00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

TERRAOLIVO 2011 תחרות שמן זית בינ"ל

רק מי שמכיר אותי מקרוב יודע ששנים התעסק הצמוד שלי עם שמן זית. בתור חקלאי שמגדל גידולים שונים המתאימים לאזור בו אנו גרים, גם מטעי זיתים הוא מעבד ובמשך כ-10 שנים הוא ייצר שמן זית איכותי מזיתים מהזן הסורי והנבאלי - שילוב מצוין - האחד חזק ודומיננטי (הסורי) והשני מעודן ומאזן את טעמו של האחר.
במשך מספר שנים היינו לוקחים את מרכולתנו (המון בקבוקי שמן בארבעה גדלים - ליטר, חצי ליטר ובקבוקי חמישה ושלושה ליטר יפהפיים מזכוכית) ומוכרים אותה בירידים, שווקי איכרים וגם מהבית. למכור בשווקים הפסקנו כשהגדולות שלנו נולדו אבל המשכנו למכור מהבית לאנשים שכבר הכירו את השמן וטרחו לנסוע עד אלינו כדי לרכוש אותו.
היום הצמוד עדיין מעבד שטחי זיתים אבל שמן זית אנחנו מייצרים רק מעט בשביל הצריכה הביתית שלנו שהיא כמובן רבה ומוחלטת. אם פעם היססתי לטגן חביתה עם שמן זית או לבשל סיר אורז איתו, היום אני לא יכולה לחשוב אחרת. החל מבישול כל דבר כמעט וכלי בטיגון חביתה איתו. שמן הזית הולך אצלנו בכמויות ובנדיבות ואנחנו כמעט מכורים לטעמו המיוחד.
 
כך שזה היה אך טבעי מבחינתי להגיע לאירוע הפתיחה של תחרות שמן הזית הבינ"ל,  כשאריאלה פיקסלר פנתה אלי כמובן שהסכמתי והתייצבתי!! (אמנם זה היה ביום חמישי ויום חמישי הוא יום הבישולים שלי, ויתרתי עליו ובערב שבת הלכנו לאכול במסעדה :-) ).
 
השף מוטי בוחבוט במרכז עם צוותו
 
בערב הפתיחה טעמנו את המנות אשר יוגשו בערב הגאלה החגיגי אשר יערך בתום שבוע אירועי TERRAOLIVO 2011, במהלך הערב ייערך טקס בו יוכרזו הזוכים בתחרות שמן הזית TERRAOLIVO, ולאחרי תתקיים הארוחה המפוארת בתפריט טעימות שזור מיטב שמני הזית, עליו אמונים הסופרת הגסטרונומית פיליס גלזר, השף הראשי של מלון ענבלשף מוטי בוחבוט ושף קונדיטור מיקי שמו  – אשר יחד יעניקו לאורחים חוויה קולינארית חד פעמית המבוססת ומושתתת על בישול מתקדם ויצירתי בשמן זית כתית.
 טרטר פורל ברנואז ירקות שורש ותלתלי בצל ירוק, אנדיב, תחמיץ הדרים ושמן לצינו 
צילום: דניאל לילה
 
לשמחתי הגעתי מספיק מוקדם למלון ענבל בו נערכה הארוחה וזכיתי לראות איך השופטים טועמים שמן זית ונותנים לו ניקוד בטעימות הקליברציה (טעימות מקדימות). תהליך מעניין ומרתק! שמן הזית נמזג לכוסות זכוכית כחולות וזאת כי איכותו של שמן הזית לא נמדדת על פי צבעו אלה על פי טעמו וריחו. שלא כמו טעימת יין בה יורקים את הטעימה, השופטים בתחרות כן בולעים את השמן וזאת מהסיבה שאת טעמו  מרגישים בגרון פנימה.
 
צילום: דניאל לילה
 
צילום: דניאל לילה
 
זו השנה השניה בה נערכת התחרות בישראל ולעומת השנה שעברה, השנה ישתתפו בתחרות כ-300 דוגמאות שמן זית לעומת כ-180 דוגמאות בשנה הקודמת.

תחרויות בינלאומיות בתחום שמן הזית הן מגמה חדשה יחסית, ובעולם מתקיימות מדי שנה רק 8 תחרויות בינלאומיות מסוג זה,  כבר בשנתה הראשונה תרמה התחרות רבות לקידום כל תחום שמן הזית בארץ, וכמו כן הצליחה לעורר הדים בעולם ולמקם את ישראל כמובילה בתחום שמן הזית בעולם.

רק בסוגריים אספר לכם שגיסי דר` ארנון דג הוא אחד האנשים שחוקרים את הענף ועוזרים לפיתוחו. (בהחלט מקום לגאווה פרטית :-) )
 
ולמה בעצם אני מספרת לכם את כל זה? בערב הגאלה החגיגי שיערך גם הוא במלון ענבל ב-18 במאי בשעה 19:00, כולם מוזמנים להגיע ולטעום מהמנות המיוחדות שבתמונות ועוד... אשר בכולן נגיעה של שמן זית! כן, גם בקינוחים. כל הרווחים מהארוחה הזו יתרמו ל"בית של סוזן"!!
 
