77
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הטלה-רחל בניאש מזרחי

מוסקה כשרה

מוסקה כשרה

 

לתבנית בגודל 28על 24

חומרים

3 חצילים גדולים

מלח פלפל סוכר

שמן למריחה על החצילים

למלית

1/2 ק"ג בשר טחון

1 בצל גדול

1 כוס פטרוזיליה

1/2 כוס פרורי לחם

3 עגבניות

לרוטב

כפית מרק עוף

3/4 כוס מים

1/2 כפית סוכר

1 קופסה עגבניות מרוסקות 300 ג"ר של טל

4 עלי בזיליקום טרי

אופן ההכנה

קולפים את החצילים ופורסים אותם לאורך בעובי 1 ס"מ

בוזקים על החצילים מלח פלפל וסוכר

משמנים תבנית אפייה מסדרים את החצילים

משמנים למעלה עם מברשת

מחממים תנור טורבו ל200 מעלות

אופים בשתי תבניות, בתחתית שמים תבנית עם מים.

אופים 20 דקות עד שהחצילים מזהיבים משני הצדדים.

למלית

מאדים במחבת בצל קצוץ,

מוסיפים בשר טחון ועגבניות קצוצות,

לפורר את גושי הבשר במזלג או במעבד

מוסיפים פרורי לחם, מלח, פלפל שחור גרוס,ופטרוזיליה קצוצה.

הרכבה

משמנים תבנית בשמן, מסדרים שכבה חצילים מעליה בשר טחון

ומעליה שכבה נוספת של חצילים.

לרוטב

מערבבים עגבניות מרוסקות +3/4 כוס מים עם כפית מרק עוף +בזיליקום

+2 כפות שמן זית וחצי כפית סוכר, + יוצקים הכל על המוסקה

מכניסים לתנור שחומם מראש של 180 מעלות למשך 50-60 דקות..

המוסקה נחתכת יותר יפה לאחר קירור במקרר.

איך הבן שלי אמר "טעים מאוד אך הרבה עבודה"

כדאי לנצל את העונה כשהחצילים  טובים מאוד

איך בוחרים חצילים שיהיו קלים ומבריקים.



הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

10 תגובות

אולי תאהבו גם
המיטב
אולי תאהבו גם
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל rmizrahe אלא אם צויין אחרת