00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בחירות נכונות

גרניטה תפו ופוזה

מי שמכיר אותי אישית או מתוך הכתיבה בבלוג. יודע שאני פריקית של קפה ולא פחות פריקית של מזון מצומצם קלוריות... 

בקיץ, אני אוהבת לשתות קפה קר, אלא שבתי הקפה מוכרים לנו וריאציות בלתי ברורות של גרניטה דל,

נטול סוכר או נטול אבקות שאיש לא בדיוק יודע מהן מכילות. 

בכל מה שקשור לשתיה מפנקת אני מאמינה בעיקר לעצמי...ובמשך שנים רבות בקיץ,

מתמידה בהכנת גרניטה אישית כמעט מידי בקר וחוגגת עליה מספר שעות מאוחר יותר במעמד הקפה השני. 

ההתעסקות היא מינימלית והתוצר מפנק. בואו לשתות עימי.

 

בשלב ראשון ממיסה במים רותחים ובכוס בירה גדולה 3 טבליות סוכרזית שאצלי

הוא מיועד רק לקפה הקר,  מפני שאינו מותיר טעם לוואי. לשתיה חמה אשתמש בשקיות. 

 הסוג הזה כבר כמעט שנעלם מהשוק, אבל במספר סניפים של סופרפארם עוד אפשר לרכוש אותו. (17 שקל)


2  

4


בשלב שני מוסיפה שתי כפיות קפה אייכותי מגורען. 

ברגע שהכל נמס מוסיפה חלב דל מועשר, מערבבת והכוס מוכנה להיכנס למקפיא. 


  

אני נוהגת להקפיא את הכוס מספר שעות ולעתים גם לילה תלוי מתי אני מתכוונת לשתות.. 


כך היא נראת כאשר היא יוצאת מהמקפיא חצי שעה קודם לחגיגת השתיה שלי.


היא מונחת אחר כבוד על השיש במטבח וממתינה להפשרה חלקית.


 


ברגע שניתן אני מתחילה לגרוס עם מזלג ולהפוך אותה לגבישי ברד

בהתחלה גדולים ואחר כך קטנים. 


  

אז... יש לי גרניטה בסך של 100 קלוריות לעומת 300-400בחוץ

טעים מפנק ואייכותי. 

  

וזו העוגה שתשלים לי את הקלוריות. 

 

 

מוזמנים לקפה...

תפו. 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

8 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תפו ופוזה אלא אם צויין אחרת