  • עלות השתתפות בארוחת הגאלה: 500 ₪ לאדם.
  • עלות השתתפות בוועידה המדעית: 295 לאדם ₪
  • עלות ההשתתפות בסדנת טעימת שמן זית: 80 לאדם ₪.
 לאורחים מחכה תפריט מהודר ומענג, מלא תעוזה, צבעוני, עשיר ויצירתי, אשר עושה שימוש בכל אופני הבישול בשמן זית. מיטב מוצרי הגלם מהארץ ומהעולם יבושלו עם מיטב שמני הזית מהארץ ומהעולם בטכניקות בישול מפתיעות ומתקדמות בהשראת TERRAOLIVO 2011, והמנות יורכבו במקום לעיני האורחים, שישתתפו בארוחה המפוארת, בהתאמה ליינות ישראל.  מנות מדהימות אחת אחת, יפות, מכובדות וטעימות!

 

פילה בקר מונח על תבשיל חיטה מזרחית ברוטב יין אדום ושמן נבאלי

צילום: דניאל לילה

 

נתחוני סלמון במשרה הדרים, קרם אפונה ברוטב יין לבן, זעפרן ושמן פישולין

צילום: דניאל לילה

 

מלפיי כבדי עוף, צטני אגסים, צ`יפס שקדים בויניגרט ליים ושמן זית מזן נבאלי

צילום: דניאל לילה

 

ספלי מוס שוקולד, פרופיטרול נוגט וקפה , סלט פירות וקינמון

צילום: דניאל לילה

 

הרכבת קינוח בשידור חי - מקרון תפוז, מרכיז שוקולד ברוטב גראנדין

 

 

ומה הוא הבית של סוזן?

הבית של סוזן (כנסו לקישור ותכירו!)

"הבית של סוזן" הינו עמותה המשקמת בני נוער במצבי סיכון דרך שילובם בעבודת אומנות. "הבית של סוזן" לוקח נערים ונערות הנמצאים במצבי סיכון שונים, רובם ללא מסגרת נורמטיבית אחרת. בני נוער אלו עוברים הכשרה לייצור כלים ותכשיטים בזכוכית ובחומרים אחרים, ועובדים בחנות המפעל של הבית. "הבית של סוזן" הוא עסק עצמאי שעומד בזכות עבודת הנערים בסביבה בה עליו (על הבית) להילחם ע"מ לשרוד. את התחושה הזו מעביר הצוות לנערים, והם מבינים שביחד, צוות ונערים, הם יצליחו ליצור, להרוויח וגם ליהנות. במסגרת העבודה בבית של סוזן, הילדים מתנסים בלקיחת אחריות אישית וקבוצתית ובקבלת החלטות, ומקבלים כלים, מסגרות וכללים באמצעותם הם מסוגלים בהמשך הדרך להשתלב במסגרות עבודה אמיתיות. הצוות של הבית מלמד אותם להרוויח ולהצליח בזכות עצמם, לגלות את יכולותיהם ולהפנות אותם לאפיקים חיוביים – מלמדים אותם שאפשר.

 

הבית של סוזן הוא פרוייקט מדהים של אנשים שהחליטו לעשות משהו טוב בחברה הזו והם עומדים בזה בכבוד רב! ראיתי שם את עבודות הילדים, את היצירות המושקעות והמכובדות וליבי התרחב! טוב לדעת שיש אנשים טובים שמהות חייהם היא לעשות טוב לאחרים והם עושים זאת בהצלחה רבה.

 

 

 תוצרת "הבית של סוזן"

 

 התחרות תפתח ב-15/5 ותמשך עד ל-18/5. למעלה מ- 2,000,000 ₪ הושקעו באירועי התחרות השונים, סכום כפול ממה שהושקע בתחרות בשנה שעברה. אירועי התחרות כוללים: שלושה ימי שיפוט (17-15 במאי); וועידה מקצועית בינלאומית בנושא "מהפכת שמן הזית בישראל – איכות, קולינריה ובריאות", הפונה לקהל מקצועי ולקהל הרחב ותכלול גם סדנאות לטעימת שמן זית והרצאות של שפים על בישול בשמן זית (18-17 במאי); וכאמור, אירוע גאלה חגיגי בו יוכרזו הזוכים ויחולקו הפרסים.

 

 

לפרטים ולהרשמה לארוחת הגאלה ולכלל אירועי תחרות TERRAOLIVO:

מלון ענבל, ריטה 02-6756692, www.inbalhotel.com |

איש הענבים 03-5180533, 054-6522655

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

10 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת