00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

crafty fairy

הסלט של הדוד פרוספר

15/05/2011

זה הסלט שתביא איתכם בפעם הבאה  שתוזמנו לארוחת "על האש"

הולך מעולה עם בשר

הולך מעולה על אורז

הולך מעולה עם אוכל מזרחי או פיקנטי

ומהרגע הראשון שהחברים שלכם יכירו אתכם  תכוננו לכך שהם יבקשו אותו בכל אחד מהמפגשים הבאים שלכם.

הסלט הזה מגיע מהצד המרוקאי של המשפחה שלי והוא קרוי  במשפחה שלנו על שם דוד פרוספר שמפליא בהכנתו  והוא איש עליז ושופע אנרגיה גם עכשיו כשהיגיע כבר לגיל שמונים (דרך אגב  הוא נראה הרבה פחות)

דוד פרוספר אפילו לא ידע כמה מפורסם הוא הפך להיות בקרב החברים שלי  בזכות הסלט הזה עד שבאירוע  משפחתי וחברי  גדול הפגשתי בינהם  והכירתי לחברים את פרוספר המפורסם  מהסלט שהם כל כך אוהבים.

הסלט הזה הולך אצלינו גם בארוחות ערב שבת וגם באמצע השבוע והוא בדיוק מתאים לעונת הקיץ שבה העגבניות מלאות בטעם של מתוק ועסיסי של שמש והפלפלים החריפים מאבדים נוזים והופכים חריפים אפילו יותר .

לפני שאני הופכת כאן לאייל שני  עדיף שאעבור  ישר לחומרים ולהוראות ההכנה 

החומרים:

5-6 עגבניות גדולות ובשלות

1-2 פלפלים ירוקים חריפים ( אל תקחו את הפלפלים האדומים כי הם חריפים יותר וכי הסלט שלכם יצא משעמם מבחינת הצבעוניות שלו. אין על שילוב של ירוק ואדום.)

1 ראש שום שלם

מיץ מלימון גדול שלם

2 כפות שמן זית משובח

מלח לפי הטעם


ההכנה:

חותכים את העגבניות לקוביות

מוציאים מהפלפלים את הגרעינים וקוצצים לקוביות זעירות  כדי שאף אחד לא יקח ביס  חריף מידי

מקלפים את שיני השום וקוצצים לקוביות זעירות

מערבבים הכל ביחד ומבלים בלימון, שמן זית ומלח .


מעולה על אורז טרי וחם שהכנתם בדיוק עכשיו

לגבי הדרישות של החברים מרגע שיחשפו לסלט... אל תגידו שלא הזהרתי אתכם  מראש

 

 חג עצמאות שמח לכל בית ישראל

ענת



הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

49 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פיית מרציפן אלא אם צויין אחרת