל ירוק קצוץ,  כוסברה טריה,  3 כפות -שלוש כפות מים. מנמיכים אש ומבשלים עד שאפונה תתרכך. מוסיפים מעט מים אם צריך.

לאחר מכן, מוסיפים את קוביות תפוחי אדמה, מלח, כוסברהזרעים [בערך כפית] , גאראם מאסאלה [כפית], כמון טחון[כפית]  אבקת צ`ילי[מעט]  ומיץ לימון [בערך מחצי ליון] מבשלים על אש נמוכה 3-4 דקות

מהבצק מכינים כיסונים.
מחלקים את הבצק ל8 חלקים
מרדדים, למעגל בקוטר 20 סמ
מחלקים את העיגול ל-2
על כל חתיכת בצק מניחים כף מילוי, סוגרים [רצוי כמו משולש] ומטגנים בשמן לטיגון עמוק.

זה יוצא טעיםםםםם
במיוחד כשיוצא חם מהמחבת, הבצק מאד פריך וקריספי והמילוי טעים מאד.

אפילו ילדים שלא אוהבים אפונה, יאכלו בהנאה רבה.


הכנת המילוי במחבת: שאם נותר אפשר לאכול בתור סלט קר 

סמוסה ראשונה במחבת


ויחי היוטיוב... הנה מצאתי עכשיו סרטון איך מכינים את הסמוסה בהודו. חיפשתי את הסרטון רק בשביל לדעת איך הם מקפלים  את הסמוסה בצורת החרוט.  לנו יצאו כל מיני צורות.


 http://www.youtube.com/watch?v=TnvKRdNhx64

הכי קרוב למה שהכנו... בלי לראות את הסרטון מראש: כי צריך להעמיד אותם :-)



גם אצלנו יש שלבים בהכנה כמובן: שלב הקיפול.

פעם הבאה... ובמיוחד לאחר הצפייה בסרטון, הם יצאו בדיוק כמו שצריך


המתכון שמובא כאן מתוך הספר :"הבישול ההודי" מאת מדהור ג`אפרי.

הספר מוצלח מאד המתכונים מובאים בצורה מובנת וברורה שלב אחרי שלב 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

9 תגובות

מאילו מדינות מבקרים
free counters
בחירת העורך
אלבום תמונות בתפוז
פתגם היום/ציטוט היום
  • "אוכל, הוא בעצם סמל לאהבה. כשמכינים אותו..
ביקורת מסעדות
עיצוב מטבחים
"הקוראים המשפיעים"
  • בדידותו של קורא המחשבות
  • "המאמינים"
מוצרים-סקירות/המלצות
קוביית קוד חופשי
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילה56 אלא אם צויין אחרת