00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

קיש פטריות

 

 

כפי שהבטחתי, הנה הקיש השני בסידרת מתכוני הקישים לשבועות.
לאחר ההצלחה הגדולה והמחמאות הרבות שקיבל מכם קיש האנטיפסטי , הנה הגיע גם תורו של קיש הפטריות הותיק והטעים. הפעם אל מיקס פטריות הפורטובלו והשמפניון הטריות הוספתי גם גבינת קשקבל ובצל ירוק המתלווים אליהן באהבה ומשלימים את טעמו של הקיש!
 

 

 

  

 

            

המצרכים לבצק:

125 גר` חמאה

200 גר` קמח

1 חלמון

1 כפית מלח

1/2 כפית סוכר

2 כפות מים קרים

1 כף מחית שום

1/2 כף טימין יבש

 

 


המצרכים למילוי:

50 גר` חמאה

3 פטריות פורטובלו חתוכות לקוביות

4 פטריות שמפניון חתוכות לקוביות 

4 גבעולי בצל ירוק קצוצים

1 בצל יבש פרוס לחצאי עיגולים

 100 גר` גבינת קשקוול חתוכה לקוביות קטנות

מלח ופלפל שחור

 

 

המצרכים לרוטב השמנת:

250 גר` שמנת מתוקה 15%

2 ביצים

מלח ופלפל שחור

 

 

ההכנה:

 לערבב במערבל מזון את הקמח, החמאה, הטימין, המלח והסוכר עד לקבלת עיסת פרורים.

בקערה קטנה לטרוף מעט במזלג, את החלמון, המים ומחית השום ולהוסיף לעיסת הבצק. להמשיך לעבד  עד קבלת בצק אחיד. להיזהר לא לעבד יותר מידי את הבצק!!

לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולהכניס למקרר לכחצי שעה.

לאחר הקרור לרדד את הבצק בעובי של כ- 1/2 ס"מ ולרפד תבנית פאי, לחורר מעט ולהכניס למקפיא ל-10 דקות. 

 בינתיים מחממים תנור ל- 180 מעלות, ואופים את הבצק "אפיה עיוורת" כלומר מכסים את הבצק בנייר אפיה או ניילון נצמד עמיד לחום, מעל מניחים קטניות כלשהן כמשקל ואופים כ-20 דקות עד שהבצק מזהיב מעט. 

בינתיים ממיסים במחבת את החמאה ומטגנים את הבצל  עד שהוא שקוף. מוסיפים את מיקס הפטריות והבצל הירוק וממשיכים לטגן עוד כשתיים שלוש דקות.

מורידים מהאש מסדרים את הירקות בתבנית הקיש, מעל הבצק האפוי למחצה, ומפזרים מעל את קוביות הקשקוול.

מערבבים יחד את כל מרכיבי רוטב השמנת ושופכים מעל הירקות.

אופים בחום של- 180 מעלות עד שהקיש מתייצב ומקבל צבע זהוב יפה.


הנה כאן הקיש לפני האפיה

 

 

וכאן אחרי האפיה

 

 

 

בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

22 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת