00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

דינג דונג

סיר תרמוס ומתכון ליוגורט תוצרת בית

 

 

לאחרונה קיבלתי להתנסות סיר תרמוס.
ומה הוא סיר תרמוס..:בדיוק כמו תרמוס ששומר לנו על המשקאות החמים, הסיר-תרמוס הזה שומר אוכל חם עד 5 שעות מהכנסתו לסיר!!! גם על קור הוא יכול לשמור.
גאוני לא???
ודאי תשאלו - איך לא חשבו על זה קודם ?  
האמת..דוקא חשבו!  בטיולי השונים בהודו פגשתי סירים כאלו, יש להודים סירי תרמוס בהמון גדלים,
שם הרי לא שמעו על fast food וגם לא על כך שמחוץ לבית אוכלים סנדויצ'ים..
השכם בבוקר האישה מבשלת אוכל טרי וחם, אח"כ אורזת את התבשילים בכמה "סירונים" כאלו ובצהרים הבעל יושב לאכול ארוחה טריה המורכבת מכמה מנות חמות!

          ואכן את הסיר הזה מייבאים אלינו הישר מהודו.

 


 

כמובן שמאוד התלהבתי ורצתי למטבח לנסות את הפלא..

ההפתעה הראשונה- הסיר שמבחוץ עשוי פלסטיק ובפנים נירוסטה - ממש קל משקל!
יתרון חשוב ביותר כשמתכוונים לקחת לפיקניק או לארוחה שאינה בבית, ובכלל למה לסחוב ולהתאמץ אפילו כשמעבירים לשולחן מהמטבח..

כל עקרת בית או בשלן מצוי יודעים שכאשר מכינים ארוחה עם מנות רבות נתקלים תמיד בבעיית תזמון החימומים, ונאלצים ללהטט בין הכיריים לתנור , ובודאי לא נשארת שלווה וזמן להיות עם האורחים..
תדמיינו איזה כייף יכול להיות אילו תוכלו  לבשל/ לחמם כל תבשיל בזמן הנוח לכם , להכניס לסיר התרמוס, ולהוציא ישר להגשה בשולחן כשהוא חם בדיוק כפי שהכנסתם אותו!
כך גם כשתעשו על האש, את הבשרים  תיצלו מראש, בנחת, ותשמרו בסיר המכוסה, וסוף סוף כל הבשרים יוגשו בטמפ' שווה, ואתם לא תצטרכו לרוץ מהגריל לשולחן עם כל מנה שמוכנה לפני שתתקרר ואז תבלו עוד ליד הגריל בעוד כולם אוכלים ליד השולחן, כדי לחזור ולהכין עוד סיבוב של בשר.

 

מעבר לשלל השימושים המועילים שמפרט היבואן (הדבקתי למטה)
חשבתי על שדרוג מיוחד למטבח הפרטי שלי והוא הכנת יוגורט ביתי,
כבר שנים שאני נוהגת להכין יוגורט ,מעבר לחסכון הכספי הגדול זהו קסם אמיתי..ממליצה לאמץ את המנהג ולאכול הרבה הרבה יוגורט :)

ואיך זה קשור לסיר התרמוס:
חיידקי היוגורט אוהבים טמפ' של כ40 מעלות לאורך זמן, כשהכנתי יוגורט ללא סיר התרמוס נהגתי לעטוף אותו בהמון שמיכות כי ליצור תרמוס מלאכותי..
ועכשיו - הכנת היוגורט עם סיר התרמוס היא ממש משחק ילדים!


וכך תכינו יוגורט בית בסיר התרמוס:
(מומלץ  להכינו עם חלב מלא שנמכר לאחרונה  גם בסופרים.)

את החלב יש לחמם עד התחלת רתיחה (כשרואים שהחלב מתחיל להעלות בועיות קטנות- להסיר מהאש)
תיצקו אותו לסיר התרמוס ותשאירו פתוח שיתקרר לטמפ' של 45 מעלות  (אם אין לכם מד חום, זו דרגת חום שתוכלו להכניס אצבע [נקייה!] ולספור עד 10 לפני שתצטרכו להוציא אותה..)

