00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל טעים ומגוון במטבח של דליה(אילנית12)

עוגת שוקולד וקוקוס

12/05/2011

 

עוגת שוקולד עם קרם קוקוס.

עוגה מרשימה !

טעמו של הקרם קוקוס משגע.

עוגה לאוהבי הקוקוס.

יש מעט השקעה בהכנת הקרם אבל

ההשקעה שווה.

התבנית שהשתמשתי 22

הערות שלי בסוגריים.

כוס מידה 240 סמ"ק

חומרים:

המצרכים:

לעוגה:
 

100 גרם חמאה מומסת

  
1 כוס סוכר


2 ביצים


1/1/2  כוסות קמח מנופה


2 כפיות אבקת אפיה


1/2 כוס אבקת קקאו מנופה
 

1/2 כוס קוקוס טחון

 

1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה


1 כוס חלב קוקוס משומר(בא בפחיות)

50 גרם שוקולד מגורר.(השתמשתי במריר)



לקרם הקוקוס:

1/2  1 כוסות חלב
 

1/2 כוס סוכר

 

2 כפות קורנפלור


1 ביצה


30 גרם חמאה


1/2 כפית תמצית וניל

1 כוס קוקוס טחון.

הכנה:

בקערה בינונית  מקציפים את החמאה עם הסוכר לתערובת בהירה ואוורירית.מוסיפים את הביצים אחת בכל פעם ומקציפים היטב אחרי כל הוספה.


מוסיפים את הקמח אבקת אפייה וקקאו, ומערבלים.מוסיפים את אבקת הקוקוס ומערבבים בעדינות. בקערה נפרדת טורפים יחד שמנת וחלב קוקוס (מנערים היטב לפני פתיחת  הקופסה)מוסיפים  לקערה ומערבלים עד תערובת אחידה.


מוסיפים את השוקולד המגורר ומערבבים בזריזות.
מעבירים את הבלילה לתבנית  משומנת ואופים בשליש התחתון של התנור במשך 50 דקות (אצלי היתה מוכנה אחרי 40 דקות,לבדוק בקיסם)או עד שמרכז העוגה קפיצי למגע וקיסם שננעץ בו יוצא נקי ויבש. מצננים כשעה.



להכנת הקרם :

יוצקים 1-1/4 כוסות חלב לסיר קטן. מוסיפים את הסוכר ומביאים לרתיחה מעל להבה בנונית .מערבבים מידי פעם כדי להמיס את הסוכר.


שמים קורנפלור בקערה קטנה מוסיפים את שארית החלב ומערבבים לבלילה חלקה טורפים פנימה את הביצה. מסירים את החלב מהאש ויוצקים לתוכו את בלילת הקורנפלור בזרם דק. תוך טריפה מתמדת.
בוחשים מעל להבה בנונית נמוכה עד שהתערובת מסמיכה, מסירים מיד מהאש.מוסיפים  את החמאה ואת הווניל לקרם המבושל  ומערבבים עד שהחמאה נמסה לגמרי.


שמים 3/4 כוס קוקוס טחון בקערה בנונית. מסננים את הרפרפת החמה על הקוקוס ומערבבים היטב.(אני לא סיננתי התערובת מכיוון שהיתה חלקה וללא גושים,הוספתי את
פתיתי הקוקוס וערבבתי.)יוצקים את הקרם על העוגה ומטלטלים קלות את התבנית כדי ליישר את פני הקרם מצננים.זורים למעלה את שארית הקוקוס .מכסים ושומרים במקרר.


לפני ההגשה מעבירים סכין בין דפנות העוגה למסגרת התבנית, משחררים את מסגרת התבנית ומעבירים את העוגה לצלחת הגשה.

מקור:ספר: "שוקולד ושושנים דנית סלמון"

 

יום נעים לכולם. :kiss

טיפים לאפיה מוצלחת מהבלוג הנוסף שלי למי שלא ראה:

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1886185

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

52 תגובות

תגיות
תגובות אחרונות
המתכונים שלי גם פה
גם אני ב foodpage.co.il
קוביית קוד חופשי

מוזמנים לבלוג נוסף שלי שעוסק:

בהמלצות לספרים,בריאות,צרכנות,

תמונות מטיולים ועוד.

כדאי להתעדכן במייל/במסר.

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2159924

קוד חופשי

זכויות היוצר על התמונות

והתכנים  שייכים

לאילנית12(דליה)

אין לשכפל,להפיץ ,לצלם,

להעתיק,למכור,לפרסם,

או לעשות כל שימוש מסחרי

מתוכן הבלוג.

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילנית12 אלא אם צויין אחרת