00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בישול-סאן

קבב רומני אמיתי, מיטיטי סאן

מקור המתכון מרומניה, נוסה הרבה פעמים ותמיד מצליח!!!

 

מה מכינים:

קילו בשר בקר טחון פעמיים עם כ-20 אחוז שומן לפחות, עדיפות לצוואר 

2 כפיות מלח,

כפית פלפל שחור טחון טרי,

כפית פפריקה מתוקה,

חצי כפית פפריקה חריפה,

1 כף אבקת סודה לשתיה,

2 כפות שמן זית כתית מעולה,

 

1 כף  מיץ לימון  להדגשת טעמים ( לא חובה)

כחצי כוס ציר עצמות מצוננת  http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2125636

כף גדושה שום כתוש ( 30 גרם)

 

שלבי ההכנה:

שלב ראשון -  מערבבים הכל למעט הלימון, המרק והשום,

                   יש ללוש כמו בצק.

שלב שני  - מוסיפים נוזלים לאט לאט , מערבבים ולשים שוב כמו בצק.

שלב שלישי  - מוסיפים את השום ומערבבים היטב.

שלב רביעי - מכסים התערובת בנילון נצמד ומכניסים למקרר לכ-12 עד 36 שעות.

שלב חמישי ואחרון - מכינים כוס עם מעט שמן ומים , טובלים ומרטיבים את היד

                            ויוצרים קציצות קבב עם היד.

                           בשלב זה אפשר להדליק את הגריל ולהכין, או להקפיא את הקבבים לשימוש עתידי.

 

תחליפים לציר עצמות לפי סדר יורד:

- ציר אחר ( עוף, ירקות ).

- כפית אבקת מרק בקר, עוף או ירקות מושרת בחצי כוס מים חמים ומצוננת.

- חצי כוס מי סודה חזקה.

- חצי כוס מים קרים.

 

בעיקרון אפשר גם לגוון בבשר ,

אפשר להכין מצוואר במקום צלעות או לערבב,

אפשר לחלק לחצי בשר בקר וחצי בשר כבש ( בשר צלעות כבש או צוואר כבש)

אם מתעקשים אפשר שליש בקר, שליש כבש, שליש חזיר,

אבל הקבב הרומני הבסיסי הוא מבשר בקר בלבד.

 

ולסיום יש לזכור שאין דבר כזה יותר מידי שום!

 

 

בהצלחה!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

3 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל RamiSun אלא אם צויין אחרת