על כל ליטר חלב יש לערבב 3 כפות של יוגורט שאתם אוהבים כדי ליצור הדבקה בחיידקים שלו,
אני אוהבת להדביק את היוגורט שלי ביוגורט ביו- אם כבר חיידקים אז שיהיו הרבה חיידקים טובים!

ערבבו היטב את היוגורט בחלב החמים, סיגרו את המכסה והניחו לכמה שעות, כשהיוגורט מגיעה לרמת המוצקות והחמיצות שאתם אוהבים,(אני משאירה עד 24 שעות כי אוהבת חמוץ) תוציאו מהסיר לצנצנות/גביעים עם מכסה והעבירו למקרר/ אפשר גם פשוט להעביר עם הסיר למקרר, לקחת כל פעם כמות רצוייה.




וכאן כל הפרטים הטכניים:

"טרזן"- יבוא ושיווק החלו לייבא לישראל סירי תרמוס מעוצבים, סירים קלי משקל השומרים על חום התבשיל משך 5 שעות ואף יותר ללא חימום. הסירים, שמכילים מ- 3.5 ועד 10 ליטר תבשיל, עשויים שכבת בידוד מפוליאוריטן מוקצף ושכבה פנימית של נירוסטה איכותית שאינה שבירה, וכן שכבת פלסטיק חיצונית ומעוצבת המאפשרת נשיאה נוחה מבלי סכנת כוויה. הדגמים השונים מכילים מכסה מבודד עם סגירה נוחה.

לסירים שימושים רבים:

ניוד מזון ממקום למקום לארוחות החג אצל חברים או משפחה, כאשר אנו נאלצים לנסוע בדרכים עם סירים ובישולים מהבית. הסיר מאפשר לתבשיל להגיע חם וטעים, בעוד הרכב נשאר נקי וללא ריחות של אוכל; לחובבי המנגל והבר בי קיו – אין צורך להסתפק בניירות כסף המותירים את הבשר לח וספוגי, ניתן להוציא את הבשר ישירות לסיר התרמוס ולשמור עליו חם, טרי ועסיסי ; לפיקניקים ולטיולים: סיר התרמוס נוח לנשיאה ויכול לתפקד כמבודד גם למאכלים קרים, בדומה לצידנית; לאמהות של חיילים המגיעות לביקור בבסיס: ורוצות לפנק את הילד באוכל ביתי אמיתי; לשומרי שבת - חוסך זמן ועבודה לפני כניסת השבת, חוסך מקום וצורך להשתמש בפלטה.

את סירי התרמוס ניתן לרכוש באתר האינטרנט: www.sirtermi.co.il , בחנות היבואן ברח' הבנים 50 בהוד השרון או בחנויות שונות ברחבי הארץ ( "סמבירה" בנתניה, "כהן יצחק" בכפר סבא).

המחירים המומלצים
: classic (3.5 ליטר 139 ₪, 6 ליטר 189 ₪ ) , pyramid (5 ליטר 149 ₪ ) pride home ( 3.5 ליטר 139 ₪ , 5 ליטר 179 ₪ , 8 ליטר 235 ₪ , 10 ליטר 299 ₪) diplomat (3.5 ליטר 139 ₪, 6 ליטר 199 ₪ ) ואלגנט (5 ליטר, 280 ₪)

הוראות שימוש:

לקבלת תוצאה מרבית ושמירה על חום המזון למשך 5 שעות יש להקפיד על חימום תבנית הנירוסטה ע"י מים רותחים לפני כל שימוש. חימום התבנית יעשה ע"י שפיכת מים רותחים לתוכו למספר שניות והוצאתם לפני הכנסת המזון. פעולה זו מחממת את תבנית הנירוסטה ונותנת "מכת" חום לבידוד. לקבלת תוצאה מרבית מומלץ להעביר את התבשיל בעודו חם עד רותח, מיד בגמר הבישול לסגור את המכסה .

 


לנועה מגיא טצה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל מיה שטרן אלא אם צויין אחרת