00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בישול-סאן

מרק עדשים אדומים סאן

 

מה מכינים:

200 מ"ל עדשים אדומים

שן שום חתוכה לחתיכות קטנות

 

כפית וחצי מלח

חצי כפית כמון

שליש כפית כוסברה יבשה

רבע כפית כורכום

רבע כפית פלפל שחור

כפית סוכר

מעט פפריקה חריפה

חצי כפית אבקת שום

 

בצל בינוני קצוץ דק

3 כפות שמן זית כתית מעולה

 

בלילה לצורך הכנת נטיפי בצק- 1 ביצה

                                         3 כפות קמח

                                         3 כפות מים

                                         כפית שמן קנולה או דומה

                                         חצי כפית מלח

                                         רבע כפית קארי או כורכום

 

שלבי ההכנה:

שלב ראשון - יש להשרות את העדשים במים כשעתיים לפחות

                  לשטוף ולהחליף מים מידי פעם.

שלב שני - מרתיחים את העדשים בסיר עם ליטר מים + עוד כוס מים אחת 

               לאחר רתיחה ראשונה מורידים עם כף את הקצף

שלב שלישי - מוסיפים את חתיכות השום לסיר ומבשלים המרק על אש קטנה

שלב רביעי - מטגנים בשמן זית את הבצל על אש קטנה ( לקרמול) עד שהם משחימים

שלב חמישי - לאחר כחצי שעה של בישול באש קטנה של העדשים והשום, מוסיפים את התבלינים לסיר

שלב הבא - מכינים את הבלילה , מערבבים היטב את כל החומרים

שלב הבא - לאחר כ3/4 שעה של בישול הבלילה אמורה להיות מוכנה והבצל אמור להיות כבר מושחם ורך

                 במידה והבצל מוכן יש להוריד את הבצל מהאש, במידה ועדיין לא אפשר להשאיר לעוד כרבע שעה

שלה הבא - באמצעות מזלג יש להזליף את הבלילה לאט לאט כך שיוצרו נטיפים

                 לערבב מידי פעם

שלב אחרון - לאחר כרבע שעה של בישול עם נטיפי הבצק יש לכבות את האש, להוסיף את הבצל המטוגן עם השמן שנותר במחבת,

                 והמרק מוכן

 

אם קשה או סתם למען הגיוון,

במקום בלילה לנטיפים אפשר להשתמש במעט אטריות, אורז,  או פסטה , יש להוסיף בשלב המתאים,

במקום הזלפת הבלילה.

 

 

בהצלחה!

 מרק עדשים אדומים

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל RamiSun אלא אם צויין אחרת